Как да обзаведем стилно дневната в дома ни?

Спонсорирано съдържание | 14 окт 2021 09:00, Александър Попов
Как да обзаведем стилно дневната в дома ни?

Дневната стая в нашия дом трябва да предлага не само уют и комфорт. Тя е и нашата визитка за стил. В хола посрещаме гости, приятели, роднини - най-близките ни хора.

Така че, трябва да се обърне специално внимание на интериора, като разбира се има вариант да се обърнем към специалисти или да разчитаме изцяло на нашите предпочитания.

Първи стъпки при обзавеждане

Първите стъпки винаги са свързани с нашия бюджет. Определяйки граница на нашите финанси ще намалим и възможностите за избор сред безкрайните оферти. Трябва да сме наясно и с квадратурата и каква част от помещението ще бъде свободно, има ли особености. Защото "въздухът" в хола е един от най-важните компоненти, за да можем да си създадем нужния комфорт.

Вторият ни важен избор е какъв да бъде материалът на мебелите. Ако заложите на естествени материали, бюджетът със сигурност трябва да е по-висок.

Има няколко препоръки на дизайнерите, които е хубаво да спазваме.

Когато обзавеждаме нашата дневна е добре да изберем мебели с различна височина, които придават раздвиженост на цялата обстановка. Можете да се доверите на цялостна концепция при обзавеждането. Идеи в тази насока дават и от "Мебели Виденов".

При избора на цветове най-важен е вашият вкус. По-светлите нюанси със сигурност ще подчертаят в по-голяма степен свободното пространство. Като това се отнася както за мебелите, така и за цвета на стените, пода и декорите.

Но и през 2021 г. специалистите съветват да не избягваме ярките цветове. Те придават оригиналност, като те могат да бъдат малка част от интериора. Само една маса, диван, завеси или дори няколко възглавници могат да допринесат за нестандартен изглед на цялата дневна.

Грешките, които да не допускаме

При обособяването на различните кътчета в дневната е хубаво да не позиционирате единичен стол или кресло. Това веднага ще направи впечатление, когато посрещате гости, а едва ли искате някой да се чувства неудобно на единичния стол.

Светлината в хола трябва да бъде водеща при обзавеждането. Опитайте се да не бъде концентрирана на едно място, да я има във всички зони. Ако пък дневната има много прозорци - не залагайте на твърде много цветове. Рискувате да "залитнете" от естетика към кич.


Още по темата: мебели Виденов
Още от

Спонсорирани публикации