Марияна Николова: България е сигурна и безопасна дестинация

Министърът на туризма се срещна с полски журналисти
22 фев 2021 19:05, Красимир Ангелов
20
Марияна Николова: България е сигурна и безопасна дестинация
Снимка: Министерство на туризма

България е сигурна и безопасна туристическа дестинация, в контекста на продължаващата пандемия, която предлага разнообразен туристически продукт през четирите сезона. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата си с полски журналисти във Варшава.

През последните години се наблюдава постоянен ръст в туристическите посещения на български и полски граждани в Полша и България, коментира министър Николова, цитиранат от пресцентъра на туристическото министерство.

Вицепремиерът добави, че целта на Министерството на туризма е полските граждани да припознаят България като целогодишна туристическа дестинация, която предлага разнообразен продукт.

По думите ѝ България е една от малкото страни с ясно изразени четири сезона – пролет, лято, есен и зима. Със своите климатични и природни дадености, хилядолетна история и култура, България е съвременна и модерна туристическа дестинация, която може да предложи отлични условия на полските туристи за морски и ски туризъм, голф туризъм и културен туризъм, увери тя.

Вицепремиерът акцентира пред представителите на медиите, че местните здравни власти и Министерството на туризма са приложили всички необходими мерки по българските курорти и туристически дестинации, за продължаването на ваканционния период без риск от заразяване с COVID-19 за туристите. Тя наблегна на факта, че страната ни е част и от световните дестинации, получили печат за сигурност и безопасност от Световния съвет за пътувания и туризъм.

Вярвам, че с откриването на българското туристическо представителство двете страни ще имат възможността да ускорят темпа на своето сътрудничество. Смятам, че между нас съществува голям потенциал за реализиране на общи проекти и инициативи, посочи Николова.

В отговор на журналистически въпроси вицепремиерът Николова обясни, че на морските летища Варна и Бургас има заяви за чартърни полети, съответно 5 и 7 хил. полета.

Разчитаме на масовата ваксинация и инициирах процедура за приоритетно ваксиниране на работещите в сектор туризъм, допълни тя. По думите ѝ страната ни ще разчита основно на зелените коридори и пристигането на туристи с автомобил, тъй като много хора избират по този начин да се придвижват.

Считам, че бизнесът ще бъде достатъчно гъвкав, за да предложи атрактивни оферти, които да отговарят на очакванията на полските туристи, поясни министърът. И изрази надежди за възстановяване на полетите и рестарт в сектора.


20
Още от Политика
МВнР: Винаги сме сме отзовавали на сигнали на сънародници
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
То ние дме си едни безопасни по принцип
19
0
 
2
 
! Отговори
гръцки митничари преди 1 седмица
Права е г-жа министърката !!! България е сигурна и безопасна - но доста нежелана,уви! - дестинация....... Кофти тръпка :-( :-(
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако имаше медия, в която новините за България по правило НИКОГА не показваха и не обсъждаха казаното от членовете на действащата изпълнителна власт, както и на никой от ПП ГЕРБ, щях да чета само нея!!!
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Стрината единствена си вярва на празните думи, всички и се подиграват и я гледат с отвращение. Колко трябва да си кух и да не го разбираш.
16
0
 
8
 
! Отговори
123 преди 1 седмица
Боже, слез и си прибери вересиите...., "калинките". Че вече ми се драйфа, само като ги погледна, камо ли да са "компетентни" и изразяващи "мнение".
15
2
 
12
 
! Отговори
Stoyanov преди 1 седмица
След като България е сигурна и безопасна дестинация, защо всеки ден агитирате хората да се ваксинират с тия ваксини? Нещо не ви се връзва плямпането.
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На фона на пешеходец, убит от ток в центъра на столицата и скиор, убит на пустата, сериозно се замислям дали тая е със сичкия си
13
2
 
7
 
! Отговори
Абе яаааа! преди 1 седмица
За чийХуй да ходя на "почивка", за да си стоя в хотелската стая и да ям само в хотелската столова, при положение, че всичко наоколо е затворено, няма да мога да изляза никъде и т.н.?

По-добре да си стоя вкъщи и да си спестя парите. "Удоволствието" от такава "почивка" е точно никакво.

По-добре да ида в Танзания, ама после ще ме карантинират, тъй че не, мерси!
12
0
 
16
 
! Отговори
Да, да, преди 1 седмица
Те хората трева пасат, ама не от нейната. Тая защо не си направи труда да погледне в сайтовете на МВнР на белите страни какви препоръки дават на гражданите си, когато им се налага да пътуват за БГ.
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най-безсмисленото и безполезно министерство. Да се закрие и да се спре пилеенето на парите на данъкоплатците.
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
КОЛКО ДА Е БЕЗОПАСНА.70% ОТ ПЧЕЛИТЕ СА УНИЩОЖЕНИ,ЗАЩОТО ВАШИТЕ ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИ ПРЪСКАТ НА ПОРАЗИЯ ПЕСТИЦИДИ.
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БГ не е дестинация и дестилирана вода не е.... Оди пеш ма до Пекин столицата на Виетнам вземи и ПеКаПе да ти покаже пътя до там.
8
0
 
15
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 1 седмица
Мутрите изгониха платежоспособните туристи.
Няма да се върнат, защото не са мазохисти.
Трудно се намират опитни кадри за Туризма.
С такова "управление" нищо да не ви учудва.......
7
0
 
16
 
! Отговори
Хахаха преди 1 седмица
Единственото опасно нещо в Българи са иди*отите, които я управляват. Ако можем да наречем това управление, де.
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Статията е бозполезна, а министърката - още повече
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сама не си вЕрва.
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ами сигурна в констекста на пандемия - тук плебса не иска да се ваксинира, не иска да се карантинира но иска евраци за вмирисаната храна на черно море - няма как да стане с този материал - умните хора ще са на опашка за гърция пак...
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Толкова е глуповата, че чак неизглежда нагла (нещо задължително за всеки самоуважаващ се истински гербер)
2
0
 
18
 
! Отговори
Джо преди 1 седмица
Поредната калинка безумна...
1
1
 
21
 
! Отговори
Тато из Правец преди 1 седмица
Свещена простота!!!