Протегната ръка: Русия готова да затопли отношенията със САЩ

ЕС пък се готви да удължи с още 6 месеца санкциите
5 фев 2017 12:32,
386
Протегната ръка: Русия готова да затопли отношенията със САЩ
Снимка: Reuters, архив

Русия е готова да измине своята част от пътя за възстановяване на отношенията със САЩ, на които бяха нанесени сериозни щети при предишния президент Барак Обама. Това заявява руският министър на външните работи Сергей Лавров в интервю за австрийското списание "Профил", предаде ТАСС.

По думите на Лавров, в Москва внимателно следят изказванията на президента на САЩ Доналд Тръмп за Русия. "Заявената от него позиция за необходимостта от установяване на нормален диалог между нашите страни вдъхва определена надежда за положително развитие на двустранните отношения", отбелязва Лавров.

"Ние сме готови да изминем своята част от пътя за оздравяване на връзките със САЩ, подчертава руският външен министър, според когото тяхното влошаване през последните години не е станало по вина на Москва, а в резултат на "целенасочени действия на предишната администрация във Вашингтон".

Русия "винаги е била открита за това, да се развива предсказуемо сътрудничество на основа на принципите на равноправието, взаимното уважение и отчитане на интересите един на друг", добавя Лавров.

Същевременно обаче стана ясно, че Европейският съюз може към средата на март да удължи с още шест месеца действието на санкциите срещу 100 граждани на Русия и Украйна. Това предаде ТАСС, цитирайки агенция Блумбърг, която се позовава на източници от Брюксел.

Според информацията на източниците, пожелали анонимност, сред засегнатите ще бъдат бизнесменът и съсобственик на банка "Северен морски път" (СМП банк) Аркадий Ротенберг и най-големият акционер в банка "Россия" Юрий Ковалчук. Санкциите на ЕС предвиждат замразяване на активи и забрана за влизане на територията на европейските държави.

През 2014 година Евросъюзът наложи на Русия санкции заради събитията в Украйна и анексията на Крим, след което неведнъж ги разширяваше и продължаваше, припомня ТАСС.

Ефектът от санкциите срещу Русия се оказа обратен на очакванията на въвелия ги Европейски съюз, заяви днес руският вицепремиер Дмитрий Рогозин.

"Спрямо Русия не трябва да се прилагат шантаж и заплахи. Санкциите срещу нашата промишленост вече са довели до ефект, обратен на очакванията на еврочиновниците", написа Рогозин на официалната си страница в Туитър. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Още по темата: РусияЛавровТръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
0
 
1
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 7 години
българина от глад и немотия престана да прави разлика между доброто и злото
239
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След два-три месеца и д.упе ще дава ...
238
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как е, как е? Има ли новини по полско-китайската граница?
237
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Америка не вярва на протегната ръка от Москва !
236
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на краварите им остана една единственна възможност;да се ПРАВЯТ НА ВЕЛИКИ. във всички останало са вече бита карта.трумпи е обречен защото го мразят всички и е шут а ресурсите и силата савече в ръцете на врага.хамериката е едно блато с тиня от която измъкване няма и ще затъва все повече
235
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, щом санкциите не действат- остават!
234
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И понеже ги слага, та е пратил Лавров да проси милост. Щото и искандерите, и поеделенията искат пари :)
233
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами да, моли се, един такъв, Путин. За това сложи искандери и Ц 400 в Калининград ;)За това леекинко премести някои поделения на запад, а други на север и на изток. Един такъв молещ се... ;)
232
4
 
7
 
! Отговори
Азазел преди 7 години
Ей, горкият Путин, вече го удари направо на молба. Усети, че покрай Тръмп нещата не вървят според предвижданията.
231
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
русия това е васал на Китай
230
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС се разпада. Русия увеличава теритирията си.
229
11
 
9
 
! Отговори
fxh преди 7 години
Много смирени червените по.мияри в Раша. Голям го вадеха-ама дебел и дълъг им го вкараха, особено на дребния, плешив гном. Русия подава ръка, докато и го набиват вгза!!! Казват хората на русофилските фанатици, че рапа е дере.мо, ама няма кой да повярва-е сега се вида добре!!!
228
4
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,хааа...314 преди 7 години
Това е гяволъка ----ДА БАЧКАШ И ДА ТИ ПЛАЩАТ ,КАТО НА "БЕЛ ЧОВЕК"...!Само *** като тебе ----МОГАТ ДА РАБОТЯТ НА КОВАЧКИ И СИЕ...ЗА 300-ЛВ./мес.ОТ.... "ЛЮБОВ КЪМ БЪЛГАРИЯ"!ВИЖ---НЕ СТРАДАМ ОТ ПОДОБНИ "ПАТРИОТИЧНИ БОЛЕСТИ"!!!ОБИЧАМ СЕМЕЙСТВОТО И СЕБЕ СИ ----МАЙНАТА И НА Р.Б.....!!!
227
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...И В САЩ ИМА МИЛИОНИ КИТАЙЦИ И ВИЕТНАМЦИ ...АМА НИКОЙ ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ НЕ Е СТАНАЛ БУДИСТ ИЛИ КРИШНАР!ОТИВАШ В САЩ---И СТАВАШ АМЕРИКАНЕЦ!!ЗАЩОТО ПРОСТО , НЯМАШ ДРУГ ИЗБОР!!!Ако ли не.....ОТИВАШ СИ ТАМ --ОТКЪДЕТО СИ ДОШЪЛ...!Познавам маса българи --КОИТО СЕ ВЪРНАХА , ЗАЩОТО НЕ ИМ ПОНЕСЕ ЖИВОТА ТАМ !ОКАЗА СЕ ---ЧЕ ЖИВОТА ТАМ , НЕ Е ЗА ВСЯКА УСТА --ЛЪЖИЦА!
226
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Я, стига бе...Гледам капиталистите в евроатлантическа България много пари спечелиха от миене на нужниците на богатите западняци, и сега вече са втори в света по измиране след Лесото.
225
1
 
6
 
! Отговори
Я, стига бе... преди 7 години
КОМУНИСТИТЕ ---НИКОГА НЕ МОГАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ ПАРИ В ЖИВОТА !!ТОВА СА ХОРА---НЕУДАЧНИЦИ!!!ТЕ МОГАТ САМО ДА ПРОСЯТ И ДА СЕ ФИНАНСИРАТ ОТ БЕДНЯШКИ , СОЦИАЛНИ И ДЪРЖАВНИ ФОНДОВЕ ------И ДА "ИМИТИРАТ"...НЯКАКЪВ БИЗНЕС ДОКАТО ИМАТ ДЪРЖАВНИ ПАРИЧКИ...ХА,ХА,ХАААААААААА....!!!!
224
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ са принудени да признаят, че в триъглника Русиа - Китай - САЩ те са най-слабата страна.
223
0
 
3
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
...и да ме псуваш ...и да крещиш.....ОТИВАТЕ СИ БАКЕ....!САЩ---СА НАЦИЯ ОТ ЕМИГРАНТИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ !!!!НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СПРЕ МИГРАЦИЯТА НА НАРОДИТЕ И СТРЕМЕЖА ИМ КЪМ ДОБРОТО И ЩАСТИЕТО В ЖИВОТА!ЗАПАДА ВИ КУПИ .....НА КИЛОГРАМ , СО ВСЕ...... "ЯДРЕНИТЕ ВИ АРСЕНАЛИ"!ЗНАЕШ ЛИ ЗАЩО...??!!ПРОСТО ЗАЩОТО СТЕ ---НАЙ ОБИКНОВЕННА ---/БСП--бизнес социалистическа партия/!..... и парита са "ГОЛЯМАТА ВИ ИДЕОЛОГИЯ"!А , ТУКА ------ЗАПАДА ВИ ПРЕВЪЗХОЖДА СТОКРАТНО!!!!!!!!!
222
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След Брекзит следва 2017 следва Фрекзит и есето изтича в канала.
221
3
 
2
 
! Отговори
хи хи преди 7 години
"ЕС пък се готви да удължи с още 6 месеца санкциите"Ми то есето дали ще изтрае още 6 месеца :))