Слави оправдал очакванията на избирателите си

Отказът му от мандата бил логичен
27 апр 2021 12:25, Анисия Иванова
230
Слави оправдал очакванията на избирателите си
Снимка: БГНЕС

Слави Трифонов обяви, че кандидатът за премиер на "Има такъв народ" ще е световният шампион по шах Антоанета Стефанова. Тя обаче веднага ще върне мандата за съставяне на правителство. Крачка назад ли е това?

"За мен това това е най-логичният и най-порядъчният ход, за да държи съвършено последователно партията "Има такъв народ". Не мисля, че това е пропуск. Това е отказ да се играе по правилата, които гласоподавателите ясно показаха, че не биха искали да продължават да са в сила и да определят живота ни", каза PR експертът Соня Момчилова в студиото на "България сутрин".

Още по темата

"Отказът е логичен, защото на хората на Слави Трифонов им е ясно, че единственият начин да бъде съставено правителство е, след като една от системните партии, които те наричат "партии на статуквото", да им даде N брой гласове, за да постигнат 121 гласа.  А при най-малкия конфликт те ще поискат вот на недоверие и хората на Слави ще трябва да влязат в много тежки преговори с по-близките до тях, които са "Да, България", Мая Манолова", коментира колегата ѝ Нидал Алгафари пред водещите Мария Константинова и Мирослав Димитров в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той смята, че правителство, което може да състави партията на Слави Трифонов, е възможно да има 1,2 години мандат, но имиджово ще се съсипят, защото са получили подкрепа от партия на статуквото. И допълни, че "Има такъв народ" е трябвало да предложат министър-председател с повече опит.

"Беше ясно, че личността, която ще върне мандата, е знакова. Тя сама по себе си е посланик, тя е съобщение към нас избирателите. А посланието е, че шахът е игра за избрани. А преди това чухме нервният Борисов, който каза нещо друго - "Политиката и управлението са спорт, който Слави не може да играе". Политиката и управлението обаче не са спорт, това не е мачът на "Бистришките тигри", категорична пък е Момчилова.

Според нея Борисов е крайно изнервен и не е оправдал очакванията на началниците си.

"Слави Трифонов абсолютно оправда очакванията на избирателите си и дори предвиждам много по-голяма активност. Това ще бъде тест доколко сме излезли от "упойката". Хората са отчаяни, счупени, обезверени. Това, което прави Слави Трифонов, е да си възстановим достойнството и себеуважението", добави PR експертът.

"Не може да виждаме само лошото. Ако хората мислят черно, ще ги стигне черно. Дали Слави Трифонов ще ни докара бялото? Надявам се, много бих искал той да е промяната, за която всички милеят", коментира още Алгафари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.RU17.CLUB
172
0
 
1
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 години
Слави, ако иска да оправдае доверието на тези, които според мен излъга, време е да се покаже. Стига се е крил като кадъна. Как ли ще се раздели с мутрите, които го придружават?
171
1
 
9
 
! Отговори
Момчилова говори преди 2 години
глупости.Слави оправдал очакванията на избирателите?Те очакваха действияпо обещания мажоритарен вот,намаляване разходите за управление надържавата чрез редуциране на заплати,екстри и привилегии на бюрократичнатавърхушка,промени свързани с народното събрание като институция.Каквополучиха?Не само намаляване,а увеличаване на разходите и парвенюшка радостот новоизбраните,че е дошъл техният ред да смучат.Новите ще дозабият пиронив ковчега на законодателната власт и демократизмана изборите.
170
2
 
5
 
! Отговори
плешив ерген преди 2 години
чакаме тоя да ни оправя. айде обратно да си правиш цирка за 78 стотинки.
169
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави чалгаря ви лъже безогледно, само наивниците, да не кажа по- силна дума, още му вярват.Пусна уж, интервю със свой приближен, по Феъзбук, вместо с журналист от медиите, така известни нам.
168
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
188 Славчо чалгаря е пял на много партии по време на предизборни кампании, винаги пее, на който, даде повече. Така сега стигна и до Божков, само тъпитему избиратели не виждат това.
167
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя жената( кандидат за премиер) е само посланник на Божков.Голямо трио Слави,Радев, Божков и отзад Доган.
166
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей крадливи хора от правителството, върнете ми парите! Те не са да се строят магистрали и пътища и да се модернизира всичко в България. Те са за мен, аз съм от 30 години ***, но ви обвинявам вас, дето съществувате от 10 години. Дайте си ми милиардите.
165
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
197 Чалгарят от Учин дол стана политик благодарение на популярността си с "Шоуто на Слави". Та затова му казват Слави. Той с друго не е известен. Знаем и че сега е много болен, има вид на тежко болен човек. Зорта бе, да се закълне и да се трудоустрои на заплата в парламента.
164
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По пощата стават много грешки, в пощенските клонове, много злоупотреби. В Австрия бяха касирани избори по пощата, а тие тепърва рискуваме. Слави чалгаря чул, недочул, да се натегне, като носител на промени, само ще създаде хаос. България и избори по пощата, шегуват ли се? Пощенските клонове са "Костин брод" на ента.
163
0
 
12
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Стига с това галено Слави, Станислав се казва. Дайте на Доган да викаме Доги, на Румен Румката, на *** - ***, на Делян Дельо и т.н. Айде малко по-сериозно. Това не е вечерно шоу, а политика.
162
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Номинираната за премиер от ИТН Антоанета Стефанова е протеже на Божков, спонсорирана е от него от години, той я е създал. Ако това не е зависимост на Слави към Божков, какво е?
161
0
 
1
 
! Отговори
Крум преди 2 години
Време ... батки, аз ся да ви кажа, некой мъга да вземе власта, да разтури тоя парламент, президент,, а у и да кажа тукаааа шей тъй, тука ше е това, и койт не слуша под ножааа!И тога ша са упрайм!
160
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С гласуване по пощата,получихмедобро опакване.Абе Дългооо,махай се.Омръзна ни да протестираме.Защо ни удряш в Гредата.
159
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласуваха оставката на Правителството, преди да е съставено ново.Отказаха да исзлушат вицепремиера Дончев по Плана за възстановяване.Гласуваха Мораториум върху решенията на Правитлеството в Оставка.Направиха си Комисия за репресия на политическите противници.------Кое от всички тези неща е незаконно и нелогично?
158
3
 
4
 
! Отговори
До Селянинът-190 преди 2 години
Да ама точно тая случайна"партийка"обърка доста крадливи интереси и е на път да сътвори казусът,за първи път новоизбраният парламент да не може да състави правителство!Та"случайна"казваш???
157
1
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
До 182. Аз мислех, че суверенът казва кой какво заслужава и респективно кой да бъде изхвърлен или не, а не някаква си отделна партийка.
156
2
 
10
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
Каква е тая Соня Момчилова? Да не е правила с.ирки на Трифчо? Абсолютни глу.пости е наговорила.
155
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много хора очакваха Слави да се сложи на Божков. И познаха.
154
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неговите избиратели едва ли са имали кой знае колко високи очаквания.