Корнелия Нинова: Имунната система на партията сработи

Докато съм председател, решенията за БСП ще се взимат от БСП, каза тя
31 май 2020 20:01, Анисия Иванова
74
Корнелия Нинова: Имунната система на партията сработи
Снимка: БСП

"БСП е истинският носител на леви политики, защото всичко, което се налага да се прави за преодоляване на последиците от коронакризата, ние предлагаме от няколко години. То обаче беше отхвърляно, а сега е реален процес. Сега се говори за ролята на държавата в икономиката.Правят се държавни компании, национализират се компании. Само преди 4 години ние предлагахме държавата да закупи ЧЕЗ. БСП е автентичният носител на лявото, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред bTV.

Тя подчерта, че левицата подкрепя идеята за държавни бензиностанции, но остава с резерви за изпълнението й.

"След здравния проблем обаче, както се вижда, идва по-тежкият в икономически и социален план. Виждате и недоволството, което се надига както в България, така и в Европа“, каза Нинова. 

Тя цитира проучване на Европейския парламент, което показва, че България е в едно от най-тежкото положение във връзка със загуба на работни места, ниски доходи и огромни дългове, които българите имат да плащат. Нинова изтъкна, че левицата от години настоява да се защити националното производство, както и за нов модел в здравеопазването.

По думите й в кризата си е проличало, че държавните и общинските болници са грабнакът на здравеопазването. Тя изрази надежда, че един ден те няма да бъдат търговски дружества.

„Данъчната реформа, която се обсъжда сега, е внасяна четири пъти от нас – предлагаме премахване на плоския данък и въвеждане на прогресивен. По време на кризата богатите станаха по-богати, а бедните – по-бедни, неравенствата се задълбочиха. Чрез данъчната политика могат да се намалят неравенствата между богати и бедни“ , категорична е Нинова.

По повод избора на председател на БСП, тя коментира: "Датата на избора е 26 септември."

На въпрос за кандидатурата на Кирил Добрев и дали това не е театър между двамата, Нинова заяви, че не участва в театри.

"За първи път на този избор ще гласуват всички членове на партията. Всички са добре дошли с програма и идеи- и нека хората да изберат“, каза тя.

По думите й вътрешните противоречия, които напоследък стават публични, вредят на имиджа на БСП и е редно въпросите да се обсъждат на партийните форуми на партията.

"Здравият разум надделя, имунната система на партията проработи“, изтъкна Нинова. Тя отбеляза, че в последните седмици върви кампания срещу БСП. "Политическите ни опоненти, т.нар. вътрешна опозиция и публични говорители повтарят едни и същи думи. Личи, че общ център ги изработва", каза Нинова.

Тя каза още, че в петък се е взело решение от Националния съвет да продължи процесът на избор, а именно - отчетно-изборните конференции, избор на председател, конгрес.

Докато аз съм председател, решенията за БСП ще се вземат от БСП, а не от външни сили“, заключи Нинова.
 


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Никаква имунна система не е сработила, ами докато влакът не е отминал се делете на тесни социалисти и "широканци". И Съселът да ходи при Г.Гергов и Кире Добрев. Ако още малко се забавите, ще останете без електорат. Има Хр.Иванов, ген.Атанасов, Манолова, Сл.Трифонов. Те търсят електорат и не са кавгаджии като вас.
63
1
 
1
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 1 месец
продължение до № 51 ! ... всичките са забогатели с честен труд, с пот на челот! Така се правят пачки ! Наистина след като са спазвали закона, какъв е проблема да има соц. милионери ! Ти " брато ", всичките които те слушаме, за наивници ли ни вземаш ? Честен труд, и спазване на закана, но закона ги търси за финансови престъпления ? Първо БКП трябва да отговаря за политико-криминалните си престъпления пред българския народ, и след като се преименува на БСП да отговаря и за други! Валкът...!
62
1
 
1
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 1 месец
До Анонимен № 51 ! Кой е този който казва, че няма комунисти- социалисти милионери. Всичките, "брато" , всичките до един са милионери. Всеки ден ги показват на ТВ екрана. Да започнем да ги изброяваме : Василев, Баневи, Арабаджиеви,Гергов, Галеви /риятелите на Майчето /, Божков и много други, няма да ми стигне полето за писане. Всички те са без спорно честни милионери! Следвали са принципите на демокрацията, по твоите думи. Те не са ограбвали и не са крали и всичките са забогатели с честен труд
61
1
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 месец
До Анонимен 58: Много г'лупости, и си забравил да изключих Caps Lock на компютъра си.
А до 59: Кой кого ще отвее на изборите, ще видим. Няма вечни управляващи и вечна опозиция. Когато се оттърве България от крадливата и корумпирана гербаджийска дружинка, тогава ще можем да се отлепим от дъното на ЕС.
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След ниските лихви идват съдия изпълнителите, а България няма да се оправи, докъто основната опозиция на ГЕРБ е БСП, абсолютно сигурно е.
59
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре, че беше Импексова да ни направлява в корона кризата, че каквито сме ***, доникъде нямаше да стигнем. Да е жива здрава и вече е ясно като бял ден, че бат Бойко пак ще я отвее на изборите!
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЕВРОПА ОТПУСКА 13 МИЛИАРДА ЕВРО БЕЗВЪЗМЕЗДНА ПОМОЩ ЗА БГ И ИМУННАТА СИСТЕМА НА ЧЕРВЕНИТЕ КРАДЦИ СКОКНА, ЗАДЕЙСТВА СЕ. ДА ПИТАМ- ЕВРОПА КОФТАК ЛИ Е СЕГА КАТО ДАВА МИЛИАРДИ, ОЩЕ ЛИ ДРАПАТ ЧЕРВЕНКИТЕ ДА НИ ОБЪРНАТ КЪМ ЕВРАЗИЯ, ИЛИ ЩЕ ИЗЧАКАТ ДА НИ НАПРАВЯТ НА ЛУДИ, ДА ТРОШАТ, ЧУПЯТ, ФАЛИРАТ ДА ПРЕДИЗВИКАТ ХАОС И БЕЗРЕДИЕ И ОППА БГ В ЕВРАЗИЯ, А ТЕ И ДЕЦАТА ИМ В РАЗСИПАНА ЕВРОПА.
57
0
 
9
 
! Отговори
Бунгар преди 1 месец
Историята ни зове..... Псевдо социалистите/комунисти/ немогат да се примерят със затихващите си функции. Лъжите им са безкрайни. Аман от милионери които са загрижени за бедните работещи.Манипулация...non stop.Разиграват цирк-имитация на демокрация.
56
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имунната система на Партията да вземе най-после да изгони деветимата отцепници начело с Г.Г. - Свинара, Божинов, Миков и Янков, иначе БСП ще си загуби електората. Не можеш да търпиш заради тези деветимата да губиш хора като Кутев и К.Добрев, които усетиха, че и те могат да се кандидатират за председател на БСП и по този начин отцепват електорат от Нинова. Очевидно са се сработили със старите влъхви.А времето вече стана предизборно.
55
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нинова заяви, че не участва в театри. .. верно е то си е жив цирк
54
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Г-жа.Лъжа!

Да е жива и здрава!
53
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
гаварит Масква
52
6
 
21
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Драго ми стана като най-после се появи Корнела. Че то през последните месеци само другаря президент ни разсмиваше от време на време. Да дава някоя нова Визия за България, че старата вече не я помня. И да е поне толкова забавна :)
51
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо да няма милионери социалисти? Ако следват принципите на истинската демокрация - онази, която отчита интересите на обществото, а не на богатството? Ако не крадат и не ограбват народа си, ако са забогатели с честен труд? Ако спазват законите, какъв е проблемът да има социалисти милионери?
БСП през годините допусна много грешки и носи огромна вина и за мизерията, и за корупцията в България днес, както и за поруганата историческа истина.
50
4
 
11
 
! Отговори
нн преди 1 месец
Взема да се очовечва. Разбра от къде дуaа вятъра, че не става през просото. Няма да я изберат, бита карта. Точно имуната система на БСП ще я унищожи и изхвърли.
49
3
 
15
 
! Отговори
4epa преди 1 месец
ЗАКРИВАИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НА НИКОИ НЯМА ДА ЛИПСВАТЕ !!!!!!!!!!
48
3
 
16
 
! Отговори
4epa преди 1 месец
В ТОВА ВЛИЗА ЛИ ДА СТЕ МИЛИОНЕРИ СОЦИАЛИСТИ- КАПИТАЛИСТИ !!!!!!!!!!
47
5
 
8
 
! Отговори
Ей... преди 1 месец
...тва СДС-то се ненаиграха бре ;)...
46
2
 
5
 
! Отговори
Ей... преди 1 месец
...тва СДС-то се ненавиждаха бре ;)...
45
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Онова списъче да не е за разпределението на паричките от КТБ сред другарите!?