Планът за възстановяване и устойчивост бил преработен от МС

Правителството намалило зависимостта от доставките на руския газ
36
Планът за възстановяване и устойчивост бил преработен от МС
Снимка: БГНЕС

Планът за възстановяване и устойчивост вече е предаден на ЕК и чака одобрение, съобщи премиерът Кирил Петков.

Той съобщи, че се е наложило планът да бъде сериозно преработен от новото правителство.

"Предаването обаче отне доста сериозни промени, в някои от секторните политики като например в сектор енергетика в момента имаме огромна зависимост от руския газ и едновременно с това конфликтът, които нараства между НАТО и Русия, има доста голям риск от потенциални санкции и несигурност в подаването на газ", обясни той.

"В плана, който заварихме, имаше парогазова централа, с която се увеличава още повече зависимостта от тези доставки. Ние като ново правителство не можем да приемем този тип зависимост и заради това трябваше да направим промени за по-голяма независимост, които ЕК приветства", каза Петков.

Томислав Дончев от ГЕРБ обясни, че МС е получило в наследство договорен достъп 50 милиарда европейско финансиране.

"Това е основният ресурс за модернизация на страната, това през годините е било 50-60% от публичните инвестиции. На 1 януари 2021 г започна новият програмен период и заради това миналата година е нулева", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Само Мика Зайков се осмекли да заяви публично, че при "частичното внасяне" от службашите, ЕК ни е зашлевила звучен шамар точно заради енергетиката и съдебната реформа. Ама като реформа да се извършат законодателни промени и да се гарантира спазване на закона, а не с персонални въртележки и противоконституционни действия да бием тъпан и да се хвърля прах в очите. А енергетиката си е комунистическите олигарси и там Чорапа и П.Овч. не дават да се бара. Ква промяна!?!
27
1
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
ОСТАВКА ИЗМАМНИЦИ ОСТАВКА
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, написахте поправката. Браво! Сега до май месец дали ше успеем да го предадем та да сме само 1 година назад от останалите държави?
25
2
 
9
 
! Отговори
Мрън, Мрън.. преди 2 години
Аз съм Кирчо - синът на ОФ - РАДЕВ........ Закони и Конституция - нас не ни интересуват...
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната е : инфлация, скъп ток, тъмни улици, нови 250 милиона лв за ваксини, сертификати, Македонии, нови 8 F16 на хартия за 3 млрд, фалити, карантини, маски, глоби, фалшиви тестове, ограничения, умрели пред болниците, кадруване по службите, скъпа Гражданска отговорност, 75лв за бустери за възрастни, по-ниски пенсии, 9 млрд изчезняха за Декември, нови 7 млрд изтеглиха, 9.5 още ще теглят, безработица и ходене при Херо и Брюксел на отчет с вазелин и наколенки.
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирче мама ама и твоята здравна те изобличи в лъжа с невероятния Омикрон план,айде да стига лъга ?
22
0
 
17
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 2 години
ИМА ПИТАНЕ- КАКВО КРЕПИ ТАЗ РАЗНОРОДНА ЧЕТИРИ СТРАННА КОАЛИЦИЯ ???? ОТГОВОР:ГОЛЯМ СТРАХ ОТ ВЪЗМЕЗДИЕ!!!!
21
0
 
11
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Жан Виденов (БСП) навремето определи първата година от управлението си касто "нулева", а втората като "имагинерна". Тогава бяха купонни системи, режими на тока и печално известната виденова зимз. Свалихме го с гръм и трясък. Кирето сега се мисли за богоравен, обаче не само България, ами и Канада ще му се види тясна в най-скоро време."Който нож вади, от нож умира" Който чегърта !?!
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога краставиците са били 8 лева? В Германия и Англия са 3-но по евтини.
19
0
 
17
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Оставка Подмяната БЪЛГАРИ защо позволихте на няколко личности даже нямат партия да разрушат България подпомагани от фигуранта 12 клозета божковистите чалгарите Българи защо мразите Държавата в която живеете Оставка Подмяната Импийчмънт и ВЪРНЕТЕ Бюлетините за гласуване Стига измами
18
0
 
12
 
! Отговори
Нео преди 2 години
Мене-премиер, менте-план!
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По време на първата си външнополитическа визита на Кири Петков в Брюксел, стана ясно, че не знае колко моста има България на река Дунав.Пред генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг Петков обяви, че имало един.
16
0
 
14
 
! Отговори
Зайо Байо преди 2 години
Е нали Пеканов го беше преработил, да не би да критикуваме дружката!?
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КUРолацията не прощава. Борисов може да е прочел само една книга, но поне никога не е твърдял, че "Винету" е на Чехов.
14
9
 
5
 
! Отговори
мда преди 2 години
Отново Борисови работи-клякане за еврофондове...Плановете за развитие трябва да се правят все едно няма еврофондове,за да не могат да ни изнудват!Евросъюзът трябва да се бори за нашата подкрепа,а не да слугуваме срещу подаяния!Впрочем,явно сме нужни за техните планове,нека си платят истинската цена!
13
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов пред този изглежда като професор пред аборигeн! За този ли гласувахте бе, овчици мaлоумни?
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире само кляка. Така не става.
11
1
 
21
 
! Отговори
м...да преди 2 години
И тази година ще е нулева!!!
10
1
 
24
 
! Отговори
Нане преди 2 години
КъФ план за устойчивост и развитие ве нещастници.. За некви мижави 12 милиарда продължавате да съсипвате държавата ве... От тия пари Народа няма да види и лев! еурогейски краварски мекерета, това е шайката на простуто кирчутууу...
9
3
 
24
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Ето защо Борисов не изготви този план за възстановяване - защото той трябваше да се изготви от правителството, което ще работи с него! Но той не очакваше, че нещата ще се проточат толкова, не предвиди преврата на БСП..Въпреки това, наистина трябва да оценим коректността на Бойко Борисов в управлението! И...съответно, липсата на всяка политическа коректност от служебните правителства, които плюеха по Бойко, че не бил изготвил този план..Не трябва да се подминават подобни моменти без внимание