Общини получават пари за ремонти и инфраструктура

Отпускат средства и за БПЦ - за храмове
45
Общини получават пари за ремонти и инфраструктура
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Продължаваме да подпомагаме общините. Това е една от политиките ни и се надявам тя да продължи и за в бъдеще", заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на правителственото заседание. Кабинетът одобри допълнителни трансфери в размер на 6,554 млн. лв., като 131,9 хил. лв. от тях са за ремонтни дейности на четири храма в общините Брезник и Земен и 6,4 млн. лв. са за общините Гърмен, Велинград и Перник.

По линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане бяха отпуснати и други 3,2 млн. лв. за община Белово, съобщиха от правителствената пресслужба.

1,105 млн. лв. от предоставените средства  на община Гърмен са за корекция на дере в с. Хвостяне и 457 хил. лв. за изграждане на физкултурен салон към Обединено училище "Христо Ботев“ в с. Долно Дряново.

По бюджета на община Велинград се одобрени средства в размер на 4,5 млн. лв., които ще бъдат разходвани за изграждане на три детски градини в селата Кръстава, Свата Петка и Грашево.

Допълнителните трансфери по бюджета на община Перник са в размер на 360 хил. лв. за изграждане на довеждащ водопровод от пречиствателна станция за питейни води в кв. Църква, гр. Перник до с. Кралев дол.

В хода на заседанието бяха предоставени и още 131,9 хил. лв. на Българската православна църква - Българска патриаршия. Средствата ще бъдат вложени в строително-ремонтни дейности на храм „Св. Петка“ в Брезник с цел възстановяване на килийното училище към храма и за реставрация на храм „Св. Николай“ в с. Долни Романци, общ. Брезник. Част от финансовата подкрепа ще бъде и за средновековната църква „Св. Николай“ в с. Долна врабча, общ. Земен и за довършителни дейности на храм „Св. Иван Рилски“, с. Гърло, общ. Брезник.

По линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане правителството отпусна и 3,2 млн. лева на община Белово. Средствата са за неотложни възстановителни работи за корекцията на река Яденица, в урбанизираната територия на града.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: Бойко Борисовобщини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
0
 
! Отговори
Еми нали: преди 3 години
И съм пиян и съм заплаха за всички участници в движението пък и като ме хванат - да у.м.реее.е.т.е дано ....това е философията на "светите отци" .Моята философия е друга: на планинско арктическо гъсенце, дето след 300 метров скок малко след излюпването си и след всичките удари дето са на скалите грижливо подложени под него да се удари, отърсва се от замайването и изкрещява:Ей гадняриииии, ей скапаняцииии - бънджи скоковете са за аматьори!
37
1
 
0
 
! Отговори
Долният виц: преди 3 години
Изцяло изразява наглостта на "светите отци" - и са в нарушение и са тежко пияни и имат наглостта да обиждат и заплашват и проклинат:Да *** дано!
36
1
 
1
 
! Отговори
Има един виц: преди 3 години
Първоначално ще ви е много смешен, но после ще се разревете от него щото пак го направиха:Двама служители на пътна полиция спират автомобил тежко движещ се по диагонали на Зиг заг.Вътре свещеник видимо пиян. Дядо попе излизай от колата и пред нас към районното.Доообре момциии, ама само да знаете, че кой е тръгнал след мен не е прокопсал( не е проспериращо, не е успял) Вица е свързан с факта, че на всяка погребална процесия най-отпред е християнския свещеник!
35
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
снимката горе е от учебника по психиатрия,страница 38..
34
1
 
1
 
! Отговори
P.S. преди 3 години
Паисий Хилендарски е една личност от българската история, който след тривека мракобесие от две религии написа "История славянобългарска" и я написа правилно с ограничената информация с която разполага. А защо е Славянобългарска, а не е Българославяска трябва да питате Борис 1 за онова клане и вашата палестинско израелска глупост. Така като гледам Симеон 1 Велики донесе златен век, българин все пак, Симеон 2 Сакскобурготски дето вие наричате цар донесе първи 21 ви черен век за България!
33
1
 
0
 
! Отговори
И в заключение: преди 3 години
Задайте си въпроса закона и етиката, че даже и това дето наричате морал светски или религиозен на чия страна са и понеже много добре знам отговора и че съм невинен по всичките глупости дето сте наговорили и свършили айде чао ви!
32
1
 
0
 
! Отговори
Ама много не исках преди 3 години
Да влизам във вечното клише попа, даскала и кмета - все съм си мислил, че всяко интелигентно същество на тоя свят ще избере гражданската и светска позиция и творческа, а не религиозно масово психозата, но това си е моето мнение, че с вас човек с пример и с добро как се прави светско образование няма да се разбереАз излизам от това клише дядо попе - ама даскала, кмета и ти нема да можете!К'вото съм правил все е било грамотно научно обосновано ама идва артиста в мене дето просто не му пука!!!!
31
1
 
0
 
! Отговори
Владико как да ти го преди 3 години
Обясня по- простичко ....аз съм светски творчески крайно нерелигиозен човек, който има подозрение че 20 години в тоя град е имало умишлено инквизиционно мракобесие от което моята институция е изяла много тежък религиозен ***. понеже някой си не е свършил работата и след 14 години схватка с вас в която аз защитавам нерелигиозната си същност и основа вие играйте много мръсно .... И да ти тегля една такава нецензурна псувня ще кажеш че е богунеугодна и ще си прав за всички богове ...
30
1
 
1
 
! Отговори
Ми как да Ви кажа: преди 3 години
Гледам врачанската патриаршия -основен ремонт не жалени средства, гледам адвентистите - малка спретната къщурка, чакай че и липсва мерцедеса само, гледам евангелисти ново строителство сграда, долу у комплекса католическа катедрала....За училището няма едни завеси ....
29
1
 
0
 
! Отговори
Признай си владико преди 3 години
Много го мразите това училище бившия УК "Авангард" - учебен комплекс дето беше последната идея на читавия социализъм-отзад евангелисти, отлево адвентисти отпред бяха йеховисти, а бялото братство отдясно.И всичко под дистанцията разрешена от закона. То нещо като религиозна оргиика се получи и ние у центъра с целия цирк около нас - грозничко а!Много ни искате затворени и ония от общината също ...Твърде много училища за тоя изпотрепани град Враца.Новия гробищен парк, много работа попе сте имали
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОЛУПА е решил да похарчи всички пари в хазната преди да си тригне.
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сричащият депутат - футболен съдия - Стефан Апостолов от ГЕРБ верно ли е събрал 9 000 преференции или баща му, кметът на Симитли, който има взаимоотношения с Боко Тиквата, е платил, колкото трябва?
26
2
 
0
 
! Отговори
абоната е на мо~~~ре преди 3 години
Попове ДС милиционери,на хляба мекото намерили !Те няма как да влязат в Рая,душите им ще скитат из безкрая.
25
2
 
0
 
! Отговори
Чакай малко... преди 3 години
Тия дето ме анатемосват, тия дето мрънкат постоянно за пари, тия дето подуваха ученици да влизат с църковна свещ у час, барем изгонят злото, тия дето "харизват" младежи и девойки на палестинец да им носят веднъж годишно пиленце, винце - той като харизи 365 у всеки ден по един той гладен няма да седи.... Значи на тия ще им дадете 4,4 милиона за нещо си!!!!Тия дето лазят по нервите и са ме сложили под обсада против закон и конституция от 14 години, тия дето и те имат порно гордост, на Колев сина
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5Работи човека,мисли за Църквата.Отсрвща соц реваншизъм и омраза.На коа църква. На тази, коато не плаща данъци и ние им плащаме заплатите от бюджета. На тази, която е най-големият собственик на земи и имоти. На тази, която е известна с оргиите и купоните. На тази с ролексите и колите по 60-80 000 лв. На тази, която е пълна с бивши агенти и открити русофили.
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Орешарски 2. Глупав народ. Европа пари на комунисти не дава факт. Чалгаджията няма понятие какво се случва плюс това не ми се мисли тизи наркоман със слънчеви очила да ми се изтупка при някой президент или премиер на чужда държава. Боже опази но уви. Тиквата има изградени връзки с всички в Европа с Русия и Турция. Чалгаджията има празна кратуна. Трябвале още фотошопчета с кюлчета да направят БКПто как ги подмята. За другият път да знаят.
22
1
 
1
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Подсъдимия несебърски кмет, колко получава ?!И колко ще остане за отцепилия се Обзор ?
21
2
 
3
 
! Отговори
Рашо преди 3 години
Харчи като за последно, не му прави чест да опоска всичко и правителството след него да кърпи дупки.
20
1
 
1
 
! Отговори
Тинтири ментири преди 3 години
Или минтири същото .... Ще ви кажа нещо тия подкрепяха тоя дето "промени живота на един милион в дървени апартаменти в гробищата господин премиер" и го наричат "цар" и те като него краднат от образование ....
19
1
 
0
 
! Отговори
Плюс: преди 3 години
Тинктури минути на 1500 години дето винаги води едни тъмни векове, 52 процента функционална неграмотност или работим феодално на най-големия враг на религиозните глупости ще му вземем каквото му трябва и ще го дадем на тях!Чувам и за някакви 4 милиона за духовните училища, а то е само едно Семинарията и един богословен факултет в Търново4 милиона за две сгради? Нови ли ще правят ...