Александър Сиди: Кирил Петков живее в друг свят

Историкът Спас Ташев не вижда напредък в преговорите с РСМ
14 апр 2022 10:17, Росен Стойчев
42
Александър Сиди: Кирил Петков живее в друг свят
Снимка: БГНЕС

Кирил Петков очевидно е поел ангажимент, надяваме се да му е ясно, че ще бъде свален от народа веднага, ако промени настоящата позиция на България. Винаги има риск да се вдигне ветото, защото има депутати, които са поели ангажимент, те са поели такъв към ЕС и САЩ, заяви пред Нова тв Александър Сиди от ВМРО.

"Няма напредък в преговорите със Северна Македония по никой въпрос, нито в икономиката. Кирил Петков разказва приказки, той живее в друг свят. Ежедневното говорене по темата води до извода, че нещо се готви.

Още по темата
Като успех се отчита и въздушната връзка София - Скопие, при положение, че с автомобил разстоянието се преминава по-бързо", каза още Сиди.

Според историка доц. Спас Ташев също няма напредък в преговорите между РС Македония и България, но може да се вярва на външно министерство, че няма промяна в българската позиция.

"Напредък няма, ще се направи опит да се покаже, че в Скопие се извършват промени. В учебниците изобилства от обиди към нашата страна. Ще бъдат премахнати и няколко плочи с антибългарска насоченост, но не всички", отбеляза доц. Ташев.

"Натиск и в момента има, защото в дневния ред на ЕС стои разширяване към Западните Балкани", заяви той.

Историкът е убеден, че доктрината на Скопие е формирана в Белград и Москва.

"Ако Белград и Москва не им позволят да направят промени, те няма да бъдат факт", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анониммен преди 2 години
Страха какво не прави като знаят какво завършили
34
3
 
6
 
! Отговори
ПАРТИЗАНИН преди 2 години
На *** кИРО му е през четала дали ще е в България или в Канада след продажбата. Но ако има сковано "бесило" може и да се замисли
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на наематерят на магазина от 60кв.м токът му е 1000лв.държавата го субсидира с 370лв и пак цената е убийствена.само си представете когато битовия ток стане "свободен"? ще ги бием всички наред,Кокорчовци,Корнелки всичките подред.
32
5
 
14
 
! Отговори
Какъв преди 2 години
е Сиди не ме интересува!!! За РСМ е прав. Хайде да не се лъжем, това което се прави спрямо българите в РСМ е меко казано дискриминация и действия на омразата. Ха е свалил Кирчо ветото, ха си е заминал за Канада. И колкото и да не им се вярва на някои, така мислят огромната част от българите. Пълна подкрепа за Албания, никакъв компромис за макетата!
31
12
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Да ,Петков идва от друг свят ,в света на балканските нрави,простотия,наглост,безбожие,кражби,чалга,мафия. Той иска да промени тези пороци,но има инфлация,породена от безумната война и мафия,която му пречи. Изключително тежка му е задачата.
30
6
 
6
 
! Отговори
57979 преди 2 години
СИДИ ЛОШО Е ДА НЕ СИ НА ХРАНИЛКАТА ВМРО ИЗМИСЛЕНО ОТ ЛУКАНКОВ
29
1
 
5
 
! Отговори
1604 преди 2 години
И КАКЪВ ИСТОРИК Е ТАШЕВ ПОЛИТИК,ИСТОРИЦИТЕ НЕ СЕ ЗАНИМАВАТ С ПОЛИТИКА И НЕ СА ЧЕНГЕТА.
28
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СиДи и ДиВиДи да станеш пак никой няма да ти повярва.
27
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сиди живее във времето на Соца. И сега реве , че хранилката я няма.
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До5. Това което бе в първата информация , че руснаците потопиха кораб , който попречи за отплаването. И някои от екипажа още тогава решила да бъдат изведени и напуснаха. Другите не пожелаха. Не са били жив щит
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа ще реши казуса с РСМ,спокойно.Разбраха,че с мутренски прегръдки не става.Ще я приемат и ще ви спестят обвиненията в предателства?После защо сме нямали суверенитет,и да имате не може да евшите един международен казус,камо ли вътрешен.Но покрай случая РСМ се видя нагледно колко изостанали,злобни и некадърни са ни политици,историци ,медии и тн.
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 5. И какво общо има твоят коментар с новината по-горе? Баси какви креттени драскай по сайтовете.
23
7
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Сашо Сиди какво сте му пуснали снимка от парламента, той него само ще го мириши хахах. Да каже какво стана със самолетите на шкембе войвода и с паспортите. Свърши далаверата ли???
22
7
 
7
 
! Отговори
до 5 преди 2 години
Къв жив щит, бе мaлoyмник? Моряците си бяха на кораба. А корабът не може да напусне, защото пристанището е блокирано от руснаците.
21
5
 
5
 
! Отговори
Хайде сега преди 2 години
Да си го кажем честно: народът няма да хукне по масови протести, ако РСМ влязат в ЕС. На никой данъкоплатец не му пука достатъчно за това, за да сваля Петков от власт. От националистично настроените драскачи по социалките и форумите действителни действия никога няма.
20
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1, аз съм за Киро, за София праид и против Боко, Доган, ДПС.. нз дали да споненавам еднодневки като Копейката...
19
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е по добре да ни управлява Премиер по Западен план и норми. Отколкото , като предишните от Централното управление. Пробващи от тук от там с промени на закони обслужващи олигарси. А нашите олигарси са си , като руските. Вземат ли власт се замозабравят , че държавата / партията/ ги направи капиталисти.
18
2
 
11
 
! Отговори
Bob преди 2 години
Да истинския свят.. Народа на тази територия живее в измисления свят на комунизма... И май май няма да излезе от него..
17
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой живее в друг свят определено, но не е Кирил Петков. Човекът обяснява до припадък ден след ден, че не се е ангажирал със срокове, и всеки *** в политиката си бае едно и също за 24ти май и юни/юли, при което родните журналисти долитат на ята да питат пак премиера и той пак отговаря... Търпението на Петков е завидно.
16
4
 
6
 
! Отговори
НЕ ТРИЙ БЕ ПЕДАААААЛ преди 2 години
6, 'за съжаление и повечето българи май не го разбират, а се оплакват, че са най-бедни, най-болни и най-нещастни в Европа' --- и най-хомофобни. като си станат геьове и си сменят пола КАТО ТЕБ ще са щастливи !!!!!!!!!!!!!!!!!