БСП скастри и Герджиков, изказванията му - цинизъм!

Служебният кабинет бил дясноцентриски, не решил проблемите
19
БСП скастри и Герджиков, изказванията му - цинизъм!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Социалистите скастриха служебния премиер Огнян Герджиков като приеха своя политическа оценка за работата на кабинета му.

Още по темата

"Изявлението на премиера Герджиков, направено в края на мандата, че ГЕРБ са спечелили в резултат на осигурените от правителството честни избори, е цинизъм“, решиха участниците в пленума на БСП.

Според левицата политическият профил на служебния премиер, както и присъствието на ярки фигури от десницата, зам.-министри от кабинета на Борисов- са придали на служебното правителство ясна дясноцентристка насоченост.

"От самото му създаване стана ясно, че правителството не е в състояние да коригира тежките демократични дефицити, очертали се през последните няколко избора, както и да обезвреди изборните механизми на управляващата втори мандат десница“, се казва още в документа.

От БСП припомнят, че веднага след започването на работа на кабинета е била поставена задача на министрите за проверка на дейността на предходното правителство и публично огласяване на резултатите, които са били повърхностни и формални.

"Проверките на служебното правителство дадоха възможност на бившите министри от кабинета на премиера да се включат активно в предизборната кампания“, подчертават от партията.

Според левицата по-съществените проверки са били направени в министерствата, ръководени от „реформаторите“, като те са били последвани от действия на Прокуратурата. Така вината и пропуските за управлението на кабинета на Борисов е било стоварено върху разпадащия се и без друго Реформаторски блок.

"Големите провали на правителството на ГЕРБ, а така също и политики в отделните сектори с висок корупционен риск, каквито бяха: обезпечената с бюджетен ресурс програма за саниране на жилища, въвеждането на пръстови отпечатъци в здравеопазването, действията на МВрН за смяната на кандидатурата ни за генерален секретар на ООН, състоянието на енергетиката, нивото на външната задлъжнялост на държавата- останаха без необходимото внимание в доклада за наследството на кабинета на ГЕРБ“, уточняват от партията.


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПАК ГЛУПОСТИ- ПРОСТИ МИ ГОСПОДИ, НО ТИЯ НЕ ЗНАЯТ КЪДЕ СА НАМИРАТ- С МИЛИОНЕРИ И МИЛИАРДЕРИ ЩЕ ПРАВЯТ СОЦИАЛНА РЕВОЛЮЦИЯ. НАЙ СИЛНО КРЕЩЯТ СВОБОДА, РАВЕНСТВО, БРАТСТВО ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ОБЛАСТНИТЕ СТРУКТУРИ- ГЕРГОВ, МЕДУЗАТА И ПРОЧИЕ ЧЕРВЕНИ ОЛИГАРСИ. ТИА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДОПУСКАТ ДА ПРИПАРЯТ ДО ПАРЛАМЕНТА, ДОБРЕВ НЕ БЯХА ЛИ ГО ХВАНАЛИ С НЕДЕКЛАРИРАНА ВАЛУТА НА ГРАНИЦАТА СЪС СЪРБИЯ, БЯХА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЕВРО- ОТИВАЛ НА ЕКСКУРЗИЯ ЛИ, НА ГУЦАНА ОТКРИХА В СЛУЖЕБНАТА КАСА 70 000 И ТОЙ НА ЕКСКУРЗИЯ....
12
4
 
14
 
! Отговори
бай Тошо преди 2 години
Тези не престанаха с глу.постите си. Така и след 100 години няма да помиришат власт.
11
5
 
18
 
! Отговори
гого преди 2 години
е тя мн си повярва след избора на генерала.Бе хората зя него гласуваха не за БСП
10
5
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
мен ме интересува как така ген радев направи служ кабинет с герджиков и ндсв
задачата е честни избори и те се случиха за герб гласуваха дьржавните и общ служители ревизии и тем подобни не могат да се случат за 3 месеца а и никои не си е
поставил подобна задача бсп се разграничи от радев и кабинета и сега да не се обажда повече
9
11
 
27
 
! Отговори
По-голям цинизъм и преди 2 години
провал от твоя няма, Нинова! Ядосана си, защото Герджиков ЧЕСТНО каза, че е изненадан от думите ти:"ДЕМОКРАЦИЯТА ни ОТНЕ МНОГО!" И УЖ държиш на ЕС,НАТО.Само лицемерие.
8
9
 
26
 
! Отговори
вин преди 2 години
Така ще е, и по зле ще става в Чалгаростан! Беше направено всичко за да изгонят, отвратят, дистанцират способните, почтени българи от политиката. Сега шуренайките, мижитурките по кацелариите, брат'чедите ще се пробват да захлебят.И така или до закриване на кенеФа или насилствена смяна с бой до посиране!
7
25
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом БСП са недоволни, значи Герджикът се е справил :-D
6
20
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП не можаха ли да си изберат някой по-балансиран хормонално за шеф?! Верно, Михата Миков беше твърде спиртосан, но тая истеричка ще им доразкаже играта.

БСП умерла.
5
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле-ееее! Тая партия е пълна анархия! Представете си в Герп някой да посмее да се усъмни в безпогрешността на Буйко! Веднага ще го изтричат уставно, а Цацаратурата ще му измисли обвинение в кражба на кокичета и интелектуалната сопственост на Минко Каналджиев чалгарския певец....
4
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Задължение на един политик и какъвто и да е началник с претенции да свърши нещо на поста си, е първо да уволни цялата конкуренция, да постави в екипа си свои хора и да им постави задачи. Защото той ще носи отговорност и него ще съдят хората и историята. В по стари времена новият султан удушвал братчетата си да не му вземат престола. Брежнев са го считали безопасна игла с прякор в Политбюро Балерината. Балерината за няколко години разгони всички бабаити, които дърпаха конците! Както Гербов!
3
4
 
29
 
! Отговори
Исти преди 2 години
Генерал Радев такива кабинети назначава. Кормелия нещо друго ли очакваше?
2
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жени! Вечно се оплакват и вечно някой друг им пречи!
1
14
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тая Курнелия освен да квичи друго прави ли?!?!?!?!