3 начина за приемане на онлайн плащания без уебсайт

Има ли начин да продължите да предлагате своите продукти и услуги?
Спонсорирано съдържание | Обновена: 20 мар 2020 10:58 | 20 мар 2020 10:53, Анисия Иванова
1
3 начина за приемане на онлайн плащания без уебсайт

Всички усещаме дискомфорта на извънредното положение, причинено от панепидемията Covid-19. Бизнесите масово ограничават операциите си или временно затварят врати, поради ограниченията за физически контакт. Естествено, в най-уязвима позиция са малките и микро бизнеси, които всъщност представляват повече от 90% от всички бизнеси в страната.

Има ли начин да продължите да предлагате своите продукти и услуги и да бъдете платени дистанционно?
За щастие, никога досега не сме били в по-добра позиция да разчитаме на интернет и платежните технологии, за да можем както да комуникираме с клиентите си, така и да се разплащаме – там, където естеството на бизнеса позволява.

И така: как да приемам плащания от клиентите си онлайн?

Ние знаем 3 непопулярни начина да приемате онлайн плащания от вашите клиенти, без да стартирате онлайн магазин или уебсайт.
 
Платежен линк (PayLink)
В myPOS сме напълно наясно, че огромното мнозинство от дребни търговци, фрилансъри или хора, продаващи ръчно изработени изделия, не могат да си позволят да отделят някакви средства и да създадат уебсайт в самото начало на жизнения цикъл на бизнеса.

Имайки това предвид, искахме да измислим бърз и евтин начин да им помогнем да приемат разплащания с карти, без първоначални инвестиции и нужда от създаване на уебсайт. След известно главоблъскане, създадохме един изключително полезен платежен инструмент наречен PayLink.
Основното предимство на платежния линк е, че можете да създадете такъв направо от вашия myPOS профил онлайн. Необходими са само няколко прости стъпки, за да създадете свой собствен линк, водещ до защитена страница, където клиентите попълват личната си информация и информация за картата, за да извършат плащането.

За кого е подходящ?
PayLink е полезен при поръчка на стоки и услуги онлайн, които следва да бъдат доставени впоследствие.
Можете да изпратите линка на практически всеки контакт с интернет връзка и да получите заплащане от всяка точка на света. Границите вече нямат значение, когато става дума за плащания.

Платежен бутон (PayButton)

Всички сме виждали тези сини бутони в сайтове, Facebook страници и имейли, нали?
Такъв бутон с изчистен дизайн можете да създадете с по-малко от 6 кликвания в myPOS профила си. PayButton работи точно като PayLink, но има предимството да привлича повече вниманието на клиентите. Едно щракване върху него е достатъчно, за да могат вашите клиенти да купят продукта и да го платят.

Къде се използва?
Платежният бутон може да се използва в уебсайт страниици, социални медии, електронни бюлетини и др. С него, например, може да се промотира определен продукт или услуга с призив „Купи сега“.

Искане за плащане (Payment Request)
Много е подобен на PayLink, но има и няколко разлики.
Първо, можете да създадете линк Искане за плащане от myPOS профила си, мобилното приложение или myPOS терминала, с който разполагате. За разлика от PayLink, който се използва многократно за различни клиенти, Искане за плащане е персонализиран линк т.е. създава се за конкретен клиент, с конкретна сума и се използва еднократно, докато клиентът плати сумата.

За кого е подходящ?
Това е чудесен инструмент за получаване на авансови плащания, капариране на събития или продукти, както и заплащане на услуги, които се предоставят онлайн.
Всяко искане за плащане е валидно за 30 дни и имате възможност да следите статуса му, така че да знаете дали е платено, чакащо или изтекло.
По този начин получавате възможността да поискате пари от ваши клиенти или бизнес партньори, независимо от тяхната физическа локация.

Какво се случва след това
Без значение за кой от горепосочените myPOS инструменти за онлайн разплащане изберете, парите пристигат веднага във вашата електронна myPOS сметка и могат да се използват моментално с безплатно-предоставената myPOS бизнес дебитната карта.

Ползите са двустранни, тъй като клиентите ви плащат в рамките на минута и без притеснения за сигурността. От друга страна, вие се възползвате от всички предимства, които онлайн плащанията могат да предложат, без главоболие от създаването на собствен платежен модул, събирането и обработката на чувствителна информация или дори плащането за уебсайт.

Платежните линкове, бутони и искане за плащане са достъпни за всички клиенти на myPOS!
Приемете настоящите трудности като възможност да разширите клиентелата си и изберете най-подходящия за вас инструмент за приемане на онлайн плащания, сега.

Повече информация можете да намерите тук или на sales@mypos.com.


1
Още по темата: онлайнплащане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации