ПП прекратили доставките на "Газпром", за да купуват по-скъпо

През посредниците цената била с 30% по-висока
125
ПП прекратили доставките на "Газпром", за да купуват по-скъпо
Снимка: БГНЕС

„Булгаргаз“ трябваше да избере алтернативни доставчици за алтернативни доставчици на втечнен природен газ веднага след спряното подаване от „Газпром“. В рамките на нашето управление е изградена цялата инфраструктура. Те избраха посредниците. Превъзложиха на тях своите функции и се стигна до кризисната ситуация“.
Това заяви пред bTV бившият министър на енергетиката от ГЕРБ Теменужка Петков.

„Прекратиха доставките от „Газпром“, за да купуват руски газ от посредници с 30% по-висока цена“, допълни тя.
„Интерконекторът с Гърция трябваше да бъде построен на 31 декември 2021 година. Даниел Лорер и „Продължаваме промяната“ се провалиха в реализацията“, подчерта тя.

Според нея правителствата на ГЕРБ са подготвили проекта и са започнали строителството, а кабинетът на

„Продължаваме промяната“ е трябвало да го доизгради и въведе в експлоатация.
„Отиде Кирил Петков, снима се до един кран, с който какво завъртя – никой не разбра. С това приключи“, добави бившият енергиен министър.

„От ГЕРБ отдавна алармираме за проблемите в енергийния сектор още от лятото на 2021 година. От тогава апелирахме и към редовното правителство за намиране на решение и компенсации на бизнеса. Алармираме, че това правителство и „Булгаргаз“ търпят провал в сигурността на доставките на газ“, посочи Петкова.

Тя обясни, че в момента държавната компания трябва да резервира капацитети в гръцкия терминал в Ревитуса, за да могат да се разтоварват танкери с втечнен газ за България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
1
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
СЛАВА НА БОГА НАЙ-СЕТНЕ ДА ПОБЛИКУВАТА ИСТИНАТА. АЗ КАТО ГО ПИШЕХ ТОВА ВИЕ МИ ТРИЕХТЕ КОМЕНТАРИТЕ. КАЗАХ ВИ ИМА ГОСПОД И ТОЙ ГЛЕДА КАКВИ ГИ ВЪРШИТЕ И ВИ НАКАРА САМИ ДА НАПИШЕТЕ ТОВА КОЕТО ПРЕДИ ТРИЕХТЕ!!!
74
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
колко сте примитивни...ровите в устройства на...невинен и се осветлявате,шефа на руските "хакери"...путин скоро ще те обеси ако фсб имат смелостта да му кажат истината...успех с "минусите"...безпомощни!
73
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
и обществена тайна е,че газ трябва на софиянци за парното най-вече,малко индустрия,която ще има,топлото на софия не си е събрало сметките,свикнаха...5 милиона българи да им плащаме сметките през данъците си...създали вальо топлото...те с ограбеното от нас...милиони,като си столичанин в повече...бегай у село...що трябва ти плащам сметките?аааа за да може путин да ни манипулира!да сее разделение,зависимости,кражби!е.ичар.те с офшорни...приятели САЩ им обещава да не могат да ги използват!!!
72
3
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
...рублите в Ада!!!
71
3
 
4
 
! Отговори
ББ преди 1 година
номера с лъжата повторена сто пъти!всеки с гънка мозък,може да провери...Русия спря газа на България,въпреки договора който имаме до декември...едностранно го спряха!рекет по руски!мафията и алчните обслужващи путин го лъжат и манипулират и го вкараха в параграФ 22...ядрени...убийства на мирни с цел насаждане страх...път към ада за РФ...срещу Бог и Народи не се върви...надявам се шрьодер-юнкер-меркел-вебер и обслужващите ги...борисовци,орбановци...да имат чекмеджета в ковчезите си...да отнесат
70
2
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
тя да покаже пътната карта!ако си мисли,че има тайни и ще им се размине,да препрочете Историята!,от както е родена ..."теменужката"работи против България и за крепостното на руските,построй им руски поток...как ли не го кръстиха с боко...ама газ няма,рекетират ни през него...не сме консуматор...лъжат и плашат ви бре,газ има...рЕзиденто налага нови руски обслужващи ги като...пеканов...и началника му...ама ще ви изпратим с протести...невиждани!!!
69
11
 
4
 
! Отговори
ТИКВУН-1-ви преди 1 година
П П пак ще са първи...Никак не ни върви....
68
3
 
12
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
На втори Октомври пак си ги изберете тези, тези от ПП. Малко Ви е където ви го сложиха, и то без скъпото олио.
67
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох, вече ми е мъчно за нас като народ. С какво сме заслужили такава съдба и такива жалки управници? Не наядоха се.
66
2
 
13
 
! Отговори
КОМУНИЗМА СИ ОТИВА.. преди 1 година
И ПРОМЯНАТА - ЗАЕДНО С КОМУНИЗМА......
65
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно нещо като работи, не се пипа. Ама нали искат да лапкат повече.
64
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
прокурор,затвор.
63
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо тогава Герб по време на цялото си 12 годишно управление не е направило диверсификация на източниците за доставка на газ, различни от Газпром и не е ползвало други газопроводи освен Южен поток, който Бойко построи за Путин с държавни пари
62
5
 
16
 
! Отговори
пенсионер преди 1 година
всички от ша.йка.та. пп на прокурора или надето секретарката да ги оправи!
61
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС и НАТО вън от България!!
60
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз се интересувам от 3 неща1) Цената на стоката (възможно най-ниската) -------------------------------------------------------2) Дали доставчика може да осигури доставките за продължителен период от време (една година) --------------------------------------------------------------------------------------------------------3) Финансовата стабилност на доставчика ------------------------------------------------------------
59
17
 
29
 
! Отговори
ВъZраждане на СССР преди 1 година
Народен съд за Киро Харварда и цялата му шайка от ПП!! Премахване на санкциите към Русия! Референдум за излизане на България от ЕС и НАТО! Подписване на двустрани договори за приятелство и икономическа взаимопомощ с Руската Федерация! Офицялна покана за посещение на високо ниво в България от Сергей Лавров за връчването му на орден "Стара Планина" първа степен?
58
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко около нас е само руски газ. Митичният азерски газ, дори и той е собственост на "Газпром". Мажоритарен собственик в азерската компания СОКАР е "Газпром". Ако смятаме, че се спасяваме изцяло, като внасяме азерски газ - това е заблуда
57
18
 
7
 
! Отговори
Софиянка преди 1 година
Е това е нахалство и ***. Борисов се снима с Путин как върти крана на тръбопровода дето го направи с наши пари за Русия. Докога тия ще бълват лъжи. Може би докато закрият държавата, ама тогава трябва един от друг да крадат.
56
34
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя цената на газа в Европа се диктува от Русия. Защо лъжете наивните българи че цената на газа рязко ще спадне щом се подчиним на Путин и почнем да му купуваме девалвиралите рубли за газ. Няма да падне дори може да се покачи ако Путин окончателно затвори СП1. Не го затваря само заради това че няма откъде да скубе валута, но въпреки всичките въжеиграчески трикове на Путин за вдигане цените на горивата, валутните постъпления на Блатото за последното тримесечие са паднали с 30%.