Петков: Габровски ще си изгуби с нас времето, да го използва конструктивно

Никой не може да ни се обади и да ни каже какво да правим
7 дек 2022 09:25, Елка Василева
182
Петков: Габровски ще си изгуби с нас времето, да го използва конструктивно
Снимка: архив, БГНЕС

„Ние сме партия, базирана на ценности и принципи. Ако някой ги нарушава, ние ще критикуваме. Не сме в политиката, за да бъдем приятели или врагове с някого. Ние сме в политиката, за да става животът на българските граждани по-добър.“ Това каза пред bTV съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Още по темата
Той заяви, че са влезли в политическите процеси с каузи и са останали независими от никого.

„Заради това сме неудобни. Никой не може да ни се обади по телефона и да ни каже какво да правим, както са свикнали“, заяви той в коментар на изострените им отношения с президента Румен Радев.

"Реториките нямат значение. Имат значение действията на служебното правителство през последните два месеца. Последното голямо разочарование беше около Българската банка на развитие, от който е откраднат 1 млрд., а тази сума е разпределена между 8 фирми", заяви Петков.

"Всички потенциали на България са тук. Страната ни трябва расте с огромна скорост и да сме едни от най-проспериращите, имаме умни хора, условия за туризъм, а това не се случва", каза още съпредседателят на "Продължаваме промяната".

"Докато 7 месеца бяхме в управлението, 1 милион пенсионери минаха над линията на бедност. Това ме прави щастлив. За първи път от 30 години успяхме да намалим неравенството. Нямаше нито ден с прекъсване на газоснабдяването към нас", посочи той.

Кирил Петков заяви, че "Продължаваме промяната" няма да подкрепи първия мандат, а втория мандат биха го поели само с "Демократична България", и то при 9 гаранции, които трябва да бъдат изпълнени. Първата от тях е президентско вето върху Изборния кодекс.

"Нямаме нищо лично проф. Габровски, но виждаме, че Борисов ще взема реалните решения. Не искаме връщането на този модел. Няма смисъл проф. Габровски да търси разговори с нас, само ще си изгуби времето, нека го използва за нещо конструктивно", коментира Кирил Петков.
 


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.