БСП скастри и Герджиков, изказванията му - цинизъм!

Служебният кабинет бил дясноцентриски, не решил проблемите
19
БСП скастри и Герджиков, изказванията му - цинизъм!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Социалистите скастриха служебния премиер Огнян Герджиков като приеха своя политическа оценка за работата на кабинета му.

Още по темата

"Изявлението на премиера Герджиков, направено в края на мандата, че ГЕРБ са спечелили в резултат на осигурените от правителството честни избори, е цинизъм“, решиха участниците в пленума на БСП.

Според левицата политическият профил на служебния премиер, както и присъствието на ярки фигури от десницата, зам.-министри от кабинета на Борисов- са придали на служебното правителство ясна дясноцентристка насоченост.

"От самото му създаване стана ясно, че правителството не е в състояние да коригира тежките демократични дефицити, очертали се през последните няколко избора, както и да обезвреди изборните механизми на управляващата втори мандат десница“, се казва още в документа.

От БСП припомнят, че веднага след започването на работа на кабинета е била поставена задача на министрите за проверка на дейността на предходното правителство и публично огласяване на резултатите, които са били повърхностни и формални.

"Проверките на служебното правителство дадоха възможност на бившите министри от кабинета на премиера да се включат активно в предизборната кампания“, подчертават от партията.

Според левицата по-съществените проверки са били направени в министерствата, ръководени от „реформаторите“, като те са били последвани от действия на Прокуратурата. Така вината и пропуските за управлението на кабинета на Борисов е било стоварено върху разпадащия се и без друго Реформаторски блок.

"Големите провали на правителството на ГЕРБ, а така също и политики в отделните сектори с висок корупционен риск, каквито бяха: обезпечената с бюджетен ресурс програма за саниране на жилища, въвеждането на пръстови отпечатъци в здравеопазването, действията на МВрН за смяната на кандидатурата ни за генерален секретар на ООН, състоянието на енергетиката, нивото на външната задлъжнялост на държавата- останаха без необходимото внимание в доклада за наследството на кабинета на ГЕРБ“, уточняват от партията.


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПАК ГЛУПОСТИ- ПРОСТИ МИ ГОСПОДИ, НО ТИЯ НЕ ЗНАЯТ КЪДЕ СА НАМИРАТ- С МИЛИОНЕРИ И МИЛИАРДЕРИ ЩЕ ПРАВЯТ СОЦИАЛНА РЕВОЛЮЦИЯ. НАЙ СИЛНО КРЕЩЯТ СВОБОДА, РАВЕНСТВО, БРАТСТВО ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ОБЛАСТНИТЕ СТРУКТУРИ- ГЕРГОВ, МЕДУЗАТА И ПРОЧИЕ ЧЕРВЕНИ ОЛИГАРСИ. ТИА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДОПУСКАТ ДА ПРИПАРЯТ ДО ПАРЛАМЕНТА, ДОБРЕВ НЕ БЯХА ЛИ ГО ХВАНАЛИ С НЕДЕКЛАРИРАНА ВАЛУТА НА ГРАНИЦАТА СЪС СЪРБИЯ, БЯХА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЕВРО- ОТИВАЛ НА ЕКСКУРЗИЯ ЛИ, НА ГУЦАНА ОТКРИХА В СЛУЖЕБНАТА КАСА 70 000 И ТОЙ НА ЕКСКУРЗИЯ....
12
4
 
14
 
! Отговори
бай Тошо преди 3 години
Тези не престанаха с глу.постите си. Така и след 100 години няма да помиришат власт.
11
5
 
18
 
! Отговори
гого преди 3 години
е тя мн си повярва след избора на генерала.Бе хората зя него гласуваха не за БСП
10
5
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
мен ме интересува как така ген радев направи служ кабинет с герджиков и ндсв
задачата е честни избори и те се случиха за герб гласуваха дьржавните и общ служители ревизии и тем подобни не могат да се случат за 3 месеца а и никои не си е
поставил подобна задача бсп се разграничи от радев и кабинета и сега да не се обажда повече
9
11
 
27
 
! Отговори
По-голям цинизъм и преди 3 години
провал от твоя няма, Нинова! Ядосана си, защото Герджиков ЧЕСТНО каза, че е изненадан от думите ти:"ДЕМОКРАЦИЯТА ни ОТНЕ МНОГО!" И УЖ държиш на ЕС,НАТО.Само лицемерие.
8
9
 
26
 
! Отговори
вин преди 3 години
Така ще е, и по зле ще става в Чалгаростан! Беше направено всичко за да изгонят, отвратят, дистанцират способните, почтени българи от политиката. Сега шуренайките, мижитурките по кацелариите, брат'чедите ще се пробват да захлебят.И така или до закриване на *** или насилствена смяна с бой до посиране!
7
25
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом БСП са недоволни, значи Герджикът се е справил :-D
6
20
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП не можаха ли да си изберат някой по-балансиран хормонално за шеф?! Верно, Михата Миков беше твърде спиртосан, но тая истеричка ще им доразкаже играта.

БСП умерла.
5
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле-ееее! Тая партия е пълна анархия! Представете си в Герп някой да посмее да се усъмни в безпогрешността на Буйко! Веднага ще го изтричат уставно, а Цацаратурата ще му измисли обвинение в кражба на кокичета и интелектуалната сопственост на Минко Каналджиев чалгарския певец....
4
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Задължение на един политик и какъвто и да е началник с претенции да свърши нещо на поста си, е първо да уволни цялата конкуренция, да постави в екипа си свои хора и да им постави задачи. Защото той ще носи отговорност и него ще съдят хората и историята. В по стари времена новият султан удушвал братчетата си да не му вземат престола. Брежнев са го считали безопасна игла с прякор в Политбюро Балерината. Балерината за няколко години разгони всички бабаити, които дърпаха конците! Както Гербов!
3
4
 
29
 
! Отговори
Исти преди 3 години
Генерал Радев такива кабинети назначава. Кормелия нещо друго ли очакваше?
2
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жени! Вечно се оплакват и вечно някой друг им пречи!
1
14
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тая Курнелия освен да квичи друго прави ли?!?!?!?!