Павлова твърдо: Няма страшно за председателството заради НДК

Според министъра това били фалшиви новини и инсинуации
Обновена: 11 юли 2017 16:29 | 11 юли 2017 16:27, Камелия Цветанова
10
Павлова твърдо: Няма страшно за председателството заради НДК
Снимка: Булфото, архив

Министърът за подготовката на европредседателството на България Лиляна Павлова категорично отрече твърденията, че правителството търси друга сграда за провеждане на основните събития, тъй като НДК няма да бъде готово навреме.

Още по темата

Павлова опроверга и твърдението, че в Европарламента се поставя въпросът за отнемане на председателството от страната ни.

"Категорично няма такава опасност. Това са инсинуации, поредните фалшиви новини, с които се залива медийното пространство. Такава опасност няма. Българското председателство е политика. България е напълно готова за председателството. Това са поредните фалшиви новини, поредният негативизъм и поредният за съжаление, български опит да се очерни образът на България, преди да започне Българското председателство“, увери тя депутатите от временна комисия, която проверява всичко свързано с НДК след скандалите около обществените поръчки за ремонти.

Иначе Павлова, която уволни шефа на НДК Мирослав Боршош, докато беше принципал на двореца, обясни, че в търговското дружество има крайна тенденция на загуби.

Уволнението на Боршош, който още на следващия ден беше върнат на поста от премиера Бойко Борисов, стана причина и НДК да бъде взет от Павлова и да мине под шапката на Министерството на културата.

Павлова обаче отчете пред временна комисия, че за първите 5 месеца на тази година натрупаната загуба на НДК е била над 3 млн. лв.

Тя посочи, че и изискала актуалния бизнес план, инвестиционния план, оздравителния план на дружеството и правилата на работата на Съвета на директорите.

"До датата, в която бях принципал на дружеството, такива документи не ми бяха предоставени", заяви Павлова.

По думите ѝ вторият пакет с проблеми, които е идентифицирала в НДК, са били по отношение на самите обществени поръчки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отнемане на председателството - това само болни мозъци, като Павлова, могат да измислят. Но пък така си имат нов, виртуален враг, който ще могат да борят с години и все да им се изплъзва, а мaaлoумниците да им ръкопляскат. Дали Лиленцето е чело дон Кихот?
8
1
 
4
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 6 години
К`ви 5 милиона, бе. За 5 милиона ще построят нов паметник.
7
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Демонтирането на паметника на проф. Старчев в пространството пред НДК не може да струва повече от 500 000 лв, даже и тази сума е много. За какви 5 млн лева ни говори Фъндъкова, Явно става дума за поредната законосъобразна далавера на столична община и т.н. СОС
6
2
 
10
 
! Отговори
виден преди 6 години
страшна е мизерията и корупцията в тази корумпирана държава,не ме интересува тазистрана, лилето е пенкилер, чантиииииииииииии.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лилка скоро ще си купи нови чантииии.
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ НАСКОРО ПРИЗНА, ЧЕ РЕМОНТЪТ НА НДК МНОГО ИЗОСТАВА.ЗНАЧИ ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ РАЗПРОСТРАНЯВА ФАЛШИВИ НОВИНИ, Г-ЖО ПАВЛОВА, ТАКА ЛИ Е?
3
0
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
А да не е станало нещо страшно в НДК,че само за него се говори в последно време
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А *** Лиляно, само на вас политиканите ви пука за това председателстване.Да се мазните на чужденците,та да ви галят по главите и да си пълните джобовете от далавери..На отрудения и онеправдан българин му е все тая.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е Лила, не я видюф?