В СДС огорчени от доматите по "Раковски 134": Това не е фасада, а история!

Подкрепяме правото на протести, но не с цената на вандалски актове, написаха от партията
295
В СДС огорчени от доматите по "Раковски 134": Това не е фасада, а история!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Подкрепяме правото на протести, но не с цената на вандалски актове, поругаване и беззаконие. Това се чете в позиция на СДС, изпратена до медиите.

"Снощи група протестиращи поругаха сградата на "Раковски" 134 заради пребиваваща от известно време там партия, част от управляващата коалиция. Тази сграда за поколения българи е символ на демокрацията. От нея, преди 30 години, започна превръщането на България в свободна държава, откъсването й от Москва и връщането й на картата на Европа", пишат от СДС.

Още по темата
"Благодарение на СДС в момента всеки може да изразява свободно мнението си, да пътува, да избира и да бъде избиран, да протестира, когато не е съгласен и да заявява своите позиции. Хората, които снощи замеряха сградата едва ли са се замислили, че по този начин не изразяват само протеста си срещу управляваща партия, а омърсяват символа на демокрацията в България", отчитат още "сините".

"Раковски" 134  не е фасада, а история. И посегателството към нея, независимо по какви причини, е поругаване на всичко постигнато след комунистическия режим. Ако снощните протестиращи не са се замислили, овладени от еуфорията на колективната безнаказаност, то режисьорите със сигурност знаят какво правят. Опасяваме се, че искрените протестиращи отново ще бъдат излъгани и употребени от задкулисните кукловоди, които не искат истинска промяна, а смяна на местата във властта. И не само смяна на местата, а промяна на стратегическата ориентация на България от Европа към Русия и Евразия", смятат от СДС.

От там отново отчитат, че подкрепят правото на протест, но настояват полицията да не допуска вандалски актове и тормоз над гражданите.

"Никъде в Европа не се толерират подобни действия. Демокрацията е свобода, законност, но и ред. Конституционното право на протест не трябва да бъде за сметка на гражданските и конституционните права на останалите българи. Държавата не бива да абдикира от своите задължения, когато става въпрос за гражданския мир. Подкрепяме правото на протест, но без блокади и затрудняване на придвижването и нормалния живот на останалите хора. Те също започнаха своя организация и подписка и това можеше да доведе до сблъсъци. Затова намесата на полицията, която успя без сериозни конфликти и ескалация на напрежението да премахне блокадите, заслужава адмирации", се чете още в позицията.

От СДС отчитат, че подкрепят правото на протест, но на искрено загрижените за бъдещето на България хора, а не на тези, "които купуват палатките, доматите и пъдпъдъчите яйца и ги употребяват за собствените си политически цели".

"Платените провокатори само обезценяват смисъла на гражданския протест и противопоставят едни българи срещу други", завършва позицията на Съюза на демократичните сили.


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
0
 
1
 
! Отговори
абсурд преди 1 месец
В Бургас лидери на СДС бяха Йордан Цонев и Венцислав Чамурджиев,какво да говорим повече
270
0
 
7
 
! Отговори
Уууу преди 1 месец
Ууууу бааам и от мен един виртуален домат.....бааам още един. Никакъв символ на демокрация не сте, а едни палячовци с пуловери, дето разсипаха работещи предприятия и АПКта. Със вашето знание започнаха бандитски години, като в дивия запад, нама смисъл да се коменирате даже. Ето загубих си 5 мин Уууууу
269
0
 
3
 
! Отговори
Връщай сградата преди 1 месец
Заедно с Фасадата на Държавата
268
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен

Е как да стане лустрацията, като половината от СДС бяха с червена книжка? Като се почне с Иван Костов, женен за партийната секретарка.

Тези хора ли да направят лустрация?

За съжаление се оказа, че БКП са били прави, да ги държат далече от властта.
267
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В зората на демокрацията бяхте полели някакъв, който ви беше направил забележка, със синя боя. И после казахте по телевизията - е, голяма работа.

Малко са ви доматите. Трябва да ви изринат на бунището, където ви е мястото.
266
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 265. СДС е създадено от ДС / в него са агенти,от БКП, БЗНС станаха ДПС,БСП и какво ли не/ 9 милион. Мишлета и ченгета.
265
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Словения 1991 г. лустрацията е направиха за 5 дни . И изгониха всички апаратчици и симпатизанти на Милошевич.
264
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точно заради СДС държавата пропадна тотално. Те започнаха ограбването ( приватизацията) на България. За тия трябва смъртно наказание а те тръгнсли да се пишат герой ббаити!
263
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Без Лустрация няма Демокрация. От опита на ГФР с ГДР, Чехия и Словакия, Полша, Унгария,
262
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СДС на Костов 1999г не направи Лустрация.
Не стана лустрациа и1992г при Ф. Димитров.
Така сега се мъчиме с една демократчица.
261
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Тез червени до-мати,
кой ги мама раз-клати?"
260
0
 
15
 
! Отговори
Шефа преди 1 месец
Защо се чудят нашите късни "демократи", нали от тях тръгна днешната мафия!
259
1
 
12
 
! Отговори
Цар Симеон преди 1 месец
СДС си свърши работата отдавна. До началото на декември да е закрита.
258
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само домати ли,че се стискам вече три дена.Костов ми продаде завода и станах безработен тогава заради тези продажници.Вчера го гледам един с патериците стои до Бай Хея ,няма пускане на кокала майка.
257
3
 
12
 
! Отговори
Честно преди 1 месец
Трябваше някой домат и по Костов да хвърлят. Да вкуси от народната любов.
256
4
 
22
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
И ние сме огорчени от продажното сдс
255
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи не са огорчени че загубиха сградата, заради тотално сбърканата си политика на коалиция с комунистите от ГЕРБ, а били недоволни че някой я омацал с домати?
Че вие какво общо имате с тая сграда се пита?
254
2
 
17
 
! Отговори
Защо???? преди 1 месец
А като е история защо допуснахте дегенарати от една корупционна партия да се настанят вътре?
253
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Надава вопъл от политическото гробище
252
5
 
15
 
! Отговори
Законът на кармата преди 1 месец
Да знаеха преди години тия дето скачаха,че не са червени,как ще мерят СДС-то с домати един ден. Излъгаха народа,връща им се. Всичко ли се връща,рано или късно.