Путин категорично против членство на Украйна в НАТО

Ракетите ще стигат до Москва за 7-10 минути
10 юни 2021 14:55, Елка Василева
149
 Путин категорично против членство на Украйна в НАТО
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин се обяви категорично против евентуалното членство на Украйна в НАТО.

В интервю за телевизия „Русия 24“ Путин заяви, че половината от населението на Украйна е против членството на страната в Северноатлантическия алианс.

„Най-малко 50% от жителите на Украйна не искат страната да се присъединява към НАТО. Това са умни хора. Те не искат да се окажат на огневата линия, да бъдат разменна монета или пушечно месо“, каза руският президент, цитиран от БНР.  

Путин подчерта, че никой не се е съобразил с мнението на Русия при разширяването на НАТО на изток.

Той даде пример с разположените в Полша и Румъния елементи от американската противоракетна отбрана, които според него могат да се използват и за нападателни цели.  

„Да си представим, че Украйна стане член на НАТО. Времето за полет на ракетите от Харков и Днепропетровск до централната част на Русия и до Москва ще се съкрати до 7-10 минути“, каза Путин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Украйна е Свободна Държава,путин кой го е упълномощил да отнема Свободата на Украйна???Свобода за Украйна!!!
119
6
 
8
 
! Отговори
Standoff преди 2 години
Крим първо е трако-български. От преди Потопа около Черно море, в Мала Азия и Балканите живеят първите хора - "пред българите". Те са създатели всички цивилизационни достижения. После потопа се разселват далеч във всички посоки. В Крим остават българите, които римляните и гърците наричат скити, траки, хуни гети, готи, та до прабългарите на Кубрат. Украинците са били по-дълго българи отколкото под руско. Татарите идват късно, после османците и едва преди 150г. руснаците.Та, Крим си е български.
118
8
 
21
 
! Отговори
До Крим не е руски преди 2 години
Крим е руски от времето на Екатерина Велика, за малко беше затънтена, изоставена република в състава на Украйна, която поиска да го продаде на факаните янки. Тогава Путин ги сряза на завоя смело и безкомпромисно. И корабите с мебелите на госпожите на офицерите от 6-ия флот трябваше да се пращат обратно от средата на пътя. Такъв камшик краварите не бяха яли от Виетнамската война! Как да обичат Путин!Украинците са наши братя, както руснаците, белорусите и русините. Но изтеглиха късатаклечка!
117
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 117Да, руснаците ИМАТ ракети, качествата на които Западът и Израел не могат да достигнат. Дано не се случи да видим как работят! Само съвършени глупци могат да си пожелаят това!
116
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Братска Украйна е суверенна държава и сама трябва да решава къде да членува.
115
31
 
21
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Украйна е Свободна Държава,сама решава,Народите на Русия не ги заплашва нищо...диктатори и убийци им вменяват врагове,за да запазят властта си,нова световна,числеността на армиите с които се хвалят русия и турция са без значение,ще е технологична..и руснаците и турците нямат шанс,не убивайте Света ни...и на децата ви заради его и власт...прочетете Историята на Света ни...и тогава си правете пожелания!
114
26
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, нали руснаците имаха безаналогови ракети, които могат да свалят ввичко без проблеми? С тях както стана?
113
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горките хора в Харков и Днепропетровск - сега вече със сигурност не искат в НАТО
112
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз съм против да бъдат издавани визи на руснаци да посещават Западна Европа. Каква работа имат там?
111
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма думата джуджето
110
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя зеленски си продава земята !!!
109
15
 
42
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Когато през 1962-ра май беше,СССР се опита да инсталира ракети в Куба,Щатите скочиха с неистов вой и едва,едва,..НА КОСЪМ,светът се размина с ядрената война....Сега обаче"МОЖЕ","ЖЕЛАТЕЛНО Е" нато да иклимиса ракетите си в Украйна..?!..Е,нема да стане и тоя вариант!...Вашингтон търси конфронтация с Русия,но..със сигурност няма да посмеят да отидат толкова далеч!..Целта им е да провокират действия от страна на Русия,които да бъдат "основание" за нови и нови "санкции"...Штатите са ТУМОРА на съвреми
108
44
 
17
 
! Отговори
Nik преди 2 години
Ако Украйна влезе в НАТО е добре дошла в нашето семейство трябва да стане час по бързо защото ако бе в НАТО нямаше *** да окупира Крим и Донецк ,а и това е и стъпка за членство в Европейския съюз те са наши братя и трябва да ги поддържаме пък и *** няма да е вечен
107
44
 
15
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
Българите сме на страната на Украйна.
106
20
 
8
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До до Krom 107 - да, не оправдавам възникването на Косово. Но чисто исторически не харесвам сърбите. За това ме е грижа повече за украинците. Това достатъчно ли ти е като отговор?
105
4
 
8
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До до Krom 105 - не бе, не смогвам да отговоря на всичките ти превъплащения. С бахура намеквам на теб "комитата" за деликатеса които изядоха "македонците" по пътя за ЕС. А те пък, нали са деца на любимите ти сърби!
104
4
 
7
 
! Отговори
до Krom преди 2 години
все пак не те питах кой ти е симпатичен а нещо по сериозно относно Косово. Хайде обади се на приятел да ти даде опорка че тази я нямаш в базата данни
103
4
 
7
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До до Krom 103 - определено са ми по симпатични от твоите любимци - сърбите.
102
2
 
6
 
! Отговори
до Krom преди 2 години
много точно, позна, защото не харесват в Европа бахур за това и няма да ги приемат, хаха нещо се оплете..
101
12
 
8
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До до Krom - въобще не ми пука за тея които са клали българи. И още нещо. Ако приеме, че Косово е незаконородено то това оправдава в твоите очи анексирането на Крим от Путляка ли? Значи според теб, след като стана в Косово то и в Украйна трябва? Добре е, че не те слуша Ердоган анти-***!