Каракачанов: Кризата няма да се отрази на бюджета на БА

Намаляването на ДДС за ресторантьорите засега е временно, обясни той
25 май 2020 15:58, Анисия Иванова
46
Каракачанов: Кризата няма да се отрази на бюджета на БА
Снимка: БГНЕС

Икономическата криза заради коронавируса няма да се отрази на бюджета за модернизацията на Българската армия. Към момента разчетите са да не бъдат пипани бюджетите за проектите, свързани с двата нови кораба, с модернизацията на танковете Т-72, планираните ремонти на някои от ракетните комплекси, всичко да се движи по график, заяви пред журналисти вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в местността "Костина" край тетевенското село Рибарица.

По думите му забавянето се свежда в това, че два месеца и половина няма преговори с контрагентите по отношение на проектите, но това не било фатално.

На въпрос за намаляване на ставката на ДДС за някои сектори, той каза, че по този начин ще се облекчат хората от туристическия бранш, най-вече ресторантьорите, които през последните два месеца и половина понесоха големи загуби.

"Тази мярка е временна. Идеята е да се изсветли този бизнес. Ако това даде необходимия ефект, намалената ставка може да остане вечно, но в противен случай следващото правителство ще има основание да възстанови старата ставка. Всичко зависи от самия туристически бранш", посочи Каракачанов, цитиран от БТА.

По думите му идеята е да се подпомогне този отрасъл в икономиката, който е в най-затруднено положение.
Министърът на отбрана коментира още, че решаването на проблема с битовата престъпност трябва да стане държавна политика. Според него полицията си върши работата, но проблемът трябва да се реши фундаментално чрез реална интеграция на циганското население.

"То не само да бъде възпитано, че освен права, има и задължения, но и да бъде накарано реално да ходи на училище, да получава нормално образование и лесно да си намира работа на пазара на труда. Въпреки изхарчените милиарди левове, по думите му, за фиктивна интеграция, ефектът е обратен - нивото на неграмотност се увеличава, както и на престъпността в гетата. "Политиците е крайно време да погледнат в очите проблема и да имат достатъчно кураж", заяви още Каракачанов пред медиите.

В м. "Костина" край тетевенското село Рибарица министърът на отбраната Красимир Каракачанов връчи новите пагони на военнослужещи от Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски".


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Б&Б преди 1 месец
Колко месеци ще продължи това "временно" намаление на ДДС, Каракачане? Вие обсъдихте ли на заседание на МС защо точно на хотелиерите и ресторантьорите се намалява 2,2 пъти ДДС? Тъкмо те ако проявят съобразителност и чувство за реалност могат доста бързо да се изправят на крака. Проявят ли характерната за тях алчност, Гърция и отчасти Турция ни чакат. Дали премиерът не прояви шопския си магарешки инат?
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Министъра на отбраната трябва да има малко от малко добър външен вид па бил той и на години а не буртата му да виси до колене!!
41
0
 
3
 
! Отговори
Петърчо преди 1 месец
Как се превежда това? За армията винаги ще се намерят пари ама за народа не е толкова сигурен а? Чудя се тази армия на края ще има ли кой да защитава както е тръгнало изселването на хората от България. Не казвам че за арията не трябва да има пари а че в такава криза първо се мисли за народа. Ма какво и аз говоря. То точно нашите политици по цяла вечер не заспиват от мисли за народа. Проблема тук не са парите а това как се харчат и по-скоро в кои джобове отиват.
40
0
 
5
 
! Отговори
Ба преди 1 месец
Естествено че няма да се отрази кризата,то си личи и от шкембето ти.
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи комисионните са вече взети.
38
0
 
2
 
! Отговори
БТВ-Београд кръчма преди 1 месец
Червеното село на тирета и 5.5.1948 освен с тъмнокожи Югоруснаци е препълнено и с реабилитатори на Слободан Милошевич начело със Станислав Светът е кръчма Трифонов

Каракачанов,Валери и Волен избиха рибата с техния СРЪБСКИ ултранационализъм

Джорджевдан е кръстник на името на ГРУЗИЯ

НОРД Македония не е ли кръстена на онзи живеещ при Северното сияние и раздаващ подаръци на 25 декември а самият Той се чества на 6 декември то ест на АДАША на Патриарх Николай на Самуил,Гаврил Радомир и прочие
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тумбак, вярвах във тебе, продаде се за грошове...
36
0
 
1
 
! Отговори
Bulgarin circus преди 1 месец
Разбира се ,че няма армията трябва да се подържа нищо ,че няма нужда хептян разграден двор не може ,па друго си шкембе воевода да те води напред, народе възродени напред към светли бъднини.
35
0
 
5
 
! Отговори
Хрантутници преди 1 месец
Ако трябва да бъдем честни към тези, които плащат данъци, заплатите в Армията би трябвало да се намалят с 40% за 6 месеца. Който не е съгласен да му бъде разрешавано да напуска директно по съкратена процедура.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе, Кара-Кача!
Гей-парада е по-голям от армията бе!
33
0
 
9
 
! Отговори
Номер втори преди 1 месец
Без съмнение този Шкембевойвода на снимката е престъпник №2 на РБ. И скоро и за него ще настъпи коледа...
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За пенсий няма пари, зс увеличаване на заплати няма , за детски няма но има милиарди за прескъпи тройно стара вооенна техника естествено подплатена с тлъсти комисионни за политиците поръчители. Мразя го до дъното на душата си и ще ги мразя и на оня свят
31
2
 
2
 
! Отговори
Лангобарда преди 1 месец
До Сата НАТО

Великобритания е най-РУСОФОБСКАТА държава в Европа и по признание на ЦЕСЕКАРИ живеещи там на РУСНАКА се гледа като на Първо качество човек а на Българина като на второ и трето качество хора

И не знаят защо

Кръчмарите Христо Стоичков,Тончо Токмакчиев и сие ЮГОРУСНАЦИ понеже имат по-бяла кожа от норвежците

Югорусията на 1948,Цска тире и селото може да мине пред западните марксически елити но не и на битова основа

Червените югоруснаци в България бяха ВИСШИ само до 10.11.89
30
0
 
15
 
! Отговори
Петров преди 1 месец
Странна държава е бокова България - военния министър прилича на готвач, премиера - на пехливанин, а министъра на финансите живее в подарен апартамент, щото не може да си организира финасите са си купи или да живее под наем.
29
0
 
8
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 1 месец
Ама разбира се, че няма да падне, нали дебелакът трябва да крадне.
28
1
 
3
 
! Отговори
тритяхту пътя преди 1 месец
всеки да изчезва накъдето му видят очите
27
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Генерал Каракачанов е велик Българин, военен и пълководец!! Дори генерал Вазов бледнее пред него!!
26
0
 
12
 
! Отговори
ЕВО преди 1 месец
Уважаеми фелдфебел,Каракачанов,как ще обясниш на българските данъкоплатци,че платените от скъпо и пре- скъпо летящи ковчези идват с антураж от 20 000 ен обслужващ персонал,от готвачи и механици,до ...теляци и чистачи!Всичко това,ще плащаме отново ние!Вие свикнахте да не се отчитате за нищо пред народа,а шмекера ви Али Баба,водача на хунтата,както го кръсти Васил Божков
забрави откъде изгрява и залязва слънцето в България!Дребен,малък и среден бизнес бизнес отдавна е в агония у нас.Срам и позор!
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разбира се,че няма да се отрази на комисионните.
24
0
 
20
 
! Отговори
Процесуално питане преди 1 месец
Шкембе тескере войвода плати ли си глобата?