Слуз от охлюви - помага или вреди на кожата?

Дерматолог разкрива за нейните ценни съставки
13
Слуз от охлюви - помага или вреди на кожата?
IStockphoto

Козметичната индустрия представя нови съставки почти всеки ден. Някои от тях са общоизвестни и добре приети, но други са все още непознати, малко странни и интригуващи. Една от най-новите съставки, която ще завладее сферата на козметиката е слуз от охлюви. 

Когато видите охлюв, може би последното нещо, което ви идва наум, е да го използвате в грижата за кожата. Но тези бавно движещи се, лигави създания участват в любимите серуми и кремове както на обикновените хора, така и на някои звезди. Причината се крие в способността им да направят кожата по-хидратирана и още по-млада. 
 
Д-р Хадли Кинг говори пред InStyle за ползите на новата съставка и дали в действителност слузта от охлюви е полезна за кожата.
 
Какво точно е слуз от охлюви?
 
Според д-р Кинг, извличаната от охлювите слуз се състои от гликопротеини, хиалуронова киселина и гликолова киселина. Всички те имат доказани ползи за кожата, което автоматично превръща и новата съставка в задължителна за козметичната индустрия. 
 
И макар че корейската дерматология носи славата на слузта от охлюви, д-р Кинг казва, че използването ѝ за кожата датира още от 1980 година. Първи с нея са работили чилийците, които откриват, че кожата на ръцете им омеква, след като дълго време са държали охлюви. Именно така се появява и „Elicina“ – чилийският крем, който е един от първите, който съдържа в себе си слуз от охлюви.
 
Какви са ползите?
 
След като вече знаем какво точно представлява слузта от охлюви, нека разберем и какво точно прави. Макар да не са провеждани значителни изследвания или проучвания за ефектите на съставката, има няколко заключения, които могат да се направят единствено от самия състав.
 
Благодарение на хиалуроновата киселина, слузта има овлажняващи свойства, които поддържат кожната бариера и помагат да се заключи влагата. Гликоловата киселина пък помага да се стимулира производството на колаген, което не само помага за намаляване на фините линии и бръчки, но също така придава на кожата ви сияен и младежки вид.
 
Как помага още слузта и има ли странично действие, четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със сигурност е отвратителна идея!
6
1
 
7
 
! Отговори
митя преди 3 години
мда, статията направо си го проси за малко слуз :)))
5
1
 
7
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Искам да знам, кой охлюф ще вдига цвната на този дар природен
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който не си поддържа кожата със слуз от охлюви е комунист.
3
1
 
6
 
! Отговори
Бай ВарвАр преди 3 години
Помага , разбира се , че помага ! Особено ако дерматолога е с кожено сако или яке ,кожата от която е направен вътрешният му джоб , се издува !
2
7
 
12
 
! Отговори
Яcтpeб Оcманлията преди 3 години
А аз се чудех защо тате пускаше oxлюви да ми лaзят по дyneто като ми показваше истинската любов между баща и син както си е по стара турска традиция
1
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помага, помага, то и слуз от прилепи помага, затова целият свят е на това дередже. Аман от извратени мозъци.