София – една столица с много лица

Туристите ще открият нестандартни приключения и кръстопът на вдъхновение
Спонсорирано съдържание | Обновена: 9 фев 2015 10:00 | 9 фев 2015 09:21, Екип на Dnes.bg
София – една столица с много лица

Една столица пази в себе си много от живота на страната. Но рядко се среща място като София, столицата на България, където в едно е събрана хилядолетна история, древна култура, дух на просветление, модерна градска среда и красива планина на самия праг на града.

Ако търсите къде да прекарате следващата си почивка или кратко бягство от ежедневието, София и регионът ви предлагат едно нестандартно приключение. Тук можете да опитате от всичко и пак ще искате да се върнете, за да преоткриете този необичаен град отново и отново.

Сред планински пейзажи, скалисти зъбери, бурни реки и обширни поля се крие неизчерпаемият извор на история на туристическия регион София – Ихтиман – Своге. Арена на исторически събития, кръстопът на култури и религии, регионът е съхранил до днес доказателства за отминали епохи.

Разнообразният релеф предполага и широк спектър от забавления за свободното време в границите на общините София, Ихтиман и Своге.

Наред с културно-историческите и религиозните забележителности, тук всеки може да открие според предпочитанията си възможности за еко, ски, СПА и събитиен туризъм. Разнообразието в релефа определя и различния климат в отделните райони – от умерено-континентален до планински. Туристическият регион привлича целогодишно с атрактивни предложения за приятно прекарване на почивката.

София се гордее с близостта си до великолепната Витоша планина, разположена на самия праг на столицата. Десетки пешеходни маршрути, 29 километра ски писти, 2 защитени зони и впечатляващи природни забележителности превръщат планината в любимо място за отдих за жителите и гостите на града.

Районът около Своге – живописното Искърско дефиле и Лакатнишките скали – са истинско вдъхновение за отдадените алпинисти и любители на пешеходния туризъм.

На територията на община Ихтиман туристите имат възможност да се потопят в света на аристократичния голф на игрището, разположено в непосредствена близост до автомагистрала „Тракия”, свързваща София с Българското Черноморие.

С необятните възможности за практикуване на туризъм регионът София-Своге-Ихтиман ви очаква за едно незабравимо пътешествие.

Дали ще поемете по стъпките на древни светци, или ще се потопите в магията на древната история, дали ще прекарате един забързан ден в модерен град, или да се отдадете на тиха почивка сред природата, тук ще откриете вдъхновение и почивка.
 


Още по темата: туризъмСофия
Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации