До сряда стават ясни имената на министрите в новия кабинет

Предварителни решения след разговорите
4 юли 2022 19:20, Росен Стойчев
15
До сряда стават ясни имената на министрите в новия кабинет

С предварителен консенсус завърши първият кръг разговори за програмата на бъдещия кабинет, съобщи Bulgaria ON AIR.

Управленската програма на евентуалния бъдещ кабинет "Василев" ще бъде изработена тази седмица.

Още по темата
В същото време продължават и консултациите за намиране на необходимата подкрепа за гласуването на ново правителство в рамките на този парламент.

"Много ясно разписани са законите по Плана за възстановяване и устойчивост, както и съдебната реформа, като ключов приоритет, особено в посока антикорупция. Това, което очакваме с нетърпение, е да бъде стартирано общественото обсъждане на новия законопроект за изменение на Закона за съдебната власт, където ще се предвиди механизмът за разследване на главния прокурор", заяви началникът на кабинета "Петков" в оставка Лена Бориславова.

До утре всички предложения трябва да бъдат разписани и в програма.


"Трябва да се състави кабинет с много ясна програма, която да даде ясен отговор на всички какво точно искаме да направим с мандата на това правителство", заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев.

"Колеги не са обсъждали разпределения на министерства. Единственото нещо, което говорихме, бяха 6-7 законодателни приоритета, които Народното събрание трябва да свърши през следващите 6 месеца. Нито шестимата народни представители са питани, дали имат претенции за някакви министерства, а и те самите не са обявили безусловна подкрепа. Трябва да питате тях, тъй като аз съм все още министър на спорта, но присъствах тук като юрист. Над хиляда пункта на тотализатора няма да затворят на 1 август", посочи министърът на спорта в оставка Радостин Василев.

"Безплатни лекарства за деца до 14 години - неща, които българското общество очаква. Когато ги представихме, нямаше някакви несъгласия. Работната група трябва да обобщи всички предложения и да бъде представен окончателният материал. Трябва да има правителството. Най-безумното нещо в момента е да затворим вратата на парламента и да отидем на избори. Не сме говорили по темата за министерства и министри", каза депутатът от БСП Георги Свиленски.
 


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви 6 месеца, начи избори януари в най големия студ? Вървете си сега, стига сте ни лъгали. Да идем на избори, да се преброим, пък после ще приемате квото ще приемате или може и Костя да приема квото ще приема?
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къф ноф кабинет? Избори искам, ИЗБОРИ! Чувате ли!
12
1
 
1
 
! Отговори
6 преди 1 месец
Кви чалгари . Сгрибайте бе ***. Избори и или ще се оправя тая държава или тъпия електорат да мре при Хераковския крадец.
11
2
 
2
 
! Отговори
ЧАЛГАРО Е АУТ. преди 1 месец
И Ива Митева го предаде...хахахааа.
10
1
 
4
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 месец
Ива Митева вече даде на заден, щото ИТН може и да не влезе в НС след изборите!.
9
0
 
5
 
! Отговори
слави преди 1 месец
Ще станем ли някога отново независима и хубава държава, каквато бяхме? До кога ще изнасяте златото и ще сечете и изнасяте горите. В учебниците някога пишеше, че подземните богатства на една страна са притежание на целия народ и когато държавата изпадне в криза по някаква причина, прибягва до тях. Защо със златото не възстановим държавата си, а ГО ПОДАРЯВАМЕ на колонизаторите? Ще я има ли България или вече сте я отписали, господа управляващи???!!! Изсичането на горите води до свлачища и измиране
8
0
 
5
 
! Отговори
мдааа преди 1 месец
до сряда ше ги научим ние , иначе те си ги знаят .
7
2
 
3
 
! Отговори
айде бе преди 1 месец
В КЪЩИ СМЕ СЕ ЗАПРИТЕСНИЛИ,ама направо страшна работа!!!
6
3
 
9
 
! Отговори
Бай Петко преди 1 месец
Тия от ПП звъняли и на жена ми да я молят да стане министър. Но аз не я пуснах. Няма да има кой да ми готви редовно, и сигурно ще я притиснат и до Парапета.
5
4
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
избори до дупка докато случим на хора вие сте позор за българия аморалнихора не трябва да управляват родината ми
4
0
 
10
 
! Отговори
Немногонаясно преди 1 месец
Кръщене ли ще им правят?
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още два дни под опеката на Козяк, Со росовите НПО-та и "фондации" ще се упражнява шантаж, изнудване, заплахи, натиск и подкупване на депутати с цел осигуряване на 121--я депутат...
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НЯМА НИКАКЪВ НОВ КАБИНЕТ!! Има само проект, който няма шанс да се гласува ..
1
0
 
10
 
! Отговори
само да питам преди 1 месец
А записите от "доставки на пици" по късни доби у МС, кога ще станат известни?!?