България твърдо подкрепя Албания към ЕС, увери Борисов

Министър-председателят разговаря с албанския си колега
19 ное 2020 12:12, Елка Василева
39
България твърдо подкрепя Албания към ЕС, увери Борисов
Снимка: архив, БГНЕС

България твърдо подкрепя Албания по пътя й към европейското семейство. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който проведе телефонен разговор с премиера на Албания Еди Рама. Във фокуса на разговора бе позицията на страната ни относно преговорните рамки за присъединяване на Албания и Република Северна Македония (РСМ) към ЕС, съобщи правителствената пресслужба.

„Считаме, че сте показали посветеността си към европейските ценности, отговорността и мотивацията да вървите напред и имате нашата подкрепа“, подчерта министър-председателят Борисов пред албанския си колега.

Премиерът Борисов отбеляза също, че страната ни е сред най-силните застъпници на процеса по разширяване на Съюза и затова издигна темата високо в европейския дневен ред по време на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.

Още по темата

„Защото европейската перспектива е най-силната мотивация за осъществяване на преход към демократично управление и пазарна икономика в Западните Балкани“, добави Борисов.

По отношение на европейската интеграция на Република Северна Македония Борисов посочи позицията на страната ни и изтъкна, че България е една от държавите, които най-много е настоявала и желала РСМ да стане част от ЕС. В този контекст усилията на България винаги са били насочени към постигането на консенсус по важните за двете страни теми.

„За съжаление подобна ангажираност не се наблюдава от страна на Република Северна Македония. Готови сме да продължим разговорите и активно да работим в изпълнение на Договора за добросъседство“, каза още Борисов пред албанския премиер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важни са наркотиците не - македония които овладее каналите на - хашим тачи ще е на вьрхь
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Един В момента няма по-братски народи от сърбите и турците. Впрочем това има исторически основи. Нали именно сърбите докараха трайно Османската империя на Балканите. Поне виж за справка Битката при Никопол. У нас това не се учи, за да не си разваляме отношенията със Сърбия, но това е кардиналния момент за турското нахлуване. След Косово, цялата сръбска върхушка преминава на страната на турците, с цялата си военна сила.
30
3
 
5
 
! Отговори
Верно преди 3 години
До АнонименИма нещо такова-нарко-търговията е добре позната на нашия.
29
4
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
"Великият балкански политик" пак се меси дето не му е работата!Ще вкарва нарко-картела(Албания,Косово и Македония) в ЕС???
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мафиотите се подкрепят
27
8
 
4
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Бойко не е никакъв фактор, а МИхаел Рот, който оня ден каза, че евроинтеграцията е най-важното нещо и че националният егоизъм много й пречи. Това бе лек намек към България, че германските евреи, ич не ги интересуват некакви си съвместни истории и ще дойде време, гато ще скръцнат със зъби на Бойко и той ще, не ще, ще признае, не просто сичко македонски, че не е бугарско, ами и бугарите, че признае за макета, ша видите;)))
26
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, че австрийците ще блокират албанската мафия..... Нашият *** пак се изказва неподготвен!
25
1
 
12
 
! Отговори
Албания е ОК преди 3 години
Ами Албания не краде българска история а Македония, поради липса на своя история, краде българската !
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПИРРУС ЕПИРЧе същото е и в Гърция. На мач Панатинайкос-Арис, атиняните викат на егейците "Вулгарос", а егейците крещят "Шиптрос". И то си е така. Едно обединение с Албания под името Гърбания решава проблема кардинално. Ако преди това същото направят македонците, като Макебания, мисля че ще е добро начало за приобщаване на Западен Балкан.
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25Всеки сам решава в какво да се превърне!Като чакаш тарикатски на готово се превръщаш в просяк!
22
7
 
3
 
! Отговори
ПИРРУС ЕПИР преди 3 години
В Южна Алваниа чаааак до Средна Алвания на линията Дурас - Тирана -- има над 600 000 гърци-епироти !Половин Алвания е ГРЪЦКА ПОЧВА И СОБСТВЕНОСТ .Алвания не я спира само Франция и Австрия....ГЪРЦИЯ Е ГЛАВНИЯ ИГРАЧ . И докато не си получим изконните земи със ГЪРЦИТЕ В ТЯХ...АЛВАНАКИЯ НЕ Я ВИЖДАМ в Европайко Еносис .
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скъпи албанци ! Посветете се на европейските ,,ценности'' и елате в европейското ,,семейство '' за да станете като нас ,добре ни вижте на какво сме се превърнали !
20
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко е дребен Борисов, сравнен с албанцеа. Но пък с повече маса. Малко на топка прилича. Кожа опъната от въздух под налягане. В преносен смисъл, разбира се. Явно е че формата е заради тлъстините.
19
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подкрепяме Албания , но не подкрепяме Македония! Нашите управляващи съвсем изпушиха. Стига сте робували на Русия и Сърбия бе, национални предатели московски...
18
0
 
10
 
! Отговори
сдф преди 3 години
Бях в Албания наскоро. до 2019 имаше много българи на почивка там.Южна Албания не е ислямистка или подобна. Това е страна изорана от маоисткия режим на Енвер Ходжа. В момента и те незнаят какви са, сега се освестват още. Между албанци от юга и косовари има доста разлика. Проблемът на т.нар 'макета' е, че те са сърбомани и години наред са им промивали главите титовистите. Това, което стана да ги спрем за ЕЦ е логично, да си правят остатъчна Югославия ако щат, те Черна гора избягаха, макетата ..
17
0
 
14
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
До АнонименСърдете се на сърбоманите които ви тикат фитилите да се карате с нас и да не признавате какви сте по народност !!!!
16
14
 
3
 
! Отговори
Един преди 3 години
Той д-р Доганя ви го каза преди много петилетки че пътя към ЕС минава през Босфора!Ислямската ос от Азия,през Турция,Родопите,македонските и албанските албанци и крайна спирка Европа!Само Сърбия им е трън в петата и за това я заобикалят!Това е!Нищо не зависи нито от Тиквата нито от някого тука в мижавата ни държавичка!
15
25
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Следващия ход на външните сили ще е отцепването на Родопите от България..след това Рязградско,Търговищко и Шуменско!Това искат външните сили!Разпокъсване и дрязги на балканите!Сутринта гледам оная Захариева по тв питат я разни въпроси а тя глупавата нищо не знае и само се хили глупаво!Ба ти пародията са тез тикви!
14
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подкрепяме Албания. Дори искаме да си разделим Македония.
13
10
 
9
 
! Отговори
Иде преди 3 години
Иде краят на ЕС, заради интереси ще напълнят съюза с бандити, терористи и джамии.