Йотова за ветото на Радев: Мотивите, които президентът изложи, са достатъчно категорични

Тя поиска ветото да не се прегласува просто формално
93
Йотова за ветото на Радев: Мотивите, които президентът изложи, са достатъчно категорични
Снимка: БГНЕС

Мотивите, които президентът изложи, са достатъчно категорични и ясни, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в коментар на ветото на президента Румен Радев върху споразумението за предоставяне на бронирана техника на Украйна.

Още по темата
"Когато става дума за национална сигурност, съм склонна да вярвам на него, а не на политици, които правят от това политика, но не мислят за това как България ще посреща последващи бедствия, не мислят как хората ще се справят на границата, така че всеки, който прочете тези мотиви ще му бъде ясно", коментира Йотова.

Попитана дали се надява депутатите да премислят, тя заяви, че единство се надява да има същинска дискусия в зала. Да не се прегласува просто формално, само защото Румен Радев е наложил ветото, само защото президентът е изложил своите мотиви, още веднъж да се преразгледат всички условия и за това какви ще бъдат евентуалните последствия.

Президентът неслучайно каза, че според него има народни представители, които не са много наясно с параметрите на това споразумение, обясни Йотова. Тя призова народните представители да премислят още веднъж. Защото аз не зная тези около 100 БТР-а каква точно помощ ще бъдат в Украйна, но България остава почти без нищо и няма заместители засега.

На въпрос относно коментари за ветото на Радев, Йотова заяви: "Когато нямаш аргументи, сериозни, с които да защитаваш своята теза, най-лесно се служи с квалификации".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какво мислят масоните, приятелите на Йотова
75
0
 
1
 
! Отговори
Емо преди 4 месеца
Тате, Вук! Дай пушката!
74
1
 
0
 
! Отговори
БТР те преди 4 месеца
Чешките гумени макети, излизат по-скъпо за,, мюрета"!
73
0
 
1
 
! Отговори
Най голямата грешка преди 4 месеца
На ми не т ч и и като Боку и Рундьо е че не направиха наркотиците легални в България.Пората щяха да живеят щастливо дори в това гнусно подобие на арабска диктатура.Каквато е България.
72
2
 
3
 
! Отговори
БРЮКСЕЛ преди 4 месеца
Радев и Хеллоу Пигги отново се изявиха като рус0роби и слуги на Путин.Ако не бях Белгиец а българин щеше да ме е срам че съм българин.
71
1
 
5
 
! Отговори
БТРиЗаУкрайна преди 4 месеца
Не на Рус0р0бството!!!
70
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тая как се търкаляше на земята и как целуваше чепиците на гундяев.
69
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На снимката добре охранен орангутан.
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Йотова, обясни за рицарщината и как това е в услуга на народа. Обясни, ***! Не ви е срам!!! Що за наглост, вече от нищо нямате срам, долни слуги
67
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ето я Тамплиерката рицар на годината Йотова . В тая държава само масони (Румен Радев ) и тамплиери все слуги на Луцифер .
66
1
 
4
 
! Отговори
мда преди 4 месеца
е кво друго да каже другарката , заплата требва да взима :)
65
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мотивите на президента ни са че с това решение се краде от страната ни,понастоящем най -бедната в Европа и колкото и да метате кал по тая жена няма как да скриете факта че това е една тотална кражба.Господа тъи наречени псевдо демократи вие сте крадци ,ще дарите това което имате за да придобиете друго на 5 пъти цена .Ехо лобисти ...
64
5
 
6
 
! Отговори
Радко Пингвинът преди 4 месеца
Аз не мога да говоря, затова изпращам г-жа Йотова да ме замества..
63
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мотивите на пРезидента са че страда от филия..
62
9
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 4 месеца
Кадъните на Бойка калдаръм кадъна и Дебелян Шебековски какво мълчите като Бойка пред Ердоган? Кажете защо да не се дадат тези БТРи на НЕК и да се ползват когато 5 см сняг превърнат сринатата след 12 години управление на банкенската похотлива кадъна държава за посмешище? Защо да не се ползват за възстановяване на далекопроводите, а ще се дават на чужда държава след като е очевидно,че имаме нужда от тях? Защо да не се ползват при наводнения причинени от крадливи герберокадъни? А кадънки?
61
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен А това си твърдение че е вербуван от руснаците го докажи ,Радев е натовски възпитаник ,напрактика кадрови военен и аз когато гласувах за него -гласувах да имаме върховен главнокомандваш професионален военен -не *** от жълтите павета,защото сме заобиколени от потенциални врагове а сме със свалени *** без армия.Това е моя президент и при нов избор пак бих гласувал за него
60
2
 
2
 
! Отговори
Аналогия преди 4 месеца
И тамплиерите като комунистите ни от организация на бедни и скромни рицъри/комунисти стават милярдери. В края на 15 век един от папите ги изгаря на кладата за да им вземе парите, да видим 21 век кой ще вземе парите на червените олигарси Байдън мейби или Макрон ?
59
5
 
3
 
! Отговори
Тя ли командва? преди 4 месеца
Очевидно е
58
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Досега не сме ги ползвали те само резервоара немогат да напълнят а ще обикалят границата
57
3
 
5
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 4 месеца
Тази като ехо върви след РР и повтаря същите неща.И затова взима тлъста заплата,с цял антураж ненужни помощници.Вчера беше в чужбина,онзи ден връчва грамоти,утре ще открива в някое село кулинарна надпревара и така 4 г.И тя знае само да критикува-и Корнела и правителството и НС.