Ваксинационен туризъм: Агенции предлагат имунизация в Москва за 1999 евро

Спутник V още не е одобрена от Европа
18 апр 2021 17:26, Нели Христова
88
Ваксинационен туризъм: Агенции предлагат имунизация в Москва за 1999 евро
Снимка: БГНЕС

Ваксинациите могат да бъдат и бизнес. Агенции вече организират пътувания до Русия за поставяне на "Спутник V" - за тези, които не искат да чакат с месеци имунизацията в Германия например, пишат от DW.

Хайнц-Герд Пинкернел не искал да чака още месеци наред за ваксинация. "Както разбрах от интернет, в Германия редът ми за ваксиниране би дошъл може би чак към края на годината. А в чужбина бих могъл да се ваксинирам веднага", казва адвокатът от Хамбург. Той и съпругата му искали максимално бързо да се сдобият със защита срещу вируса и да си възвърнат предишните свободи - да пътуват или да ходят на ресторант. И ето, че екскурзията до Русия с цел ваксиниране можела да им осигури всичко това.

Двойката от Хамбург открила в интернет обява на норвежка туристическа агенция. Цената от 1999 евро включвала двете пътувания със самолет през три седмици, самата ваксинация и нощувките в хотел с включена закуска. Отначало двамата погледнали на обявата по-скоро скептично, но накрая се решили и взели самолета от Франкфурт за Москва. Там руски и германски телевизионни екипи вече очаквали първите ваксинационни туристи от Германия.

Имунизацията била организирана в хотел, където частна московска клиника била подготвила ваксинационен център. Пинкернел първоначално бил смутен, че ваксинирането няма да е в клиника, но всичко минало бързо и безпроблемно. След това съпрузите се разходили в парк край Кремъл, пазарували и посетили ресторант - предвкусвайки свободите, които ги очакват.

"Спутник V" още се проучва

В Германия обаче тази ваксинация почти не променя нещата за двамата. От една страна здравният министър Йенс Шпан обеща облекчения за ваксинираните, като например относно задължителните тестове и карантинните мерки, но руската ваксина все още не е одобрена в страните от ЕС. По този повод председателят на германската Постоянна имунизационна комисия Томас Мертенс казва: "Все още нямаме официална информация от производителя на ваксината "Спутник V". Тя в момента се проучва от Европейската агенция по лекарствата (EMA)".

Междувременно специализираното медицинско списание Lancet публикува изследване, което дава много добра оценка на руската ваксина. Според него, тя осигурява 91,6 процента защита, колкото и ваксините на BioNTech/Pfizer и Moderna. Словашката Агенция по лекарствата обаче, която е изследвала пратка ваксини от Русия, е установила различна степен на ефективност от тази, която дава научната публикация в Lancet.

Полезно или опасно?

Здравният експерт на германските социалдемократи Карл Лаутербах смята този ваксинационен туризъм за "неетичен". Според него пътуващите с цел ваксиниране застрашават собственото си здраве и това на другите.

От туристическата агенция обаче посочват, че по този начин помагат на повече хора в Германия да се ваксинират. В момента има 600 заявки за пътувания с цел ваксиниране и от агенцията търсят начини да дадат на повече хора шанса да се възползват от тази възможност. Хайнц-Герд Пинкернел не разбира защо към акцията се отправят критики. "Какво неетично има в това някой да предприеме лична инициатива", пита той и добавя, че не отнема никому в Германия дозата ваксина.
 


88
Още от Русия
Лекари: Навални може да умре всеки момент от сърдечен арест
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
­­B­­­и­ж­­т­­e­­ ­­м­­o­­я­т­­a­­ ­т­и­­й­­­н­­­ ­п­y­­­т­­к­a­ ­­-­ ­W­­W­W­.­­­R­­­U­­­1­­7­­.­C­­L­­­U­B­
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Бас държа, че нито един от пишещите във форума русофили, съветофили и т.н., няма да отидат до там и да дадат две хиляди евра, а ще предпочетат да си сложат безплатната Модерна!!!
64
0
 
1
 
! Отговори
Избор преди 2 седмици
Вече ще имаме избор откъде да си внесем Спутник - от Сърбия, или от Турция. Със сигурност има българи, които и в момента се ваксинират в Сърбия с руската ваксина. Вече ще има още една възможност!
Иначе можете да вярвате на Ес, че руската ваксина "не била доказана". Техните по-доказани ли са?
63
0
 
3
 
! Отговори
д-р Атанас Велмазов преди 2 седмици
Спутник в безспорно най-качествената ваксина на пазара ! Руснаците са светила в имунологията !
62
4
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 седмици
Айде дрогаре, давайте! Какво чакате? Нали искахте ваксината против шап на джуджето Убиец? Ами ей на, на вас, нали сте му братушки ще ви я сложи само срещу 2000 евро. Какво са за вас тези пари, като знаете, че любимият ви Вожд иска да укрепне с тях колхозническата си икономика :))))
61
2
 
1
 
! Отговори
смях в залата преди 2 седмици
Със сигурност ще има балъци които да се хванат.
60
4
 
3
 
! Отговори
по руските новини преди 2 седмици
Броят на руснаците желаещи да се ваксинират, е разочароващо нисък.
59
4
 
2
 
! Отговори
perekly преди 2 седмици
АстраЗенека- векторна ваксина,
Спутник - векторна ваксина
Нещо за тробоза? Освен просототия ,рабира се, която е световен феномен в момента- предпочита се нещо , което не е проучено, за сметка на друго, което е икономически неизгодно. А тромбозите "причинени" от Астра-та даже недоказани са далеч от статистическата грешка ,даже. Пътувайте до Русия и моля - не се връщайте.
58
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да станеш доброволно опитно свинче на Путин и неговата банда престъпници които са по-глупави от теб и при това и да им плагиш 2000 евро, това е липса на всякакъв разум.
57
4
 
13
 
! Отговори
Йово преди 2 седмици
Спутник V е руска ваксина и от ЕС ще я въртят до края на пандемията за да получи лиценз за ЕС. Колкото и да е ефективна ваксината си остава руска. Да не забравяме че ЕС е колониален придатък на САЩ и първо трябва да получи разрешение от господаря зад океана.
56
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не си Кико, а си каке. Разбира се, че се чака в Германия по възрастови групи. Ако си на 50 ще чакаш до есента.
55
8
 
3
 
! Отговори
Кико преди 2 седмици
Пак приказки за Шехерезада!Колко ли *** трябва да бъдеш да приемеш тези"писания" за истина! В Германия където искаш там те ваксинират! Да, там в Москва всичко е РОЗОВО,така пишат ,народа "о...те" така го приемат! Всички на манифестацията-здавай!
54
3
 
9
 
! Отговори
До 49ти преди 2 седмици
Никой не те натиска да звъниш
Набий си две ваксини на Астра отзад и се успокой !
53
1
 
3
 
! Отговори
77 преди 2 седмици
До Щерев , ком. 50 .....Не се бях смял така от месеци , браво!
52
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До пецата

Приятел, руската пропаганда вече си служи и със случайни като теб ли?

Казваш таналите в Телеграм за Бургас са пробити от руснаците ли? Може би българските служби трябва да се заинтересуват, а?
51
7
 
9
 
! Отговори
пецата преди 2 седмици
dw често пишат глупости обаче този път не лъжат, от бургас има доста хора отидоха до унгария да си сложат спутник, ако искате влезте в бургаските канали в телеграм там хората си пишат
50
17
 
10
 
! Отговори
Щерев преди 2 седмици
комшийката се ваксинира с руска ваксина и почна да лае, да хапе, да ръмжи, да ходи на четири крака и като пикае да вдига заден крак... а като види снимка на Путин я лиже.
49
9
 
5
 
! Отговори
Клатен Клутин преди 2 седмици
Чехите покрай шпионския скандал се отказват от руската ваксина..ха.ха
48
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Волен се запътил, но му отказали виза заради плохие резултати на изборите...
47
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До !

"И кво да я бода само защото е руска ли ?"

Ми ти тая статия реклама как мислиш е докарана?

Руската жена на тоя немски адвокат го е "убедила" да отидат. Е, сигурно някои нейни роднини в Русия са й "подсказали", че така трябва, но, както каза и ти ... като е руска ...