Нападаш лекар, биеш го - в затвора поне за 7 години

Дядо Мраз, Снежанка малка идвали с бокс и с бухалка в болниците
Обновена: 18 дек 2019 19:17 | 18 дек 2019 12:03, Камелия Цветанова
88
Нападаш лекар, биеш го - в затвора поне за 7 години
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Над 90% от медиците са били жертва на агресия или насилие, докато са изпълнявали служебните си задължения. Само за 2018 г. е имало близо 400 случая на бити лекари, фелдшери и медицински сестри. Тази тревожна статистика изнесе лидерът на НФСБ Валери Симеонов и съобщи, че Обединени патриоти внасят промени в Наказателния кодекс за увеличаване на санкциите срещу биячите.

Още по темата
"Идва Весела Коледа и Честита Нова година, но както се казва в стихчето "Дядо Мраз, Снежанка малка идват с бокс и с бухалка“, коментира той по повод на агресията в болниците и клиниките.

Според патриотите насилието над медици започва да се превръща в нещо обичайно.

Симеонов припомни, че последният случай на агресия стана съвсем скоро – на 3 декември, когато пиян заплаши медици от УМБАЛ-Бургас с газов пистолет с патрон в цевта.

На 29 ноември в болница "Света Анна" в София пациент атакува брутално лекарите и сестрите от Клиниката по хирургия. Той ги обиждал, удрял, блъскал, душил и размахвал белезници.

Според ОП промените в НК от 2013 г. за нападение над медици очевидно не дават нужния резултат и заради това наказанията трябва да бъдат увеличени.

Те предлагат причиняването на тежка телесна повреда на медик ще се наказва с от 7 до 15 години затвор, а не какво е в момента от 5.

За средна се предвиждат от 5 г. до 10 г. лишаване от свобода, а не 3, както е според действащата в момента уредба.

За лека телесна повреда от ОП искат наказанието да скочи от най-малко една на 2 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
колко лекари са осъдени за грешки изнудване на болни корупция и други.вече за хората названието лекар има друго значение с малки изключения.
73
4
 
0
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
В темата се е разпищолил, един на който някой му изял закуската. Направо ocpaл темата!
72
2
 
7
 
! Отговори
Ядосан родител преди 4 години
Лекар, който увреди пациент, колко години трябва да лежи?Една нагла лекарка, от наглост или некадърност, увреди детето ми. Как си мечтая да я набарам някъде сама, без свидететли. Ще се постарая повече да не бъде в състояние да уврежда други деца.
71
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва обаче да обяснят на хората какво да правят когато тези хора не си гледат работата, трябва да има телефони на които да се подават сигнали, а не така бла бла бла. Докторите си пийват кафенцето в кабинетите и не ти обръщат внимание, а ти седиш безпомощен в коридора. Тази практика трябва да изчезне.
70
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 66Хепатит В се хваща най-много в болниците, където работят нашите "кадърни" лекари. Те заразяват хората с хепатит В, защото е доказано че заразените по кръвен път са в пъти повече от заразените по полов път.
69
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човешкото достойнство не е привилегия само за част от обществото в случая на лекарите.Във кой век живеете или феодален строй ,където колкото по -ниско в йерархията се е намирал човек толкова по- пренебрежително и унизително е отношението към него.Никой не е виновен че се е родил беден или без достойнство , а те са тясно свързани с резултати от нашите постъпки.
68
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекарят те обижда, подиграва се с теб - какво следва от това.
67
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки лекар задължително трябва да носи знак, един червен кръст, като евреите, за да не стават грешки.
66
1
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Докато съдът не започне да дава ефективни присъди и да ги потвържава на различните инстанции нещата няма да се оправят.
65
2
 
7
 
! Отговори
ГЕРБер съм прo3 преди 4 години
Ще трябва обаче 7 години да ги храните, топлите, обличате и охранявате. Чудя се кой ще бъде наказаният в този случай. Нашите законодатели изпитват някаква неистова страст да пращат за щяло и нещяло в затвора. Ония ден гласуваха две години затвор за горене на ***..... Глупостта ходи по ГЕРБерите.
64
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно, защо това не е обвързано с адекватно отношение на лекарите към пациентите. Какво да правим с лекарите, които просто не им пука, или съзнателно изписват ненужни лекарства и процедури, дори операции!?!?
63
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народа докато не се образова, преквалифицира и не започне да работи с по високо кпд, ще работи за без пари и ще му е високо всичко и данъци и здравни и т.н. Трябва да се произвеждат стоки и услуги с висока добавена стойност, за да може да се вдигнат и данъците, осигуровките и здравните. Тогава ще има заплати и за кадърни лекари. А докато само се мрънка можещите бягат където имат шанс за развитие и им плащат добре. Та вместо да мрънкате налягайте си парцалите и до няколко години може и да се полу
62
0
 
12
 
! Отговори
северозапад преди 4 години
Всеки виновен да си носи кръста-наказанието !!! Независимо какъв Е !!!
61
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вдигнете още здравните осигуровги, заплати на сестри и лекари а пациента кучета го яли !Няма да го ядът кучета, защото никой доктор не ще остане у нас да го бият, като знае, че в друга държава ще го носят на пиедестал. И най - накрая ако си с хепатит В, ще викаш:"Абе жена да един аспирин може да мине"!
60
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато имаш пренебрежително и унизително отношение дори и към възпитан и свестен съдия от окръжен съд и опердаши доктора какво ще е наказанието?Някои лекари от алчност са забравили своето човешко призвание, задължения на работното място и съвестно отношение .
59
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе като гледам най хубаво да няма доктори, нали са гадни, неможещи, за какво са ви?? Да не са факири хоп и да оправят всеки. От толкова народ няма много наплив да стават доктори, дали не е трудно?? или отговорно??? А би трябвало да е много искано защото се взимат яко кинти без да прави нищо. Да не са по различни от другите хора, нямат свръхспособности.....
58
2
 
12
 
! Отговори
D: преди 4 години
Ми то за лекарите няма възмездие дайте да им се даде и защита от съд, прокурор и ако може да ги направите и безсмъртни !!!Вдигнете още здравните осигуровги, заплати на сестри и лекари а пациента кучета го яли !
57
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами мисли бе, тиквeник!Да обиждаш всички разбрахме, че можеш. Друго можеш ли?
56
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"*** ти се засегна. Не го приемай толкова лично, не съм целял да обидя някого. Просто спорим!"Ами мисли бе, тиквeник!
55
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора които не могат да мислят, по-долу ме призовават с "Мислете бе хора!"...*** ти се засегна. Не го приемай толкова лично, не съм целял да обидя някого. Просто спорим!