Руското МВР призова за неучастие в протести в подкрепа на Навални

Очаква се те да са най-големите в съвременната история на страната
19 апр 2021 16:10, Елка Василева
73
Руското МВР призова за неучастие в протести в подкрепа на Навални
Снимка: архив, БГНЕС

Руското министерство на вътрешните работи призова населението да не участва в планирани за тази седмица протести в подкрепа на намиращия се в затвора критик на Кремъл Алексей Навални, чието здраве сериозно се влоши по време на негова гладна стачка в затвора, предаде Ройтерс.

"Всякакви агресивни действия на участници в неразрешени публични събирания, особено опити да се предизвикват сблъсъци с представители на правоохранителните органи, ще бъдат разглеждани като заплаха за обществената сигурност и незабавно пресечени", посочи министерството.

Кремъл определи като провокационни призивите за национални протести в подкрепа на Навални и заяви, че не ги приема.

Още по темата

Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин, заяви пред репортери чрез видеоконферентна връзка, че неразрешени митинги в подкрепа на Навални ще бъдат разглеждани от властите като незаконни.

От обкръжението на руския опозиционер обявиха намерения да проведат в сряда протести, за които се надяват да бъдат най-големите в съвременната история на страната. САЩ предупредиха Русия, че ще плати цена, ако Навални почине в затвора.

Песков каза, че не разполага с никакви сведения за здравословното състояние на критика на Кремъл. Президентът Владимир Путин не може да предприеме никакви действия, за да следи здравето на руските затворници, отбеляза той.

Четирийсет и четири годишният Навални започна да отказва да приема храна на 31 март в знак на протест срещу по неговите думи отказа на затворническите власти да му предоставят адекватни медицински грижи за остра болка в крака и гърба.

По-рано днес управата на наказателната колония, където изтърпява присъдата си Навални, обяви, че той ще бъде прехвърлен в затворническа болница.

Кремъл каза, че ще продължи да отговаря съразмерно на всякакви по-нататъшни санкции, след като нови американски наказателни мерки от миналата седмица срещу суверенния дълг на Русия и вкарване на руски компании в черен списък я накараха да отвърне.

"Принципът на реципрочността е абсолютна константа. Тези (ответни) решения ще продължат да бъдат вземани, ако подобна практика продължи", заяви Песков.

Вчера съветникът в Белия дом по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан заяви, че Вашингтон е казал на Москва, че "ще има последствия", ако Навални, който миналата година за малко не умря, след като според западни експерти е бил отровен с нервнопаралитично вещество от типа на Новичок, почине в затвора.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин май нацапа гащите в бункера.
12
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом иска да мре - защо не го оставят на мира, нали е демокрация?
11
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русофилска логика:Бойко за 3ти път сдава властта, не пипа протестиращите, пази ги да не ги бият шофьорите. Бойко е дикраторПутин вече 20 години на власт, избива критиците си, не дава да се протестира срещу него. Минимална заплата в Русия 277лв. Путин е велик лидер, най добрия.
10
1
 
2
 
! Отговори
Ще преди 3 години
има токата и фуга!
9
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като изтече базата на "подръжниците" - оказали се ботовае, руското МВР нямат никакви проблеми със числеността. Призовават малцината платени фенове да не си търсят белята.
8
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да му напомним на джуджи,че така почна революцията... та да внимава с милицията...
7
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВСИЧКИ НА ПРОТЕСТА! Кървавият Пигмей е напълниш гащите. Много лошо мирише в бункера.....
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за 'неучастие' разбрахмеами за 'участие' става ли?
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и той отпуска юмрука под команда
4
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наш Боко пробва да препише от там как се върти мутрокрация, ама като не може да пише...
3
3
 
2
 
! Отговори
Щяло преди 3 години
да има последствия...И те не си вярват,ама нали трябва да се изкажат.
2
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я да видим нашите путински *** дето много се радваха на протестите тука какво ще кажат, трябва да се протестира, нали другари, бой по главите на диктаторите, нали така.
1
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що така бе, малкото комплексарче страх ли го е от протести?