МВнР достави зад граница всички машини за гласуване

В 4 секции в чужбина обаче бюлетини няма да бъдат доставени
Обновена: 20 ное 2021 18:54 | 20 ное 2021 16:20, Красимир Ангелов
24
МВнР достави зад граница всички машини за гласуване
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министерството на външните работи осъществи безпрецедентна организация в рамките на 72 часа по подготовка, изпращане и доставяне до всички континенти по света (с изключение на Антарктида) на 710 000 бюлетини за 750 секции, както и на 326 машини за гласуване, определени за 208 секции, съобщиха от МВнР.

Още на 16 ноември МВнР е получило от печатницата на БНБ бюлетините и незабавно е стартирало процес по тяхното пакетиране и оформяне като дипломатическа поща. Всички 750 пратки с бюлетини са подготвени за изпращане в рамките на 8 часа, отбелязват от външното ни министерство.

Още по темата
От там отбелязват, че са получили достъп до машините за секциите извън страната в 9:00 часа на 16 ноември 2021 г. 336 машини са оформени като дипломатическо карго в рамките на 5 часа и 224 от тях още в същия ден отпътуваха по местата си. Останалите 112 машини са доставени със собствен транспорт по предназначение до дипломатически и консулски представителства откъдето в днешния ден се осъществява предаването им на секционните избирателни комисии.

Въпреки денонощно полаганите усилия от МВнР, задграничните ни представителства и логистичния партньор, поради кратките срокове, далечните разстояния и трудностите, свързани с пандемията по света, само в 4 секции: 2 в Австралия – Аделаида, Бризбън; една секция в Нова Зеландия – Крайстчърч и една секция в САЩ - Сейнт Луис, щата Мисури, бюлетините няма да могат да бъдат доставени преди началото на изборния ден. Четирите секции са 0,53 на сто от общия брой секции зад граница.

Министерството на външните работи е информирало Централната избирателна комисия за тези четири секции и се очаква ЦИК да вземе решение за реда и начина, по който да се проведе изборния процес в тях.

МВнР изказва благодарност на своя логистичен партньор DHL, както и на дипломатическите и консулските ни представителства за положените в извънредната ситуация усилия бюлетините и машините да бъдат доставени навреме, така че сънародниците ни в чужбина да могат да упражнят правото си на глас във втория тур на изборите за президент и вицепрезидент на 21 ноември 2021 г.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 


24
Още от Политика
ЦИК: До последния момент няма да има яснота за съставите на СИК
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Ели преди 1 седмица
Колко ли струваше тази година с всички избори, служебни правителства и машини на българския изтормозен народ?
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Манипулацията с машините продължава. Има сериозно разминаване между контролните бюлетини и резултата от машините. В машините може да се влезе през wifi Директ и офлайн да се сменят гласове. Тоест избирателите виждат на разписката точно за когото са гласували, но машината отчита в паметта, че е гласувано за друг. Примери и доказателства много. Алгафари преди минути показа 1 протокол с машинацията. За ПП са 23 разписки, но машината ги показва като 103 в 25 МИР. Измамници!
16
0
 
3
 
! Отговори
от президентството преди 1 седмица
а дали са доставили правилните машини ?!
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Се не напиняйте да гласувате,оти нема никъкфа файда!Фани единия ,удари другия.На ,,Днес" бг да припомним ,че както има право да се агитира за гласуване ,така и за не гласуване!
14
1
 
3
 
! Отговори
резултат преди 1 седмица
Рашков рови като прасе а от чужбина ни тресе и *** перцедент сам си го натресе..
13
0
 
6
 
! Отговори
Евала преди 1 седмица
Забрана за гласуване в чужбина! Който иска да гласува, да си стои тук. Който е избрал зад трайно граница, да си стои там и без това не внася данъци и осигуровки. През пролетта и лятото разни берачи на боровинки и портфейли, и миячи на дърти ..зове ни натътрузиха разни Славуци, гномове и кюстендилски сливи, я да си стоят там и да не ни се месят!
12
2
 
2
 
! Отговори
Wc преди 1 седмица
ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ПУЧДЕМОН ЗАЩОТО Е ИСТИНСКИ ЕВРОПЕЕЦ.
11
0
 
1
 
! Отговори
Тези машшнки преди 1 седмица
Са за еднократна употреба. На следващите задължителни машинни избори поради повредени машини и недоставени бюлетини ще гласуваме с парчета от грънци или други подръчни материали като в древна Гърция.
10
0
 
1
 
! Отговори
Taliban преди 1 седмица
ВАРДЕТЕ МАШИНИТЕ.СААКЬН ...ЛУНА ПРЕЗИДЕНТ
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
У Анадоллука, нали няма !?
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А Рашковв колко внесе още тайно? За Саудитска Арабия.
7
1
 
4
 
! Отговори
аман,бе преди 1 седмица
Айде избирайте един от двамата да не казвам какви,и да се свършва!
6
1
 
5
 
! Отговори
Асан преди 1 седмица
У Пиндостан колко машини има
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
после защо другите държави се месели във вътрешните ни рабори
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И каква е разликата между това да гласуваш в България и в Турция, че неразбрах?
3
1
 
9
 
! Отговори
Орива орталъка Орива преди 1 седмица
ривиеш ли?? ахаххахаха рива4.. в ниделя спираш да.. ривиеш ахаххахахах!! завинаги... рива4 хахахахХАХХАХАХХАХАААААА
2
1
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Достави или изпрати?
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
С Радефски софтуер!