Атанас Атанасов подаде оставка от комисията за спецслужбите

Това е в отговор на думите на Бойко Борисов
20 сеп 2023 12:42, Нели Христова
68
Атанас Атанасов подаде оставка от комисията за спецслужбите
Снимка: БГНЕС

Атанас Атанасов се оттегля като председател на парламентарната комисия за контрол над спецслужбите, съобщават от  "24 часа". Той е депозирал заявление за това до председателя на Народното събрание Росен Желязков.

Това действие на Атанасов е в отговор на изявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че е против сливането на военното разузнаване с ДАР.

"Не може така да ми бламира реформата", лаконично коментира пред "24 часа" Атанасов.

Той съобщи, че има готов закон за създаване на единна разузнавателна служба като германската БНД. И че има принципно съгласие на ГЕРБ и ДПС за реформа в службите. Делян Пеевски потвърди това. След дълго мълчание Борисов каза, че лично той е против сливането на разузнаванията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
3
 
! Отговори
Асен преди 7 месеца
Реформи щеше да прави уж, ама видя че е много зор и предпочете да избяга. Така правят шушумигите от ДБ.
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ГЕРБ отново прецака ДСБ, колкото и да си даваше вид, че са му по-желани отколкото ПП. Повтаря се историята с Реформаторския блок - сега ПП. Отстрел един по един, докато не паднат всички мишени :)
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Голям прас, че напуснал! Това човече и още няколко като него са вече 30г. в парламента и са напълно безполезни за държавата. Че и генерал го титуловат, а той е жалко адвокатче от Русе. Интригант, лицемер и подляр! Зададе ли се интрига, той винаги е замесен. За такива като него, Данчо Ментата и подобни трябва да има мандатност - два мандата и на работа. Ама не е шуд тоя дето яде баницата... Пък в случая и тоя дето я дава е същия тарикат!
51
2
 
2
 
! Отговори
РИФОРМАТА преди 7 месеца
ЗА ДА БЪДАТ НАКАРАНИ ДА РАБОТЯТ ПОТОМСТВЕНИ СЛУЖБАШИ ПРИ ЗАВАРЕНО ПОЛОЖЕНИЕ Е САМО ЕДНА. Беше приложена успешно в Чехия през 90-те години и резултата е виден! 1.Съкращение на 50%. 2.Повишаване заплатите на останалите със 100%. 3.Уволнение за най-дребно прегрешение! Финансово няма да струва нищо, ще има добър стимул за работа и то за добра такава. Останалото е пълнене до безкрай на службите с връзкари! Борисов отказал сливането вероятно защото много колеги от МВР са му звънали заради техни близки
50
1
 
7
 
! Отговори
русофобията е отрова преди 7 месеца
Партия не се гради на омраза и русофобия , винаги ще губят тези партии с разните русофобии, фобии , нацизъм и излъчващи омраза партии! Какво ни донесе русофобията им? Лишаване на България от енергийни проекти и вместо да превърнат България в енергиен център на Балканите и Европа, ни съсипаха до там, че да се налага да внасяме ток от Турция, която открадна нашите проекти и за което не е виновна Турция, а русофобите, съсипване и на икономиката на държавите ни, война, жертви, насаждане на омраза, в
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Никакви служби няма да съединявате, предатели долни, тези, които искат подобно нещо, да бъдат изхвърлени, като не им харесва!
48
0
 
8
 
! Отговори
ха-ха-хи преди 7 месеца
Гном изправи се и изцвили и отрони със сетни сили: Не може така да ми бламира реформата....
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Доколкото съм запознат в повечето държави по света военното разузнаване винаги е отделно от цивилното разузнаване. Може да нямаме кой знае каква армия в днешно време, дори почти никаква, но що за глупост е това да се сливат две разузнавания с различни цели ?
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Премахнете корупцията и местните феодали или ги контролирайте какви ги вършат и дали се грижат за населените си места и хора, какъв е този феодализъм в България? Не сме в Средновековието! Това се отнася за всички партии! Не копирайте латино-американския модел, това е възможно най-лошия и негативен модел, който съществува на Земята!
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Както и в Украйна, България не се управлява от българи, а от всякакви други, най-вече турци, евреи, американци, англичани, затова се дразня от факта, когато говорят против българите и че са неспособни да управляват добре, обиждат ги, но вината не е в българите, а в това, че българите нямат свобода на действия и реален правов ред, живеят в страх за оцеляването си.
44
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За съжаление, адекватните партии в парламента са ДПС, БСП, донякъде и Възраждане. ГЕРБ са ярко изразена тоталитарна и диктаторска партия, също за съжаление!
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен"ДСБ никога не успя да покрие претенцията за консервативна християнска партия" , каква "християнска",че тя си е турска партия и като такава е зачената, затова либералите в България не печелят избори,защото турци ги управляват! А някои правят далавери с тях, вижте случая с изсечените гори и убитите стада, животни на хората в Странджа-Сакар и на какво е заприличала, а турците са купували земята... за какво? За да крадат, както крадоха територии от Гърция, Русия, Сирия,а сега и Армения
42
0
 
14
 
! Отговори
Тото преди 7 месеца
Най- хубавата новина.Тоя деградант Атанасов изобщо ни трябва никъде да го има.Тагарев също.
41
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Разбрах преди два дена, че когато Доган е предал списъка с българските разузнавачи в Турция на турското посолство, всички разузнавачи са били убити по един или друг начин. Потресаващо! Няма вече защитници на България и кадри, даже вече и добри плочкаджии няма, да ви наредят паветата и вижте парламента на какво е заприличал, а какъв достолепен беше и Бойко има вина за това, щото в главата му са порции и какво да се окраде! Както каза Доган, Костов и Бойко са всеядни, те не понасят конкуренция и
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сложиха скеле около ***, енергетиците се кротнаха, Пинчера подаде оставка - днес е ден на добри новини! Жалко, че Лена Бориславова е прясно-родила, та не може да коментира събитията в политическия живот на България!
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какквито .... , такава ни е и държавата !
38
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоя е поредната ''гордост'' на България , редом с Плевнелиев , Паси , Баце , Биков , Янев ,... и подобни сътворения на неизвестни племена .
37
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ама и от парламента да се маха доде не е станал персона нон грата за България!!!
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоя *** , още ли е в НС ?Аман от Костовисти !
35
0
 
12
 
! Отговори
Лъки преди 7 месеца
Този ходи с памперс на работа в Парламента,ама за лапане и плюскане е готов на всичко!