јѕ» с нов шеф през идната седмица!?

ѕредишни€т Ц —ветослав √лосов подаде оставка на 9 €нуари
ќбновена: 20 €ну 2019 08:57 | 20 €ну 2019 08:45,
8
јѕ» с нов шеф през идната седмица!?
—нимка: Ѕулфото

—ледващата седмица тр€бва да има нов председател на ”правителни€ съвет на јгенци€ "ѕътна инфраструктура", за€ви регионални€т министър ѕет€ јврамова. 

ќще по темата

ћинистър јврамова посочва още, че към момента нито една община не е подала искане за прехвърл€не на част от републикански път, за чи€то поддръжка да се грижи и да отпадне необходимостта от винетка за него.

"Ќ€ма законов механизъм, с който да отменим глоб€ването, всички тр€бва да имат винетки при ползването на републиканската пътна мрежа", каза още министър јврамова. “€ коментира, че 2019-та е годината, в ко€то се въвежда електронната система за плащане на пътна такса и напомни, че през миналата година са продавани винетни стикери със срок на валидност и през тази.

—ега системата работи на смесен режим – ако имате валидна хартиена винетка и ви спрат органите на полици€та и тола, н€ма да ви глоб€т. —нимането и правоприлагането ще се прилага от екипите на път€. ѕрез 2019 г. н€ма да има електронно правоприлагане  – т.е. н€ма да ви глоб€ват, че сте сниман на път€ и системата е регистрирала, че н€мате винетка.

—истемата н€ма как да регистрира, че вие имате хартиена. ѕравоприлагане ще има от колите на тол контрола и пътна полици€. ≈кипите вече са на път€, об€сни министърът. “ол автомобилите имат е-винетка и се движат по пътищата с такава, те не са освободени, за€ви министърът и напомни за начините за купуване на електронни винетки.

 ритерии за това кой път е с винетка са заложени в закона. “акава е необходима за републиканските пътища извън населените места. ¬ първоначални€ списък на ћинистерски€ съвет б€ха и —еверната скоростна тангента, и северната дъга.

ѕремиерът взе принципно решение – ако дадена община иска част от републиканската пътна мрежа да е освободена от винетки, то тази община може да подаде искане след решение на ќбщински€ съвет за прехвърл€не на път€ за поддръжка от общината.

"Ќито една община не е подала такова искане до момента", каза регионални€т министър в отговор на въпрос.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


8
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
6
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 години
ј живо ме интересува намериха ли си јѕ» шеф на »“-то за 510 лева? ј сами€ шеф на јѕ»-то каква му е заплатата - пак ли 510 лева?
5
2
 
1
 
! ќтговори
Ѕсп са гадове преди 5 години
ƒо активист на Ѕ ѕ. Ќа теб така ти изглежда, нали, че всеки краде? ўото вие от Ѕ—ѕ/Ѕ ѕ така разсъждавате.
4
10
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 години
 ойто и да е шеф на јѕ» важното е да не е от Ѕ—ѕ , защото асфалт не се €де. —ега обаче всички искат пътища , значи вече са про€ли асфалт. Ќещастна парти€ с нещастни хорица.
3
3
 
11
 
! ќтговори
јктивист на Ѕ ѕ преди 5 години
Ќов крадец,а ? Ќ€ма как ,тр€бва да се подържат кадрите ! “р€бва и то€ да пооткрадне нещо...
2
3
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 години
¬ижте му крадливата некадърна ченгесарска мусура на този и ще разберете защо нищо не е както тр€бва. ј такива са хил€ди, че наместиха и некадърните си синове, дъщери и роднини . ƒостатъчно €рък пример е цецко ухото, сина на григоршоповото шофьорче.
1
1
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 години
ƒнес, днес, ще му купувате костюм на —“јЌ»—Ћј¬ √лосов.