утев: »де€та за референдум не е съгласувана с президента, провокаци€ е

— Д√азпромФ ще се преговар€ само в рамките на съществуващи€ договор, за€ви той
27 авг 2022 13:36, ≈лка ¬асилева
36
 утев: »де€та за референдум не е съгласувана с президента, провокаци€ е
—нимка: архив, Ѕ√Ќ≈—

»де€та на „»ма такъв народ“ за референдум за президентска република със сигурност не е съгласувана с президента –умен –адев. “ова е самоинициатива, ко€то излиза от г-н “рифонов. “акова мнение изрази пред Ќова тв говорител€т на служебни€ кабинет јнтон  утев.

ќще по темата
„“ова действие дон€къде бих го об€вил като провокаци€. —оциолозите казват за парти€та на г-н √рифонов, че не е €сно дали ще влезе в нови€ парламент. Ќай-трудното нещо за нови€ парламент ще бъде изобщо да има мнозинство. “ака че дори да се проведе референдум, това трудно ще доведе до реални промени в политическата система на Ѕългари€ . «атова ви казвам, че този ход прилича по-скоро на предизборна провокаци€, отколкото на реално политическо действие”, по€сни  утев.

—поред него референдум с темата, ко€то повдига “рифонов, трудно може да се случи.  утев припомни, че това изисква пром€на в  онституци€та, за което е нужно квалифицирано мнозинство от 2/3 от народните представители.

«а проблема с бежанците у нас

„Ќад 1000 души дневно са отблъсквани. “оест това са хора, които са опитали да мината границата, но не усп€ват. ”сили€та по границата не са спирали. ƒоста неща са свършени. Ќ€кои хора си позвол€ват да прекрачат всички граници и вече наистина об€в€ват война на държавата”, допълни  утев.

«а доставките на газ

„Ќито един служебен кабинет не е казвал, че ще се връща към „√азпром”. Ќ€кои думи се изкрив€ват. »маме €сна цел и т€ е да осигурим така наречената диверсификаци€. “ова означава не да сменим един източник на газ с друг, а да намерим всички възможни източници на газ, да изчислим всички цени, да ги сложим на масата пред българските граждани. — „√азпром” ще се преговар€ само в рамките на договора, който съществува”, каза говорител€т на служебни€ кабинет. ѕо думите му засега има осигурен газ и за октомври.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


36
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
30
1
 
1
 
! ќтговори
’ристи€нка преди 1 година
 утев е толкова наперен, защото пo стара православна традици€ си обмазва oбилно органа по залез слънце c миpо oт мaнастирско кaндило, след което изpисува c него кръcт въpху икoната нa јрхaнгел ћихaил, зa дa сe cлучи чудo и дa полeти инcтрументът му нaгоре кaто rълъб към –aйските селeни€ в имeто нa ќтцa, —инa и —вeтаго духa.
29
1
 
2
 
! ќтговори
јз преди 1 година
Ќ€ма да се връщаме към √азпром. «а какво ни д проклети€ √азпром?! ƒа не би да ки продават евтино и с неограничени кокичесрва €! ’им не ни тр€бва! Ќа нас ни дай митични танкери със —ѕ√ на непон€ттно какви цени и в какво количество еазтоварени на недъществуващи терминали и доставени през непостроени и тефконектори. Ќа това му викам енергийна независимост!
28
1
 
2
 
! ќтговори
—м€х преди 1 година
ўо пък тр€бва да бъде съгласувано с √рипен –адев , да не см€та да е президент вечно? ‘ормата на управление ще определи народа и ако народа се произнесе, че така иска, следва незабавно разпускане на действащи€ парламент, избори за ¬Ќ—, гласуване на заповедта на народа, така както той е определил и съответно разпускане и на ¬Ќ— и насрочване на президентски избори!
27
2
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ўом и –адев не иска президентска република си представете до каква степен на зависимост е поставена Ѕългари€...
26
5
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
–адев се над€ва да се промени конституци€та и той да започне нови 8 години президент само, че много по-големи павомощи€.—ъщото нещо направи и ѕутин, идол на –адев!
25
1
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
¬секи човек с акъл знае, че –адев хал хабер си н€ма. „аргар€ решава, че след като толкова хора са зад ѕрезидента може да се възползва от т€х за да влезе пак във властта. Ќ€ма кой да му се върже. ƒори се съмн€вам хората да участват в подобен референдум на който хич не му е сега времето.
24
1
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
≈ че президентът е фигyрант. «а кво да е съгласувана с него?
23
0
 
3
 
! ќтговори
ѕро—о“о преди 1 година
разберете:..-ѕроблемите,свързани със властта могат да се решат ≈ƒ»Ќ—“¬≈Ќќ от хора,които Ќ≈ “Џ–—я“ власт!!!.. ато например:-ѕроблемите с алкохолизма Ќ≈ могат да се решат от алкохолици,а от "¬Џ«ƒЏ–∆ј“≈Ћ»" !
22
0
 
2
 
! ќтговори
ѕро—о“о преди 1 година
ƒо Ќя ќ…...уточнението е полезно,защото "анти–адевците"веднага за€виха,че „алгар€ действал под вли€ние на –адев ,за да "..ћу осигури вечно присъствие като президент" !..≈й за това!
21
4
 
5
 
! ќтговори
Ќя ќ… преди 1 година
»нтересно защо н€ко€ парти€ тр€бва да съгласува с президента сво€та програма? ƒа не би ѕрезидентът да е основал парти€та " »ма такъв народ " и да € ръководи.  утев самозабравили сте се, народът сам избира кой да го ръководи, но като гледам последната година кого избират надежда н€ма. ћного партии и политици, а н€ма за кого да гласуваш.
20
2
 
6
 
! ќтговори
 апитан ѕетко преди 1 година
“ой преди като прави референдум и какво стана - нищо. “рифонов е един въздухар дето по ц€л ден лежи на дивана.
19
1
 
6
 
! ќтговори
ѕартиите преди 1 година
никога н€ма да гласуват за президентска република,кой реже клона на който стои,такъв гювеч е сега,гласуват за партийката ти 50000 човека,опъваш по 400000 хил. на година,дъртото “ат€нче живее вече 15 год. на гърба на народа,а и не само т€.
18
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ѕо време на визитата на ¬ладир ѕутин в “ехеран беше договорено създаването на ≈вразийска валутна зона.
17
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
тези около президента го игра€т проруски или поне неутрални, а са най-върлите американофили, затова и са поставени там от шваб
16
3
 
2
 
! ќтговори
ƒо 17 преди 1 година
ћи то по тво€та логика да, събор€т паметника на руски€ цар пред народното събрание јлександър втори дето ни е освобидил
15
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
—оларни панели вградени във велоалеите както в ’оланди€ - това е решението. ’ем ще си караме колелетета, хем ще пауърваме домовете.
14
3
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
¬ –ига сринаха ѕаметника на —ъветската арми€, а ние още не сме сринали ***! Ѕългарите тр€бва да разберат, че докато не сринат *** визите никога н€ма да паднат и българите никога н€ма да ги приемат за равноправни в гол€мотото цивилизовано англосаксонско семейство.
13
0
 
3
 
! ќтговори
√ошо...“ъпото преди 1 година
“рифонов се е...сетил за тази форма на...управление -президентската,седейки на диванчето в хола в...тъмна нощ,вперил поглед към ¬итоша. ≈дин народ,една държава,един...президент -колко е велико и...просто. “ака е с...великите неща -н€кой път и...простите се сещат за т€х.
12
0
 
3
 
! ќтговори
“ози преди 1 година
е най-големи€т нагаждач от червените престъпници,през цели€ си живот ку“ев не е свършил работа за 5 ст. в полза на държавата.
11
0
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
«ащо скачат като ужилени ли защото това вече е ставало в новата ни истори€ по времето на цар Ѕорис трети събира парламента уж да заседават и отнема дипломатическите им паспорти и разтур€ партийте и Ѕългари€ дръпва много напред за н€колко години а днес чух че не било ставало това защото така им отърва да приказват