Генчовска: Ставащото в РСМ е притеснително

Коментира протестите в страната
6 юли 2022 15:33, Росен Стойчев
37
Генчовска: Ставащото в РСМ е притеснително
Снимка: БГНЕС

Външният министър в оставка Теодора Генчовска определи като притеснителни сблъсъците и протестите в Скопие заради френското предложение за начало на преговорите за еврочленство на Република Северна Македония, съобщи БНР.

"Поне в една демократична държава е доста притеснителна такава реакция.

Още по темата
Нека да им дадем възможност наистина да обяснят на тяхното общество какво представлява този пакет. Българската позиция е ясна - стриктно следваме решението на Народното събрание", посочи външният министър в оставка.

Теодора Генчовска още веднъж заяви, че доклад от ДАНС за изгонването  на руските дипломати не е постъпвал във Министерството на външните работи, постъпили са само списъци с имената на дипломатите и служителите от посолството.


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма нищо притеснително в поведението на онези от РСМ. Вариантите са два - 1. Хората са нагли и прости и настъпват докрай, пък каквото стане; 2. хората са хитри, усещат, че в ЕС не е чак такава хубост, каквато им я разправят и гледат да се измъкнат. И в двата варианта България няма какво повече да се интересува от процесите. Нашите депутати предоставиха преговорите на ЕС. Ние вече не сме субект в тях, а обект. Демек - баницата на масата. Тя не може да казва кой колко ще яде от нея.
33
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 месеца
..извинявай,символите свършиа..Та така:-На тая Територия са живяли ВСЯКАКВИ ПЛЕМЕНА И НАРОДИ,и те всички ,по твоята "логика",би трябвало да се наричат "македонци"..?...Наистина не разбирам:..-Да признаеш българските си корени НЕ Е ОБИДА!!!!!!...Самите ние-съвременните българи,също трябва да внимаваме,защото НАШИТЕ корени са в Кавказките планини,после минават през "Волжска България",после през "Дунавска България",в територията на която е включена и сегашна РСМ..С две думи:-Некой ви ПОДКОКОРОСВА..
32
0
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 месеца
До 5-ko...не знам,авер!..М/у другото,такви луде има како у бугарии,тако и у РСМ..Аз обаче няма да отстъпя от тезата си:..-Независно от от тоа как наричаш одношенията ни.-"лигавениа",ние СМЕ ЕДИН НАРОД !!!!!!...Вие размахвате знамето на Александър Македонски,в опита си да се "легитимирате" като "отделна нация"..Но въпросния А. Македонски е бил ГРЪК!!!!!...Неговия народ е бил секакъв СБИРЩАЙН,само не и от "македонци" !.."Македония" е НАЗВАНИЕ на територия,част од Балканскиот почтиостров..На тая т
31
0
 
2
 
! Отговори
Хахахаха преди 2 месеца
Притеснително? Затваряме вратата и спираме да даваме гражданство на северно-каквито-бяха-там
30
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 месеца
До 5-ko...Пет-ко,благодарско за поста,брато!...Много ми е симпатичен македонскиот диалект!..Верувай ми!..Се едно слушам комшията да "сборува" нещо си на домочадието..Нема майтап!..Обаче знаеш ли,много ми е неприятно,че "НЕКОИ СИЛИ" искат ,и то доста настоятелно,да ни разделят..Да разделят брат от брата,син от бащата..Дано разумот земе та фане да стане доминантен во Територията,коя сте нарекли "Република Северна Македония" !..
29
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Има един стар виц от времето на комунизма: Един Македонец в София ,започнал да вика ,че е Македонец и Българските власти го вкарали в Белене.В Скопие един Българин започнал да вика ,че е Българин и хората от съжаление събрали пари и му ги дали.Македонците не са тези ,които създават омразата ,а обратното.Не е редно,някой да им казва те какви са и на какъв език говорят и кой да уважават.Не ще бият полицаи ,а ще подпалят парламента.Дано всичко се успокои и да приемат предложението.
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Македония нямат против да приемат Българите в конституцията, а имат против да им се отрича народа и езика им.Това ги притиснява.Но като и да е Македония ще бъде приета в ЕС.В Битоля има два Български Културни Центъра и едно Консуство ,а там са декларирани 60 Българи на близо 100 хиляди население.Като не са се противопоставили на това,няма да имат против да влезнат Българите в Конституцията.В БГ направиха ужасна кампания срещу МК.Това не е добре.Нашите направиха същата кампания в МК срещу БГ.
27
4
 
2
 
! Отговори
5-ko преди 2 месеца
Албаниа има многу убаво море , сега се фалат дека откриле наогиалишта на гас и нафта , вие тамо на исток ли ке кажувате за македонско-албанските релациии ????? Нова геополитика почна да се отцртува од америчките канцеларии веке неколку години со проектот О.Б. Затоа што ЕУ е инпотентна и тромава ....Стандардно вие ке останете со прстот во уста .
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия протести са вдъхновени от сърбетата, а зад сърбетата се знае кой стои.
25
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Българин Албанците като станат най-голямата етническа група там до 20г., нито ще ги интересува Гоце Делчев нито други, тогава и чак тогава ще спре кражбата на историята ни.
24
1
 
5
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
На мен ми е интересно нашите управляващи с какъв акъл очакват в РСМ да се събере конституционно мнозинство (2/3 от депутатите), за да ни приемат за държавотворен народ? Та те едва събират 50%, за да не им падне правителството. А отговора на Европа ще е пак в ущърб на България. Пак ще измислят нещо от сорта на "пускаме ги с уговорката, че до 2 години ще си променят конститцуията" ... и после ... отиде коня в рЯката.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Таз ще я запомня с мънкането и гледането в земята
22
1
 
2
 
! Отговори
Притеснително ще преди 2 месеца
бъде,ако ЕС реши да промени фр.предложение в наш ущърб.Иначе си е много добре,нека ЕС види що за държава,що за общество сме решили да приемаме. Огромни претенции от РСМ,сякаш ние сме молителите за приемане,а не те.Смятат, че като правят някакви протести,ЕС ще клекне пред изискванията им.Но не се сещат следното-и ФР.и Нидерл. бяха против влизането на РСМ в ЕС,но бяха принудени да се съгласят от САЩ и др.страни от ЕС.Отказ на РСМ по предложението би бил чудесен повод за недопускането и.
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пророчеството на Баба Ванга ще се сбъдне.Няма как да бъде спряно.Всичко става както казва тя.Лошото ,е че за нас ще е най-зле.Тук ще се случват основните военни действия.
20
0
 
8
 
! Отговори
Значи преди 2 месеца
Много е лесно, както тук, така и там се прави политика с еврочленството. Тези протести със сигурност са финансирани и от Руснаци и от Сърби, те нямат интерес Македония да влезне в ЕС. Колко до аргументите а македонската опозиция, къде бяха протестите като се смени буквално името на държавата им? Отделно "македонците" нямат и 50% от населението им вече, албанизацията е неизбежна.
19
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Баба Ванга предвижда Трета Световна Война,която започва от Македония.Интересно е ,че според нея Китайците печелят войната.Всички.останали губят.А България ще бъде цялата в кърв.Това.казва Баба Ванга.Май на там отиват нещата
18
1
 
3
 
! Отговори
Краси преди 2 месеца
Колко грозна жена!
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Напротив, напротив. Хората си отстояват позициите. Недоволни, са излизат на улицата. Ставащото тук е твърде притеснително. Ценови шок, инфлация, ежедневни международни и вътрешни скандали, френски предложения под носа ни.....а народа не казва гък. Това означава, че му харесва какво се случва в татковината. Няма друго обяснение. Живеем прекрасно!
16
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как ще се случи незнам,но ще има конфликт .Нашите изпълниха нещо невиждано в 21-ви век.Изпълниха поръчката на Путин.Европа ще гори.Как беше казал Джамбаски ,Да гори Македония без Българи. Ще се окаже ,че Европа ще гори без Македония.Баба Ванга го казва,че третата световна война започва от Македония.България отива на кино.
15
2
 
3
 
! Отговори
Манолов преди 2 месеца
И това нещо е министър на външните работи на Р България! Ами, вече ги разбирам макетата, трябва да си тежко болен да искташ да си българин като Бойко, Слави, Краси-патреота и това.