Петков: Ако ПП-ДБ са първа сила, ще има кабинет с ясна програма

Приоритетите на коалицията били в платформите на всички партии
131
Петков: Ако ПП-ДБ са първа сила, ще има кабинет с ясна програма
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Хората трябва да излязат и да гласуват. Единствената възможност да има убедително и ясно правителство е, когато сме първи и с голяма разлика. Все повече хора осъзнават връзката между тяхното гласуване, ние да сме първи и да има правителство. От сега заявявам, да, ще има правителство, ако сме първа политическа партия на изборите. И то ще бъде правителство с много ясна програма от пет точки“. Това заяви  съпредседателят на „Продължаваме промяната” Кирил Петков пред Нова телевизия.

Още по темата

По думите му приоритетите на ПП-ДБ са важни за всички и повечето партии ги имат в своята програма.

„Готови сме да говорим с всички за тези политики. Вече сме на пети избори. И когато стане ясно, че тези политики са решението за България и всички са обединени около тях – да не подкрепят първата политическа сила – това ще бъде кощунство и ще има голямо политическо наказание, което не могат да си позволят”, подчерта той.

Петков коментира и евентуална подкрепа от страна на ГЕРБ.  

„Това, че на България ѝ трябва редовно правителство и че трябва да влезем в Шенген – всички разбираме. Мисля, че на колегите от ГЕРБ им е ясно, че ще сме първа политическа сила. И преди изборите се опитват да всяват страх, че няма да има кабинет”, посочи той. И допълни: „Ако имат забележки по някоя от политиките ни, ние сме готови на дебат”, каза той.

Петков беше категоричен, че партията му знае как да носи отговорност.

„Управление с ясна политическа обвързаност показва, че ние знае как да носим отговорност. Ние вече бяхме в коалиция, която уж имаше мнозинство, а реално бяхме в правителство на малцинството. Така се случи, че хем хората не разбираха кой носи отговорността, хем нямахме подкрепа в НС и ни падна правителството. Този път ще е различно. Знаем кой носи отговорността и какви са политиките”, посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още по темата: избориКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми да кажат каква е програмата!
30
1
 
8
 
! Отговори
ОФчо преди 1 година
И прорамата на Киро Т ще се състои само от един пункт: Дайте най-сетне да я закрием и да й еб.. лелята на тад държавъ!
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И как някои си представят кабинет, след като първите 2 партии декларират, че няма да управляват заедно. А кабинет само с една от първите 2 партии без другата е на практика невъзможен...
28
1
 
12
 
! Отговори
пфффф преди 1 година
Опазил ни господ да сте първа сила на изборите, а още по-малко да съставяте правителство!Да не дава господ!!!
27
2
 
8
 
! Отговори
Урсула преди 1 година
Заповядайте на Брънч с Миро и Лена - ядене и пиене на корем :)))
26
2
 
13
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 1 година
Този кога дойде в полита ?!?? Български трудно говори ! От първото си появяване започна да лъже ! Не зачита Конституцията ! За шест месеца направи де що можа поразии предателства и кражби и сега ..."ако сме първа сила " ?!??! Нагло и просто *** !!! За дранголника е 100% ! Не че и останалите не са за там ,но този е наи пресен...заедно с онзи оцъкления !!!
25
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жена му на Киро не яде глутен, а вие яжте радиоактивен хляб от Укрия.
24
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да сте първи ще бъдете изчегъртани олигофреняк
23
4
 
8
 
! Отговори
Тихомир преди 1 година
Мъка, мъка, мъка.... вселенска мъка.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
14,'Не знаех, че Левски бил за сексуална идентичност' --- щом на Левски не му е харесвало да го дескриминират щото е българин, значи е бил против всяка дескриминация и омраза. Харесва ли ти в твойта демокрация да има омраза?
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро изгърмя като евтин фойерверк, докато го видим че светна, той изгасна.
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хасан(Асен) реже.
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така и не разбрах каква им е програмата на тези оклуци, явно ще я кажат след като ни поробят, ама с толкова изпростяло население тоя ще го изберат.
18
3
 
11
 
! Отговори
Спирайте му пицата преди 1 година
Този не е добре. Те се събраха за да не изпаднат поотделно с дебейци, нашия за преднини и еднолична власт говори. Не знам на кристали ли е, на какво е, но трябва спешно да спре.
17
2
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
.................Единствената възможност да има убедително и ясно правителство е, когато сме първи и с голяма разлика..................... Уааахахааааааааа, Кирчо пак е предозирал :)))))))))))))))))))))))))))))))))))) Първа сила, голяма разлика?!? Боко ще ви пердаши с 200 с Асан - скъсаният ГЗ :))))))))))))))))))))))))))))))))))
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирил Петков се провали като Филип Димитров.Колкото и да пелтечи незсвързано краят идва.Асен Василев ще му вземе поста.После ще се намразят.
15
6
 
4
 
! Отговори
До 12-ти преди 1 година
Как кой? САЩ веднага ще посочат, че това е единствената имаща право на власт партия, тъй както германците преди време говореха за ГЕРБ.
14
16
 
6
 
! Отговори
SuCkMyD1Ck преди 1 година
Давай Кирил, мачкай русофилите бедняци и скъсаняци! До дупка ще се борим срещу бедняшкия и скъсан червен ботуш за една наистина ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ!
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знаех, че Левски бил за сексуална идентичност, освен ако не е сатира разбира се.
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дай да видим тая програма бе, кирчо. Програмите се показват преди избори, освен ако се предполага че хората няма да ги харесат, какъвто предполагам е вашият случай. Ето, гледам ви предизборния вестник- нищо за програма, само локуми.