Златовезана икона и кисело мляко ще подари Борисов на папата

Подготвен е дар и за държавния секретар на Светия престол
Обновена: 4 май 2019 15:08 | 4 май 2019 13:00, Елка Василева
82
Златовезана икона и кисело мляко ще подари Борисов на папата
Снимка: архив, МС

Министър-председателят Бойко Борисов ще подари златовезана икона, омофор и българско кисело мляко на Негово Светейшество папа Франциск.

Премиерът ще връчи даровете си на Светия отец при посрещането му на летище София на 5 май, съобщи правителствената пресслужба.

Златовезаната икона е на светите братя Кирил и Методий, чието велико дело главата на Римокаторическата църква отбеляза и в специалното си видео обръщение към българския народ в навечерието на посещението му у нас.

Борисов: Целият свят ще се съсредоточи върху България заради папата!

Лентата, символизираща епископската власт – омофорът, който премиерът Борисов ще дари на папа Франциск, впечатлява с украсата си. В краищата му са извезани златни кръстове, а в горната му част – образите на Свети Петър и Свети Павел.

Премиерът е подготвил подарък и за държавния секретар на Светия престол – кардинал Пиетро Паролин, който също ще получи златовезана икона на Свети Петър и Свети Павел.

Още по темата

И двете икони се отличават с прецизна и фина изработка, както и с вложените златни конци. Те са дело на българско ателие за богослужебни одежди.

Министър-председателят Бойко Борисов ще подари на Светия отец и традиционно българско кисело мляко. Продуктът, който целият свят свързва с нашата страна, е добре познат на папа Франциск още от детството му в Аржентина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Папата утре си отива и пак ще лъсне голия г.з на шефа на шайката,натрупала за 10 години несметни богатства за сметка на народа.Каламбурите му вече не са ни интересни,нито забавни.Облякъл е агнешката кожа предизборно,за да омайва овчия електорат.След изборите пак ще бълва змии и гущери по опонентите и ще се хвали какво уж бил направил.Репертоара му го знаем вече наизуст и освен досада,не предизвиква нищо друго у нас.
62
1
 
2
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
Ама кисело мляко от кофичка или буркан 800? Разликата е от България в Европа до европейска България!
61
6
 
1
 
! Отговори
мъка, мъка! преди 4 години
тук разни безбожници ганювски много загрижени за православието! Тези, партийни секретари и доносници на бкп имат предвид тяхното си православие = социалистически интернационализъм! Всеки, живял при диктатурата на Тошо Правешки, знае що е то социалитически интернациионализъм!
60
4
 
3
 
! Отговори
До 65 преди 4 години
До Как няма да подаряваКатолиците поне разследват насилието над деца от свещеници. У нас имаме само клипове в нета с "Баба Гуси". Знаеш ли, че именно защото не се доверявах на православните попове, не водих сина си на изповед? Нямам им доверие на изповедалнята. Искам детето ми да е преде очите ми, когато се изповядва. Може да не чувам изповедта, но държа да виждам детето си. Преди да гледаш в чуждия двор, виж нашия.
59
2
 
5
 
! Отговори
Как няма да подарява преди 4 години
пак ще го галят по ***!? Католиците си падат по момчета(само в САЩ има над 1000 насилени момчета от католици), този папа може и малката му главица да погали, той на талибани краката мие, та главиците са му най лесни! Папата няма работа в православна държава, само раздори ще донесе, опитват се да задушат православието!
58
0
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 62 преди 4 години
Това ли значело чеверме приятели?
57
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той хубаво ще подарява на папата кисело мляко, а на ясно ли е, че 99% от българските млека не са с българската закваска? До там стигнахме с тъпата им европеизация, че и най-българското да не е българско.
56
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Торбалан ще си къса сухожилията от напъни да излъска ваксата ,а Цветанов на чеверме в Златоград ? От чеверме, на чеверме ! Живот .
55
1
 
11
 
! Отговори
Любопитен преди 4 години
Папата дали е донесъл един чувал с индулгенции за продан на гербаджиите?Щото скоро е денят на Страшния (евро) съд,а грехове-бол и бол....
54
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ш'го погали...
53
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак добре , че не е шкембе чорба, че къвто Бай *** е Борисов ....
52
0
 
20
 
! Отговори
Шлангове и мъркучи преди 4 години
....и филия със свинска мас !!!
51
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До справедлив 54 Виж,за Йончева,източила 300 000 евро от КТБ и компания ,от червения сектор,ще им трябват раирани костюми.
50
1
 
20
 
! Отговори
справедлив преди 4 години
А папата да му подари нов раиран костюм.Че скоро ще му трябва.
49
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ей тия гробари утре ако некой шейх им стане началник публично ще се обрежат и ще му целуват пантофите
48
3
 
15
 
! Отговори
edni_i syshtinovini преди 4 години
явно този сайт се занимава само с един министър, всички новини имат отношение към него, човек остава с впечатление, че в страната живее само Той
47
6
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонименточно така!..Иконата НЕ е просто "рисунка"!!!!..Ама безбожника Тиква какво разбира?Да беше дал на унуката си да надраска нещо на некое листче,папата щеше да са зарадва повече,зер децата са му слабост..Па и тия немат икони,съде разпънатия на кръст Исус го турат по стените...Да злобеят..Да напомнят на всеки,дръзнал да следва Исус, какво го чака...
46
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има една книга , нарича се -,,Свещения вертеп'',там са описани всички подвизи на ,,светите '' отци и какво е представлявал всъщност Ватикана през вековете , а какво представлява днес сами научаваме ! И ЗАЩО СЛУГИТЕ ПОКАНИХА ТОЗИ ЕРЕТИК ТОЧНО НА ГЕРГЬОВДЕН ?!!
45
2
 
34
 
! Отговори
Мосю Густав преди 4 години
Бойко, сложи и 2 мазни баници към млякото.
44
3
 
8
 
! Отговори
Wc преди 4 години
LAKIRAITE. MU NOKTITE NA KRAKATA ZLATNI SAS ROZOVI KRASTCHETA NA VSEKI NOKAT.