Захарова захапа Кирил Петков за "руската заплаха": Агония!

Тя пожела на българския народ прагматично правителство
30 юли 2022 07:35, Александър Попов
414
Захарова захапа Кирил Петков за "руската заплаха": Агония!
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Спекулациите за предполагаема намеса на Русия във вътрешните работи на България са признак на политическа агония. Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова в коментар по повод изявленията на действащия в оставка български министър-председател Кирил Петков за "руската заплаха".

"С любопитство прочетохме интервюто на българския министър-председател в оставка Кирил Петков. Искрено съчувстваме на опасенията му относно "дългата ръка" на Кремъл", се казва в коментара. "Спекулациите с "руската заплаха" за вътрешнополитически и други користни цели са сигурен признак за политическа агония", заяви Захарова

"Убедени сме, че това е също толкова очевидно и за българския народ, на когото искрено желаем просперитет и прагматично правителство, способно да действа, изхождайки от националните интереси, а не от стремежа да служи на отвъдокеанските "партньори", допълват от руското външно министерство.

Още по темата
Подчертава се също, че "Русия никога не си е позволявала да се намесва в делата на чужди държави и никога няма да позволи на никоя друга държава да се опитва "да ни налага своето мнение".

В материал в "Таймс" Петков е цитиран, че е започнал борба с корупцията, но "имаме по-голям враг - руското влияние".

"Ние не разбирахме, че корупцията и руското влияние в България са едно и също нещо. Корупцията е най-добрият инструмент на външната политика на Москва на Балканите", смята премиерът в оставка.

Петков бил решен да се бори срещу търговията с влияние на руския президент Владимир Путин в Източна Европа, но се опасява, че "Русия смята да го свали от власт завинаги".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
306
0
 
0
 
! Отговори
ХАХАХАХ преди 1 година
До Честни българиХАХАХАХАХА
305
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
332 Петков изгони шофьори и чистачки едва след като го свалиха от власт. През останалото време работеше за руските интереси. Отказ да изпратим оръжие на Украйна, докато всички страни от ЕС изпратиха. Подписа с офшорка с руски капитали, за доставка на газ.
304
0
 
4
 
! Отговори
Травестит Захарова преди 1 година
Потвърждавам че сме нагли братушки!
303
2
 
2
 
! Отговори
Честни българи преди 1 година
Хвала на Петков, че спря руския терористичен газ и изгони 70 шпиони.Ние пак ще го върнем на власт!
302
3
 
1
 
! Отговори
msm преди 1 година
Новото рекламно лице на водката. Лекува мъката от липса на цици с огнената напитка. Сигурно жули и сланина, че устата и смърди
301
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАКТО Е КАЗАЛ ДЕДО МАРКС "КАПИТАЛЪТ СЕ РАЗВИВА НЕРАВНОМЕРНО,ПОРОДЕНО ОТ АНАРХИЯТА В ПРОИЗВОДСТВОТО", А ДЕДО ЛЕНИН (ДА ЗНАЙТЕ ЧЕ Е БЪЛГАРИН) ГО ДОПЪЛНИЛ "КАПИТАЛЪТ РАЖДА ИМПЕРИАЛ - СВЕТЪТ ВЕЧЕ МОЖЕ САМО ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯН,А НЕ ЗАВОЮВАН". ТАКА ЧЕ ЗА КАКВО ПЛАЧЕТЕ. ЗАПИСАЛИ СТЕ В КОНСТИТУЦИЯТА - "Частната собственост е неприкосновена." И ТАКА СВЕТЪТ СЕ ВЪРНА В БОЖИЕТО ЛОНО!!!
300
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
цитат "Русия никога не си е позволявала да се намесва в делата на чужди държави" Е добре де какво търсите в Украйна бе лъжливо захарче?
299
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Права си е. не може да се отрече колениченето на българските политици пред американските и западните "съюзници". А до колко има намеса Русия в падането на правителството....не може да се пренебрегва такава сила като Русия.
298
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във всяка критична ситуация най-висока цена плащат най-простите, който обикновено са и най-бедните. В Украйна зомбираните любители на Путин, които останаха в Крим и Донбас, в очакване на руските освободители ... първи паднаха жертва на същите тези освободители, когато от улицата ги арестуваха и хвърляха на фронта. Същото ще се случи и на българските любители на путин.
297
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая да намали водката
296
8
 
8
 
! Отговори
Ленчето преди 1 година
Марийке, внимавай !!
295
4
 
1
 
! Отговори
Захарова преди 1 година
Ххаамммм...! Шта изям бе сладур !
294
6
 
5
 
! Отговори
См преди 1 година
Дори самите те не мисля, че си вярват
293
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тази на нищо не мезя, скоро лява и дясна и бузи ще се съберат в средата и ще заприлича, на нещо, което Гуйло би подивял, то не че има накъде повече.
292
13
 
4
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Захарта е песен и прави живота лесен! Захарова, Хазарова на колко момченца им оряза с ношче кожичките за да си виждат бъдещето ВЗАХАРОСАНО?
291
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Martin Bormann Не си заслужава баце ;) Мноооо е грозна!
290
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквото и да каже Шекерова е демагогия, инсинуация и опашата лъжа! Както и всичко казано от путинист(и).
289
8
 
4
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Комунистите плачат! След 1944г замениха Здравословната Пчелната Мед, лечение с Прополис със Захар. Направо се Взахарихме по училищата! Ядохме захарни курабийки, бонбони, захар в тахан халва! Шкембетата от Захарта пораснаха и заприличахме на прасета. Захар, Захар, Тлъста Захар! Захарова Ела и спаси народа от Родната Пчела, дет в Кошерите дава Мед за да престане пак народа да е напед! Захарова ела и узапти народа пак със тая Захар да му расте шкембака на КомунКотарака!
288
1
 
0
 
! Отговори
Пффф тоя па преди 1 година
До АнонименДГД
287
14
 
13
 
! Отговори
Martin Bormann преди 1 година
Захарова да ми заххапе плюещото захарно петле! Нека! Нека, ЩЕ! :)))