Искат оставката на Лукарски? Той: Не е за сефте!

Синият лидер предлага консервативен курс за СДС
12
Искат оставката на Лукарски? Той: Не е за сефте!
Снимка: архив "Булфото"

Лидерът на СДС Божидар Лукарски отвърна на искането да се оттегли с напомняне, че то не е първото.

"Това не е първият случай, в който ми искат оставката. По-големи структури като Варненската и Софийската са я искали. Сега това е провокирано от структурата в Стара Загора, която се оглавява от колегите в Казанлък", каза синият шеф пред БНР.

Преди дни структурите в Югоизточна България обявиха, че са взели решение да поискат оставката на Лукарски на предстоящия Национален съвет на СДС на 17 април. Заместникът му и бивш лидер на СДС Емил Кабаиванов го обвини, че "води никаква политика".

Още по темата

Според Лукарски причината за атаката на съпартийците му е намерението му да предложи СДС да поеме консервативно-патриотичен курс. "Явно това е възбудило някои колеги", каза той.

Синият лидер обясни, че на този етап не се говори за коалиция с "Патриотите", както и за каквато и да била коалиция. Проблемът според него бил в разделението по линията либерална или консервативна политика да се следва. Самият той заставал зад консервативните идеи.

Шефът на седесарите призна, че има проблем с егото на лидерите в дясно, но обясни, че той самият нямал проблем с никого.

Лукарски обясни, че СДС е опозиция на ГЕРБ, защото нищо от случващото се в държавата не е такова, каквото трябва да бъде.

"Нито доходите на хората са достатъчни, нито реформите са налице. Съсредоточаването на управлението в момента е фокусирано единствено върху успешното провеждане на европредседателството." Лукарски каза, че във външнополитически план има успехи, но във вътрешнополитически се наблюдава абсолютен отказ от реформи.
 


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Активист на БКП преди 2 години
Нема СДС ! СДС умре ! Има БСП навеки !
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Властта му се е отразила. Мазньo е загладил е бузки
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Do 5
Защо не съберете други, не учили, нереализирали се кариеристи, синове и дъщери от неграмотните малцинства бе? Все някой ви е виновен, имахте власт, да сте управлявали, а не да мислите само за лустрация и прогонването на образованите и обучените. Заменихте агрономи, икономисти, ветеринари и зоотехници с каруцари, крадливи склададжии и магазинери т.н., сринахте земеделие и животновъдство някой ви е крив. Хайде на сметището на историята!
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До П.Петров
СДС отдавна умря проядена от агентите и доносниците на ДС

Още лиразчитате на лесни оправдания, СДС умря не от агенти и ДС, а от огромната си лакомия и жажда за величие, липсата на идейна обосновка и събирането под знамето на печалбата на нереализираните номенклатурни синчета от някога, а народа не прощава. Сега на път са ГЕРБ с техните елементарни разсъждения и кражби.
8
0
 
9
 
! Отговори
Do 5 преди 2 години
Проблема не е СДС, че е с кадри от ДС, а че всички партии са с такива. Всеки който хванеш, от която и да е партия или е бил част от статуквото, или ако е по-млад, я баща му, я дядо му са такива. Де факто хвани единия - удари другия. Всички са комсомолци.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лукарски със сигурност ще ги закопа. Не че другите талибани са стока ,де...
6
0
 
10
 
! Отговори
Един преди 2 години
Лукчо, ти още жив ли си, ве? Благодарение на теб избирателите на СДС се броят на пръстите на ръцете на кьoрав касaпин.
5
0
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 2 години
СДС отдавна умря проядена от агентите и доносниците на ДС. Няма смисъл да разсейват гласове от други десни политически проекти с реални позиции и компетентни хора!
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тези не им ли умря коня на файтоня в който си правеха събранията?
3
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
DOSTOEN PREDSTAVITEL NA DYASNOTO PROSTRANSTVO.
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХАХАХАХ АБЕ КОЙ СЕ ВЪЛНУВА ОТ ТИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУПОВЕ?
1
2
 
17
 
! Отговори
предложение преди 2 години
Лукчо , изиграй им един танц на пилон , съюзи се с дявола , и се върни отново във власта , дане забравиш и само Перукан , освен ако не сте в затвора и двамата. НЕКЪДЪРНИЦИ , унищожихте дясното в България