Путин отказа да поздрави Байдън за победата

Ще чака докато резултатите са официални
9 ное 2020 13:09, Нели Христова
101
Путин отказа да поздрави Байдън за победата
Снимка: БГНЕС

Множество световни лидери вече поздравиха Джо Байдън за победата в президентските избори в САЩ. Но някои запазиха мълчание. Освен лидерът на Китай Си Дзипин, поздравленията към Байдън си спести и президентът на Русия - Владимир Путин.

Руският президент отказва да поздрави Джо Байдън, тъй като все още предстоят "законови процеси", съобщават от The Independent.

Русия ще признае новият президент само след потвърждаване на "официалните резултати", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в понеделник, без да уточнява какво точно би означавало това.

"Вярваме, че правилното нещо е да изчакаме“, каза той пред журналисти. "Президентът Путин много пъти е казвал, че ще уважи всеки избор, който американската нация направи."

Но какви са отношенията между Путин и Байдън?

Връзката между САЩ и Русия не е била толкова лоша от Студената война насам. А изглежда няма и да се подобри, тъй като личните отношения между президента на Русия и бъдещият президент на САЩ не са особено цветущи.

През 2014 г. в свое интервю Джо Байдън, който тогава е вицепрезидент, заяви, че Владимир Путин "няма душа".

Победата на Джо Байдън на президентските избори в САЩ вероятно ще доведе до втвърдяване на позицията на Вашингтон към Москва, включително засилване на санкциите за купувачите на енергоносители. Това предупреждава пред ТАСС почетният професор от токийския университет "Хосей" Нобуо Шимотомаи, автор на над 20 книги за историята и политиката на Русия.

"С идването на власт на президент католик още повече ще се увеличи присъщият на Демократическата партия ожесточен натиск върху Русия, включително по въпроса за Украйна. Ще се увеличи и вероятността от санкции", казва професорът.

Той пояснява, че предвид засилването на тенденцията в САЩ и ЕС за преминаване към екологично чисти енергийни източници съществува вероятност да се въведе данък за вноса на енергоносители с цел намаляване на въглеродните емисии, което "също има характер на санкции срещу Русия".

Шимотомаи изказва предположението, че заради острото съперничество между Републиканската и Демократическата партия в САЩ ще възникне конфликт между бъдещия президент и Сената. Така според него американската политика ще се съсредоточи върху вътрешните проблеми и затова "промяната в отношенията с Русия в интерес на решаването на международните проблеми ще се усложни много", цитира ТАСС мнението на японския учен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
1
 
! Отговори
Върл Левскар преди 3 години
Ве така ве много ясно Байдана не става за нищо !
74
3
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Ковид истерията на европейските идьоти ме излекува от западничеството. След като ще ми пробутват фашизъм, то по-добре да е с Русия.
73
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да го поздрави, като паркинсона му е засегнал говора?
72
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин отказа да поздрави Байдън за победатаПо-важното е че Байдън няма да забрави да го поздрави с така наречените "адски санкции".
71
0
 
3
 
! Отговори
Путлер преди 3 години
не е от значение...
70
2
 
7
 
! Отговори
Байдън все още преди 3 години
Не е президентАдминистрация на САЩ която отговаря за изборите отказа да го признае Има дела както знаетеДокато не минат няма избран президент официално
69
2
 
4
 
! Отговори
!!! преди 3 години
Само да не забрави да поздрави Слави!!!
68
3
 
2
 
! Отговори
Се тая преди 3 години
Този сигурно е забравил, че е избран, с разни керела маневри. Като му дойде времето Хилъри ще го подсети....
67
10
 
8
 
! Отговори
nimportequi преди 3 години
Путин не е президент той е агент от КГБ и крепостен селянин.
66
4
 
14
 
! Отговори
MP преди 3 години
Заглавието трябва да е : 'Путин изчаква официалните резултати от изборите, за да поздрави победителя'.
65
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами тогава да поздрави Тръмп за загубата.
64
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много важно някакво си ***** от социалистически батак отказал да поздрави избраният от американския народ президент на страната им .голяма работа
63
8
 
14
 
! Отговори
До 38 преди 3 години
Явно и височината и мозъка ти е 19 см.Путин само можеш да го гледаш на тв- то и да му се кефиш, нямаш толкова капацитет като неговият.Голтак
62
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До РЕАЛИСТТой и Путин не помни да е избиран, щото не е, той се е самоназначил.ХАХАХАХАХАХАХАААА
61
9
 
18
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 3 години
Много ясно,че няма!Тая мижитурка с деменция,не е дорасла да си говори с ЛИДЕР от нивото на Путин.А и силно ме съмнява,че и самият байдън помни,че е избран
60
4
 
24
 
! Отговори
Сашо преди 3 години
Е как да го поздрави като още не е обявено официално, че Байдън е президент. Ами ако по една или друга причина Тръмп си остане президент? Ще се получи огромен конфуз. Путин си знае работата, той не е като нашите Боко и Радев-да бързат да лижат.
59
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво да го поздравява още сега?Докато встъпи в длъжност Байдън ще забрави кой го е поздравил и кой не.
58
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно.Има си законна процедура, с която Байдън би трябвало да е наясно, Както и да знае кога се казва "хоп".
57
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срам ме е да го кажа, но до доживях.... евала на другаря Путин! Единствения световен лидер, който е в час! За разлика от другите полит-коректни, двуноги сребролюбци, които са готови да предадат и майките си, камо ли народа си!
56
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво да го поздравява за победата, като такава все още няма. В едни щати още броят, в други ще броят повторно, за каква победа говорим?То и Ал Гор се обяви за победител, но какво стана после? Прочетете за изборите 2000г. и вижте какви разминавания и нередности има.Когато излязат официалните резултати, ако прецени може и да го поздрави.Спокойно, не се тормозете за дреболии.