Евроинтеграцията на Западните Балкани в интерес на целия регион

Радев потвърди подкрепата на България за Албания
69
Евроинтеграцията на Западните Балкани в интерес на целия регион
Снимка: Прессекретариат на президента

Европейската интеграция на страните от Западните Балкани е в интерес на целия регион и на Европейския съюз. България ще продължи да подкрепя усилията на своите съседи в този процес. Това заяви президентът Румен Радев на работна среща днес с министър-председателя на Албания Еди Рама.

Още по темата

Държавният глава потвърди подкрепата на страната ни за готовността на Албания да започне преговори за членство в ЕС, съобщиха от прессекретариата на "Дондуков" 2.
 
България високо оценява постигнатото от Албания за изпълнение на Копенхагенските критерии за членство, включително и за европейското отношение към националните малцинства в страната, сред които и  българското, посочи Румен Радев. От изключително значение е процесът на европейска интеграция на Балканите да стъпва върху устойчиви и необратими резултати при изграждането на отношения на приятелство и добросъседство в региона, за което Албания е отличен пример, заяви още президентът. Обща бе оценката, че активният пряк двустранен диалог между отделните държави, както и срещите на високо ниво, дават възможност за търсене и намиране на общи решения за бъдещето.
 
Албания се стреми да повишава още повече качеството на образованието и науката в страната и ще работи за разширяване на партньорствата в тази сфера, както и за привличане на своя територия на утвърдени чуждестранни университети , стана ясно от думите на Еди Рама. Той открои интереса на албанските младежи към българските университети и отправи покана водещо българско висше училище да открие свой филиал в Албания.
 


69
Още от Общество
"Заедно с теб" : Притискаха ни да се трансплантират деца в Правителствена болница
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Едричък е.....
29
0
 
3
 
! Отговори
мангела меркел преди 3 дни
къде ще ги интегрират в афроазиатско ес ли?
28
0
 
2
 
! Отговори
Георги преди 3 дни
Не искаме европа, искаме интеграция с Република Турция под мъдрото ръководство на господин Ердоган!
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Анонимен 30Къде са сърбетата сега ? Ако ми говориш за територия, по малка е от БГ, нема Юго вече :)) Сега се светнах, че ми говориш за република Сръбска в Босна, дето никой не е признава, освен сърбите :))
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Грозна Работа Георги Димитров в действи
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Сърбия си направи втора държава сер макета - това трябва да се каже на САЩ
24
0
 
8
 
! Отговори
ОТ МАКЕТАТА преди 3 дни
СЕ ИСКА САМО ЕДНО ПРОСТО НЕЩО > ДА СИ СЛОЖАТ РЪКАТА НА СЪРЦЕТО И ДА СИ ПРИЗНАЯТ - ЧЕ ДО 1945 г. СА БИЛИ БЪЛГАРИ
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Грозна Снимка
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Сьд за везродителите.
21
8
 
2
 
! Отговори
Обективно преди 3 дни
Не мога да не си призная, че В СЛУЧАЯ ПОДКРЕПЯМ РАДЕВ! БРАВО НА НАС!!:) ПОДКРЕПЯМЕ И МАКЕДОНИЯ, НО ДА СИ СВЕРИ ИСТОПИЯТА С ОБЕКТИВНАТА, ДОКУМЕНТИРАНА ИСТОРИЧЕСКА ИСТИНА. ОБИЧАМЕ ВИ, БРАТЯ!!!
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Оставка импьчмьт ходи си у село темерут.
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Никой не ни обича на Балканите, нормално е да подкрепяме албанците, правят им сепуко на сърбетата и макетата, всичко е точно :))
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Георги Димитров БСП следват указанията на тази мутра предател
17
0
 
14
 
! Отговори
Барселона преди 3 дни
До Анонимен Нещо си объркан...не може една камара политици да казват че РСМ има език на омраза срещу БГ а ти да казваш че това е пропаганда.Татари...фашисти...окупатори...крадци на история..да изброявам ли още...Опресни си погледа за нещата..
16
20
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Това, че Македонците мразят България беше пропаганда на ВМРО и на ГЕРБ.Ще разберете или можеби вече повечето от вас разбраха ,защо беше необходима тази кампания срещу Македония.А в Македония никога не имало омраза,по скоро разочарование за това ,че точно ние блокираме Македония за ЕС.
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До за Турция 15.Там е проблема че все малко не достига на Турция да влезне в ЕС.а и погледнато реално,освен едни *** в Европа,къде се разпростира Турция...в Азия каква Европа..Ердоган...непредвидим,можеш ли да разчиташ на този въоръжен с мания за величие,с кофти език и обноски...
14
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
И как ни предават с приемането на Македония в ЕС. С кое по-скоро?На вас не Ви пука,че политиците ни крадът нашите пари и европейските пари и това не е предателство,а да приемат Македония в ЕС е предателство.Аз съм категорично да приемат Македония в ЕС,за да се премахне окончателно влиянието на Русия на Балканския Полуостров.Ше остане само една Сърбия. Проблема Ви е или личен(ВМРО) интерес или сте много лесни за манипулация.
13
2
 
12
 
! Отговори
за Турция преди 3 дни
Тук колегата е напълно прав за Турция! Изобщо не виждам ползва българомразците от РСМ да влязат - особено за нас, но и за всички други държави. Не само нямат какво да предложат, но и не са дорасли, да са европейци. Държат се като диваци. Но Турция, като изключим Ердоган, е с невероятна икономика, връзки, мост към изтока. А и глупавия диктатор няма да е вечен. Изключително несправедлво се отнася ЕС към Турция. Да не говорим, че те и Румъния са най-добрите ни съседи в момента.
12
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
А кое е враждебното от Македония?
11
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Влизането на Македония в ЕС не е важно заради икономиката и ,а заради местоположението и е приоритет на САЩ и ЕС. Ще се убедите ,че Македония скоро ще започне преговори.Нас ще ни изключат от преговорите. Като след санкциите от САЩ,ще последват спиране на парите от ЕК за нас.Те няма да ни натискат,а просто ще ни блокират икономиката.Така действат.Същото беше и с Гърция.