Стоян Михалев: Този главен прокурор ще бъде бранен от този ВСС

Важно е ГЕРБ да загубят, а ДПС да няма място в управлението, смята депутатът
22 юли 2021 22:24, Красимир Ангелов
46

Неуспешен опит за отстраняване на главния прокурор. Как Демократична България вижда случилото се днес във ВСС?

Това е едно потвърждение, че трябва дълбока реформа в съдебната система. В случай като днешния се видя как са разподелени силите и кой зад кои интересите стои, и е ясно, че този главен прокурор ще бъде бранен от този ВСС. Това заяви в "Денят ON AIR" Стоян Михалев от "Демократична България".

Още по темата
И допълни: "Когато предупреждавахме да се внимава кой ще бъде главен прокурор, никой не ни чуваше, постепенно създадохме тази тема да бъде на дневен ред. Това е дълъг, труден и бавен процес, той трябва да бъде разясняван, но все повече разбират, че това ще се случи. Ще търсим конституционен консенсус по тази тема от всички партии, това касае абсолютно всички ни", категоричен е той

Михалев посочи и темите, който ще бъдат поставени утре на срещата.

"Тази тема ще бъде задължителна, ще има и други теми - премахването на Спецсъда, Спецпрокуртаура, но искаме и реформи в много сектори. Темата за лустрацията -  без значение как ще се казва новият министър, няма как да приемем, че ще е някой от ДС. Не е тема за разговор за места за министерски пост, ще имаме изисквания обаче, важно е кой ще прокарва тези въпроси", подчерта представителят на "Демократична България".

И поясни, че ДПС няма място в управлението.

"Ще се очертаят червените линии и ще се види какви подкрепи ще има. Но ние не можем да участваме в нещо, което е ДПС. Истината е, че е никой не може да каже на никоя партия как да гласува, но сме против подкрепа от ДПС, ДПС няма място в управлението", отбеляза Михалев.

"ГЕРБ загубиха позициите, които имаха. Това е болезнен процес за тях, не умеят да губят. За демократичния  процес е много важно ГЕРБ да загубят", каза още Михалев.

Музикантът коментира и темата за ваксинацията у нас и нейният бавен темп.

"Това е голям проблем. Това ще е друга важна тема, ние сме силно притеснени от задаваща се вълна и искаме да разберем какво ще е отношението на "Има такъв народ". Трябва да се направи една широка кампания за ваксинацията. В предишния парламент видяхме как Борисов заставаше зад антиваксърските гласове и той им даваше трибуна, за да може да паразитира и върху тези гласове", смята още Михалев.

И заяви, че "Демократична България" ще има свой кандидат за президент.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
123-ТОиДИ преди 2 години
рашооу , ОТНОВО НАСТЪПИ МОТИКАТА !
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
михалевче, Главния прокурор е законно избран, при това по процедура наложена от твоето шеф, бойкикев. ВСС също. Но, бойкикевия страда от обсебване и иска да стане гл. прокурор. Е, няма да стане...
41
0
 
2
 
! Отговори
Влад преди 2 години
"Демократа" Стоянчо иска с "дълбока реформа в съдебната система" да "преразпредели силите"... Честито !
40
0
 
9
 
! Отговори
мхмхмхмх преди 2 години
Стоене,бегом марш по тъч линията ! И да не се връщаш !
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокопиевите копои притеснени,че още не могат сменят гл.прокурор с удобен да не закача повече дълбоката държава,а да й служи както е било.Сега проблем бил ВСС.Е какво искате,бе?ВСС да се избира само от съдии и прокурори,а не както искате зависими,то и сега има квоти от НС,от президента и съд.власт.При разделение на властите,без квоти от НС и президент да не стават послушници.И много им пречи спец съда и прокуратура на прокопикостовистите,защото техния началник е потънал в кал и далавери
38
3
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До рашкОФв България няма независима съдебна...цари беззаконие...и за беззаконието и несправедливостите са виновни прокуратурата...обслужват престъпници...за пари...пари огрбени от нас...няма начин...хората са бесни...инстинкта им за самосъхранение ще донесе...жестокости...гладен човек и силна вода не се спират...вече ги имате...минусите на глуповати...нямат стоиност..."заработват...безумците
37
2
 
4
 
! Отговори
рашкОФ преди 2 години
ами ше уволним целия ВСС , ше кажа че имам информация .
36
2
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
хаха...харесвах ви...преди глупотевините ви...а да ви напомня че една госпожа...умна и красива...сега е посланник назначен от гроб и борисов...имаше мантри...сеете разделение...България е една и многолика...Свободна...политици за власт и пари ни вменяват...само христо е богоизбраният...то костов бе...спомняш ли си...и на уше може да си му пял!!!сеете разделение...играете ва банк...заради процентите...подценявате Народа ни!!!на следващите ще ви закопаем!
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Михалев е нито политик, нито музикант. Добре че, ДБ никога не са печелили и по този начин, не са в позиция на "свикнали" с успеха. В политиката, един провален министър на правосъдието, какъвто е с основателят на ДБ Христо Иванов -Буйкикев, мнението на тази партия няма особена тежест, що се отнася до правосъдието.
34
0
 
6
 
! Отговори
До Анонимно 36 преди 2 години
Добре ли сте?
33
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мале, толкова про-гърбави коментари и оценки не е било никога. Бокича е отворил чекмежето, тролта бичи на турбо.
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой кърлеж се пуска доброволно?
31
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както е казал Черепа, така ще стане.
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма начин в държава, да няма върховенство на закона. Изключението на горното е временно.И дори и публиката, в желанието си, закона да там и така, както на нея и се иска, да събори държавата, следва нова, която пак ще постави принципа за върховенство на закона.Остава само живот в интересни времена.
29
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
който и да е главен прокурор, ще бъде бранен от политически вмешателства.комунистите се оляха в чистките.
28
1
 
9
 
! Отговори
Do28 преди 2 години
Ти да си видял някой гл прокурор в затвора! Татарчев? Велчев? Цацаров? Абе вие *** сте големи смешници! Честно,! На конвейер ли ви правят? Като клонинги? В най демократичната държава напр сащ това не се случи! И как реши че тук може??? Що не си налееш шльковица домашнярка и не сръбнеш? И леко с амфетите! Водят до халюцинации и неконтролирани действия!
27
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мафията засега не успя да удари българския Корадо Катани.Все още има честни хора готови да водят войната с мафията.
26
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каскетчето се е впило в поста като кърлеж. Нормално е, знае, че иначе отива или в затвора или направо в гроба.
25
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този аватар на Шиши каква работа вече може да му върши? Осветен отвсякъде. Най-много да го намерят скоро самоубит, с навряна в тоалетната плешива глава.
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не може да има самостоятелна съдебна система в държавата.всичко трябва да е подчинено пряко на шайката народни избранници начело с президента.скоро няма да ни трябва и народно събрание. който се дере най-много по площадите - неговата ще е.