ДБ: Петков, Василев и Денков генерираха доверие, да ги поканим за кабинета

Не искам да съм премиер, нито главен прокурор, категоричен е Христо Иванов
Обновена: 28 юли 2021 18:58 | 28 юли 2021 18:56, Анисия Иванова
132
ДБ: Петков, Василев и Денков генерираха доверие, да ги поканим за кабинета
Снимка: БГНЕС

Не искам да стана премиер, не искам да стана главен прокурор, не искам да излъчваме министри. Това заяви Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България“.

„Имаме нужда от компетентно управление, което може да се справи с най-голямото предизвикателство пред страната ни – корупцията. България има нужда не от каквото и да било управление, а от такова, което може да скъса с корупционния модел. Не можем да дадем нашата подкрепа, не можем да подпишем празен чек, защото сме отговорни пред нашите избиратели“, каза Иванов по бТВ.

Той подчерта, че в ядрата си ДПС и ГЕРБ са организирани корупционни групи и те трябва да бъдат отрязани от властта, колкото е възможно по-дълго време, за да може страната ни да се регенерира и да стане устойчива на корупцията.

„Хората са политики. Не може човек, който никога през живота не се е конфронтирал с този модел и не се изправял срещу неравноправието, да бъде направен премиер. Говоря по принцип, защото е важно за премиер и министри да бъдат поставени хора с обществено доверие“, категоричен е Иванов.

Той заяви, че ДБ иска да се излъчи правителство с мандата на „Има такъв народ“, но трябва да се положат усилия да се конструира такова управление, което да убеди хората, че може да се справи с корупцията.

„Трябва да разбираме важността на фигурите, не може да си позволим да слагаме когото и да било. Трябва да сме наясно, че хората, които ще станат министри, трябва да носят доверие. Петков, Василев и Денков с работата си генерираха безпрецедентно доверие. Ние трябва да ги поканим или да поканим още по-добри от тях. В управлението трябва да има хора с ясни биографии и физиономии“, категоричен е Христо Иванов. /БГНЕС


 


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
19
 
! Отговори
гражданин преди 2 месеца
Ако поканите оня *** Петков, който само обикаля по студията да се хвали с чужди успехи, трябва да го направите римски император. Защото той каза, че е съгласен, ама ако никой не му се бърка и той да си прави каквото си иска.
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Я па ти.. А, дано, ама на дали. Такава хубава новина щеше да се чуе...
66
3
 
14
 
! Отговори
Добре ли сте?? преди 2 месеца
Имам чувството, че си имаме работа с шизофреници. Нали итн казаха, че ще си кажат политиките (каквито и политики да имат, за които никой не знае), после ще обявяват хората и който е съгласен ще подкрепи? Това миналата седмица. Днес БСП иска коалиционно споразумение, а тези с 13% искат министри от служебното, Мая *** може да иска да е мин.-председател. Та, какво правим? Президента защо протака? Какво очаква да измислят от 7/8? Нищо гениално не очаквам да дойде, дори да им даде месец!
65
3
 
14
 
! Отговори
анти ДБ преди 2 месеца
Петков, Василев и Денков, протежетата на Прокопиев,са идеални за ДБ и Бойкикев. Бойкикевия освен за поста гл. прокурор ламти за много власт и много пари... Кой да му ги осигури? Естествено, протежетата на Маджо и Прокопчо. Много си плосък Бойкикевич.... искаш "с чужда пита помен да правиш", надяваш се да натресеш на ИТН твоите хора, нали???? Остава само ИТН да се хванат, или с Доган сте се разбрали още на Росенец???
64
2
 
6
 
! Отговори
Да допълня... преди 2 месеца
До Друг Помнещ 64 Нещо като Жан Виденов , нали ?
63
2
 
14
 
! Отговори
Христо и Мая преди 2 месеца
Нямахме никакви претенции за министри, но вече дебело подчертаваме кои трябва да са те. Ако номерът ни мине, ще предложим и министър-председател.Иначе не, нямаме никакви претенции, само да се назначат нашите хора и да се изпълни нашата програма. Не възразяваме отговорността да си я носят от ИТН, стига да правят това, което искаме ние чрез хора, избрани от нас, а отговорността можем щедро да им я отстъпим изцяло. Познато изглежда... и не се случва за първи път.
62
1
 
16
 
! Отговори
Z3 преди 2 месеца
До Анонимен 59: "Тия нecpeтници , как събраха 13% все още е мистерия за мен..." Отговорът е: необятните възможности на машинното гласуване. Питай венецуелците, те знаят.
61
3
 
9
 
! Отговори
Пророк преди 2 месеца
Забравите ли за Асен Василев и Петков, сгромолясването ще е до 3 месеца МАКСИМУМ. ИТН ще стане НТД.
60
1
 
9
 
! Отговори
Я па ти.. преди 2 месеца
До Българин 33 Защо поклон и шапки долу. Радев да не е починал ?
59
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз гласувах за Слави , но съм съгласен с Христо Иванов. Доста от министрите от служебното правителство е хубаво да останат и за редовното. Това са хора на най великия президент на България г-н Радев. Само със продължение на същите мерки за изчегъртване ще успеем да смажем най мр ъСна та сг а н живяла някога в България,гербера стк ата......
58
2
 
17
 
! Отговори
Съвет от дядо преди 2 месеца
Само без корумпирания Рашков.Да си остане любимец на Цацаров и Гешев.Малиии !Кво го чака...
57
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Човек който е в политиката и твърди, че е честен и няма цели е опасен.
56
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бойкикев пропусна Прокопиев, за оформиш карето
55
0
 
1
 
! Отговори
Сатир преди 2 месеца
До Анонимен Надминал себе си!?!?
54
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия нecpeтници , как събраха 13% все още е мистерия за мен...
53
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как ви се струва? Вървим ли към "стабилно правителство"...
52
3
 
12
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 месеца
Иванов, тва не искаш, онова не искаш, трето не искаш, четвърто не искаш, а искаш компетентно управление?! Иванов, проблемът е, че не някакви имагинерни фигури са получили политическо доверие, а вие, като партия!;))) Значи, не може да слагаш за министър някой, който не е получил политичексото доверия, някой страничен, не може да слагаш Петков, Василев и Дянков... Това са фигури на Узунов и Радев, а политическото доверие на тези избори сте го получили парламентарно представените ПП-та!
51
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ице, ходи при Доган. Може пак да те черпи със сладолед. Ти сладолед обичаш. Помним как го яде точно след като хората на Доган стъпкаха българското знаме. МАХАЙ СЕ, ИЦЕ НЕ СТАВАШ И ЗА .....ЗА ЗЕЛЕ!
50
2
 
16
 
! Отговори
Ех Ице, Ице... преди 2 месеца
И аз не искам да съм премиер нито главен прокурор. То никой е ме е и поканил, ама аз да си кажа...
49
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Очаквайте скоро на малкия екран хитовата трагикомедия Росенец 2. Режисьор, сценарист, артист: комуниста Бойкикев. С любезното съдействие на ДПС.