Русия забрани отъждествяване ролите на СССР и на нацистка Германия

Забранено е да се отрича решаващата роля на съветския народ в победата
1 юли 2021 14:18, Елка Василева
264
Русия забрани отъждествяване ролите на СССР и на нацистка Германия
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин подписа закон, който забранява публично да бъдат отъждествявани целите, решенията и действията на Съветския съюз и на нацистка Германия през Втората световна война, а също и да се отрича решаващата роля на съветския народ в победата над фашизма, предаде ТАСС.

Авторите на текста изтъкват, че е недопустимо да бъдат приравнявани действията на "защитниците на Родината, дали живота си в борбата за нейната свобода и независимост, действията на войниците освободители с насочените към унищожаване на народите действия на войниците окупатори, признати за виновни в престъпления с присъда на Нюрнбергския трибунал".

Санкции за нарушителите на този закон все още не са определени, посочва БТА.

Руският президент подписа и закон, който забранява да се показват публично като "екстремистки материали" изображения на лицата на нацистки военни престъпници, защото това "оскърбява многонационалния народ и паметта за жертвите от Великата отечествена война".

Забранява се и разпространението на изказвания на лидери на организации, признати за престъпни от трибунала в Нюрнберг. Изключение правят случаите, в които се формира негативно отношение към идеологията на нацизма и няма признаци той да бъде пропагандиран или оправдаван.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
0
 
2
 
! Отговори
Глупости преди 2 години
Нищо не се променя и фактите за ВСЯКА ДИКТАТУРА СИ ОСТАВА СЪЩАТА.....ДАЛИ Е "СОЦИАЛИСТИЧЕСКА" ИЛИ .."НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИСТИЧЕСКА"------ Е САМО МАЛКА ПОДРОБНОСТ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ПЕЙЗАЖ!..../.ЖАЛКИ НАПЪНИ../
214
0
 
4
 
! Отговори
бг преди 2 години
Това е типично комунистическо мислене ,че ако забраниш и преименуваш нещо то ще се промени .Да наречеш ромите и турците българи не ги променя .Да забраниш на пора да мирише и да го наречеш роза е безмислено . Фактите са такива .а Путин да съди европейски съюз който приравни болшевишккия режим с фашистки щом е нарушил неговата забран
213
2
 
7
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Путин като македонците със собствена история.Не разбрах.Ще има ли санкции,който говори за хилядите поляци убити в Катинската гора от болшевиките,бягайки от Хитлер. ,спасявайки" се при Сталин?
212
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май руснаците ше си висят в собствената кошара. Както са си свикнали , да са крепостни. С изключение на олигарсите си - както си беше и по времето на сесере. Да им вкарват пак Корекомите и всичко ще си дойде на място.
211
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много си повярваха.Май е добре, че този път сме от другата страна на завесата.Тия се вдървяват все повече. Не били еднакви като нацистка германия хаха,същите са, само дето са с по-архаична техника и по-малко ценен им е местният хуманоиден материал.
210
3
 
11
 
! Отговори
Бай Грую преди 2 години
А Парада на победата на Красната армия в Полша под знамената на Вермахт,как да го приемаме негативно или да?
209
2
 
2
 
! Отговори
До Я па я... преди 2 години
Хкрементче, и по-долу други с твоите мисловни способности тръбят същото! Не гледате ли Ntnl=Geo, History? Че там всеки ден показват я десанта в Нормандия, я Гуадалканал, Иво Дзима, Окинава! На пъпа ми израснаха плажа Омаха и другите места на десанта. Ами позорните битки с Ромел, на който му свърши бензина, та не навря Монти в морето!Или срамната битка за Монтекасино, при която унищожиха исторически паметник! Руснаците говорели за войната! о е, защото онези дришъли обявяват нагло себе си за поб
208
3
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
В блатная бавно и сигурно си вървят към крепостничество. Влече си ги :))))))))))))))))))))
207
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво да кажем за престъпленията на либералната диктатура особено в последно време.
206
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Номерацията нещо променена ми се види.
205
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той написа закон, добре. Сигурно ще се спазва, че ръката на Путин е дълга. Обаче какво става с фактите? Или и срещу фактите ще напише закон?
204
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакъв закон не може да отмени престъпленията сталинския СССР, заради престъпленията на хитлеристка Германия !
203
8
 
7
 
! Отговори
НЕ НА ФАШИЗМА преди 2 години
"защитниците на Родината, дали живота си в борбата за нейната свобода и независимост45 ГОДИНИ РУСИЯ ГАРАНТИРАШЕ МОЯТА СВОБОДА И НЕЗАВИСИМОСТИ ОТ ТОГАВА НЕ МОГА ДА СЕ ОПРАВЯ
202
2
 
7
 
! Отговори
РУСКИ ФАШИСТ преди 2 години
Русия забрани отъждествяване ролите на СССР и на нацистка ГерманияБРАВО ТАВАРИЩ ПУТИННИЕ НЕ СМЕ ФАШИСТИИ ТИ НЕ СИ ДИКТАТОРПРОСТО УПРАВЛЯВАШ ОТ ДЪЛГО ВРЕМЕ
201
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един по надолу зарадван че според него сме били членове на нато и на ес и видите ли колко важно го раздава нещо зелки щял да реже такива тъпотии...
200
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Жиб. Какво толкова е направил Рейгън не мога да разбера. Речи ли държа или какво.
199
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако историческите факти не се показват публично, не означава, че не съществуват. Ефектът от тази забрана е- още една тухла, в зида на диктатора Путин.
198
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До L^O^L ...Всеки може да пише каквото си поиска но трябва да е верно и да е граматически издържано. Заключенията ти за мен не са правилни. Напълно уравновесен човек съм. Половината ми живот мина в стария строй, а другата половина в новия. Залитането на хората в една или друга посока е грешно. Ни най малко не съм и никой в рода ми не е бил комунист камоли партизанин. Тези хора си оправиха живота до десето коляно, милионери са и не пишат по форумите понеже имат много по приятни занимания.
197
2
 
3
 
! Отговори
L^O^L преди 2 години
До Анонимен 224 - а ти съответно си "истината от последна инстанция" и "свободата на словото". По приличаш на потомствен комунист с дядо партизанин. Болен си на темата "да любим Русия до полуда". Ако поне толкова обичаше и Родината си, ама на дали. Защо не оставиш хората да пишат каквото искат? Всеки има мнение и ти не си определящия фактор все пак.
196
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как не ви е неудобно да публикувате писанията от 216 до 222 са пълни глупости и трябва да понесете отговорността че ги държите. Това не е свобода на словото а слободия. За това сме на 111 място по свободата на словото ей на заради такива чудеса като тези недопустими пиянски тролски писма дето са написани от не умни и пийнали ***, но вие редактори и модератори нямате ли.