Слави Трифонов: За 10 години България се е "стопила" с близо 700 000 души!

Всяка година се "топим" с град като Велико Търново, написа той в социалните мрежи
13 окт 2021 18:30, Петя Славова
265
Слави Трифонов:  За 10 години България се е "стопила" с близо 700 000 души!
Снимка: БГНЕС

"Има такъв народ" може да участва в управленска коалиция, която приеме за свой основен ангажимент задължителното въвеждане на електронно дистанционно гласуване", заяви в социалните мрежи лидерът на ИТН Слави Трифонов.

"Обикновено на всеки 10 години държавата прави преброяване на всички хора, които живеят в България, независимо дали са пълнолетни български граждани, непълнолетни български граждани или постоянно пребиваващи чужди граждани. Броят се всички хора", пише той във Facebook.

В момента тече преброяване на населението на България и междинните резултати са изключително тревожни. Преброили са се 5 658 000 души или около 82% от населението, според информацията на НСИ. Тоест, с достатъчна точност може да предположим, че цялото население на България е около 6,7 млн.души. Сега ще ви кажа, че при последното преброяване от 2011 г. населението на България беше 7 364 570 души.

Това означава, че за 10 години България се е "стопила" с близо 700 000 души! Това пък означава, че всяка година България се "стопява" с един град като Велико Търново! Истината е, че през тези 10 години отрицателният естествен прираст и външната миграция са добили застрашителни размери за нас, като нация. А това е ужасно.

Днес България е пред прага на изключително важни избори - парламентарни и президентски. И сега не знам дали на вас ви прави впечатление едно нещо, но на мен ми боде очите. Значи, цялото население на България към днешна дата е около 6,7 млн. души. А тези дни ЦИК обяви, че за изборите на 14 ноември с право на глас са 6 708 189 български граждани.

Какво излиза? Броят на цялото население на България е равен на броя на хората с право на глас. Как става тоя номер? Явно, без да знаем, избирателни права са добили и всички над 1 милион непълнолетни българи у нас - децата в училище, децата в яслите и детските градини, бебетата вкъщи. Даже и чуждите граждани са добили избирателни права.

Шегата настрана. Всъщност, истината е доста проста. Големият брой гласоподаватели се дължи на неактуализираните от години избирателни списъци и на наличието на т.нар. “мъртви души” в тях. “Мъртвите души” не са непременно починали хора, макар че допускам в избирателните списъци да има и такива, след като няколко партии за пореден път се опитаха да се регистрират за участие в предстоящите избори с подписите на починали хора.

Със сигурност обаче огромната част от т.нар. "мъртви души" са си съвсем реални хора. Това са българи, които от години живеят и работят в чужбина - дали в Испания, дали в Германия, дали в Турция, дали в САЩ, но имат постоянен адрес в България и фигурират в избирателните списъци в страната. Със сигурност българите с избирателни права в чужбина са над 1 милион. Но години наред българските политици правеха всичко възможно да ограничат гласуването на тези наши сънародници зад граница.

Нали не сте забравили? Политиците нагло им казваха да не им се бутат в краката. Ще ви напомня само наглото ограничение от 35 секции за страните, извън Европейския съюз, което бяха наложили партиите на статуквото. Ограничение, което успяхме да премахнем с предложения от “Има такъв народ” Изборен кодекс в 45-ото Народно събрание.

Трябва да се каже, че присъствието на българите зад граница в избирателните списъци у нас и практически невъзможността те да гласуват, понижава изкуствено общата избирателна активност. От друга страна, така големите партии години наред завишаваха фалшиво процента гласове за себе си.

Невъзможно е над 1 милион българи в чужбина да упражнят конституционното си право на глас в 400, в 700 или в 800 секции зад граница. Тези българи трябва да бъдат включени в политическия живот на родината си, те "имат право на България".

Въобще, на всеки български гражданин трябва да му бъде осигурена възможността да гласува. Само така ще имаме по-честни избори с обективна избирателна активност и избори с по-голяма представителност.

Затова, отсега да е ясно - "Има такъв народ" може да участва само в такава управленска коалиция, която приеме за свой основен ангажимент задължителното въвеждане на електронно дистанционно гласуване. Защото България е там, където има и само един българин, и защото всеки има право на глас".


265
Още от Политика
Македонски българи: Подкрепете ни децата да могат да се наричат българчета!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
2
 
2
 
! Отговори
Чудно преди 4 дни
Защо се гледат последните десет години , а не последните тридесет.Пак да е виновен Борисов . А , дългуч ? Всичко лошо започва от Борисов , а преди това сме били цвете за мирисане.
234
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Славчо знам ,че игреш игра с Б.Б. от ГЕРБ.Това е сценарий,при загуба на ГЕРБ вие да поемете щафетата,но няма да Ви се получи.
233
2
 
14
 
! Отговори
Nqkoi преди 4 дни
Еми главно, заради простаци като него, които чалганизираха държавата!
232
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Отвсички източноевропейски държави преливането към Запада и САЩ е огромно. Всъщност ако не бяха телените заграждения до 89т година нещата щяха да со.а по-плавни.
231
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ми стават космонавти хората, няма само северномакедонците да колинизират
230
4
 
11
 
! Отговори
НОВАТА ДЕМОКРАЦИЯ преди 4 дни
В ЕВРОПА С МАШИНИ ГЛАСУВАТ 1%, С НАС СТАВАТ 2%,НО ИТН СЕ ГОРДЕЯТ СЪС СВОЯ ПРИНОС КЪМ ДЕМОКРАЦИЯТА- НАЙ БЕДНАТА ДЪРЖАВА В ЕС ДАДЕ МИЛИОНИ ЗА МАШИНИ И ФАЛШИВОТО ГЛАСУВАНЕ С ТЯХ...
229
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ами Славке,вземи да направиш две ,три деца и да ги изхраниш,ако си се загрижил толкова за броя на населението в България! А ти си все още дърт ерген!
228
2
 
14
 
! Отговори
Jj преди 4 дни
До Славка Трифонова,Това което се е стопило за 10 години ще се удвои само след година от несериозно лигавщини и лъжи от твоя страна... Разказвач (четящ ги от аутокю) на вицове... Този път смешката ти беше от най-черния хумор - подигра се с народа. Народа, и *** да е, не прощава.. "суверена" ти ще те постави на мястото ти съвсем скоро
227
3
 
12
 
! Отговори
Грипен Гаменов Ветов преди 4 дни
Нормална случка баджо?!За народ от Има Такива Нен ормалници и туй е добре!А как да нарека индивиди дет гласуват за теб и дето почти 50 процента биха ме избрали на първи тур?!Мен,който един пирон не съм забил в живота си,а само си вирих х,чеца 5 години,докато Пожарникаря си пукаше гърбеца да им строи магистрали и какво ли не,а те го плюят по форуми и кълнат,като че ли им е убил децата?!Такъв народ не трябва да съществува Баджо,щото са стадо побеснели крадци!За тях руско блато,което да ги заличи!
226
6
 
5
 
! Отговори
За да бъдем честни преди 4 дни
За да бъдем честни статистически- в последните 5 години демографската статистика у нас се е подобрила. Дъното е било 2005 година. Но имайки предвит сериозния близо 25 годишен икономически срив в страната , това е логично. В момента сме нормално , дори по - добре от датчаните като население
225
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ти по-добре замълчи.! Чухме те и те видяхме, не ставаш. Напротив, вреден си!
224
5
 
11
 
! Отговори
Иван преди 4 дни
Трябва да гласуват само тези, които са в България ! Който не е в България, да гласува там, където е ! Като не си в държавата си, защо ще гласуваш ?
223
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
БАЙ Е ЧАЛГА Е ОТЧАЙВАЩО ЖАЛЪК- ЕДНО ПРАВИТЕЛСТВО НЕ УСПЯ ДА НАПРАВИ НО ТРЪГНА ДА БРОИ УМРЕЛИТЕ- БАЙ ЧАЛГА И НЕГОВИТЕ КОМПАНЬОНИ ДА СИ СТОЯТ В КАБЕЛАРКАТА 7/8- ТЕЗИ ВЕЛИКИ ПОЛИТИЦИ НАПРАВИХА ТАКА ЧЕ ВСИЧКИ НИЕ ДА ПОНЕСЕМ ЗАГУБИТЕ ОТ НАД 360 МИЛИОНА ЛЕВА ЗА ИЗБОРИ ТАЯ ГОДИНА- ТЕ СА ПОЗОР, ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА МАЯ, ХАДЖИПРАШКОВ, ПИНОКИО, ПИЯН ТОШКУ И СИЕ.
222
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
'' Всяка година се "топим" с град като Велико Търново '' ........................ леле загрижен, човека е загрижен е за българския народ, защото няма кой да му слуша чалгата.
221
0
 
16
 
! Отговори
Протестиращ преди 4 дни
Дерзайте жълтопаветници за "промяната" така се промени всичко че живи Българи едва ли ще останат ! Ама Баце е Гешев са виновни ... новата сестра Галева и Юмручния ще ни "оправят" хо хо хо
220
0
 
20
 
! Отговори
Случаен минувач преди 4 дни
Ялова работа е този... Във всяко отношение... За окайване - не за присмех.
219
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
"Броят на цялото население на България е равен на броя на хората с право на глас. Как става тоя номер?" Каламбур от понятия. Едно е населението на България (тези, които се преброихме тази година), друго в имащите право на глас, не само в България, но и в Турция, Англия, САЩ, Испания... Ама чалгарите викат: брех, да е... тоз слави как ги разбира работите. Татака става славчо: като почнеш да разбираш какво има зад числата - няма да ти се случи в този живот. Не се пъни!
218
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
И сега Дългия в съюз с льотчика ще изгонят още 1 млн. българи в чужбина, защото всичко поскъпна 2 пъти, а заплатите останаха същите, ако изобщо ги има. При тези цени на газа и тока всички предприятия ще фалират! Благодарете на Муньо и протестърите за мизерията , която ви докараха!
217
1
 
27
 
! Отговори
HMLF преди 5 дни
Много умни хора избягаха заради простотията и чалгата, които точно ти налагаш на второ поколение!
216
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Много говори и нищо не казва слави трифонов.