ѕотребителски€т съвет към ≈лектрохолд: »зползвайте е-фактура

Ќад 500 хил€ди от клиентите на дружеството оцен€ват удобството на е-услугата
—понсорирано съдържание | 22 ное 2022 13:28, јлександър ѕопов
ѕотребителски€т съвет към ≈лектрохолд: »зползвайте е-фактура

ѕредставителите на потребителските организации обсъдиха възможностите и удобствата на електроните услуги по време на заседание на ѕотребителски€ съвет към ≈лектрохолд, което се проведе на 22 ноември. ¬ него участваха представители на  омиси€та за защита на потребителите, Ѕългарска национална асоциаци€ јктивни потребители, ‘едераци€ на потребителите в Ѕългари€, »нститута за енергиен мениджмънт и ≈вропейски€ потребителски център. ¬сички те препоръчаха на потребителите да се възползват от електронната фактура – по-сигурната и надеждна алтернатива на хартиени€ вариант.

„Ќад 500 хил€ди от клиентите на ≈лектрохолд оцен€ват удобството на електронната фактура, ко€то гарантира сигурна и бърза доставка, до 24 часа от издаването, защитава личните данни, достъпна е от вс€къде и по вс€ко време и е напълно легитимен документ пред държавните институции“, каза «орница √енова, директор –егулаторно и правно управление в ≈лектрохолд Ѕългари€.

„ѕодкреп€ме напълно иде€та за преминаване на клиентите към електронна фактура, защото т€ не само е по-удобна и по-сигурна от хартиената, но и допринас€ за едно по-зелено и по-екологично чисто бъдеще“, допълни ≈мил √еоргиев, председател на ‘едераци€та на потребителите.

„Ќад 90% от услугите на нашите дружества ≈–ћ «апад и ≈лектрохолд ѕродажби вече могат да бъдат за€в€вани, без да се налага клиентите да посещават търговски център. “ака те пест€т време, усили€ и средства“, каза ¬ан€ √еоргиева, ръководител направление “ърговски центрове в ≈лектрохолд Ѕългари€.

ќт стартирането на портала за е-услуги на ≈лектрохолд (www.electrohold.bg/bg/e-uslugi/) сред най-търсените услуги на дружеството, което стопанисва електроразпределителната мрежа - ≈–ћ «апад, са проучване за присъедин€ване на обект към електрическата мрежа и сключване на договор за присъедин€ване, а сред услугите на доставчика ≈лектрохолд ѕродажби са пререгистраци€та на битови клиенти, регистраци€та на новоприсъединени обекти и за€вка за електронна фактура.

ѕо време на заседанието на ѕотребителски€ съвет членовете разгледаха какви мерки са предприети в подготовка на електроразпределителната мрежа в «ападна Ѕългари€ за зимни€ сезон. „ѕодготовката на мрежата завърши. “ази година допълнително е направен извънреден анализ на зоните на територи€та на ≈–ћ «апад, в които се очаква евентуално повишаване на потребителите на електрическа енерги€, за да осигурим на потребителите спокойни коледни и новогодишни празници“, каза ¬асил ¬асилев, директор „≈ксплоатаци€ и поддържане“ в ≈–ћ «апад.

≈лектроенергийната група ≈лектрохолд е част от най-големи€ публичен холдинг в страната - ≈врохолд. ѕотребителски€т съвет е създаден през 2013 г. като консултативен орган, който да анализира и разглежда практиките, касаещи крайните битови клиенти на електроенерги€ пазар.


ќще по темата: ≈лектрохолд
ќще от