НС ще обсъжда ветото на Радев върху текстове от Закона за ДДС

Текстовете обаче бяха отменени с окончателното приемане на бюджета
3 дек 2020 07:45, Анисия Иванова
6
НС ще обсъжда ветото на Радев върху текстове от Закона за ДДС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Депутатите  ще обсъдят ветото на президента върху текстове от Закона за ДДС. Държавният глава Румен Радев наложи вето на поправката в Закона за потребителските кредити.

Според нея разходите, които потребителят плаща при неизпълнение на задълженията си по бърз кредит, могат да достигнат до двойния размер на главницата.

Още по темата

Според държавния глава новите предложения са недопустими в една правова държава с разделение на властите. Той добавя още, че текстовете ограничават правото на защита и достъпа на гражданите до съд.

Спорните текстове обаче, с които при просрочие главницата при бърз кредит може да са удвои, бяха отменени с окончателното приемане на бюджета за следващата година. Това стана с поправка, направена от председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Идеята за двойната неустойка на бързите кредите дойде от независимия Спас Панчев. Тя също бе направена през Закона за ДДС. Това даде повод на депутата от БСП Крум Зарков да обвини мнозинството в създаването на правен хаос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
0
 
! Отговори
комик преди 3 години
До смешникПонякога да си безделник е по-полезно от това ,да си празноделник.Щетите са по-малко.
3
2
 
1
 
! Отговори
Радев-празнодумец преди 3 години
Радев е празнодумец храбър. Празни приказки, безмислени пожелания в комунистически стил другари дайте да дадем и след 4 години президенстване (празнодумстване) няма нищо полезно и смислено свършено от него за България. Вместо да вървим напред избрахме най-слаабият президент досега и се връщаме много назад към времената на бай-Тошо. Много жалко...
2
2
 
1
 
! Отговори
тупик преди 3 години
Да му имам манталитета на българина...
1
2
 
2
 
! Отговори
смешник преди 3 години
Кой иска да ни напомни за най-високоплатения безделник на държавата? Радев е позор за България.