Русия забрани отъждествяване ролите на СССР и на нацистка Германия

Забранено е да се отрича решаващата роля на съветския народ в победата
1 юли 2021 14:18, Елка Василева
264
Русия забрани отъждествяване ролите на СССР и на нацистка Германия
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин подписа закон, който забранява публично да бъдат отъждествявани целите, решенията и действията на Съветския съюз и на нацистка Германия през Втората световна война, а също и да се отрича решаващата роля на съветския народ в победата над фашизма, предаде ТАСС.

Авторите на текста изтъкват, че е недопустимо да бъдат приравнявани действията на "защитниците на Родината, дали живота си в борбата за нейната свобода и независимост, действията на войниците освободители с насочените към унищожаване на народите действия на войниците окупатори, признати за виновни в престъпления с присъда на Нюрнбергския трибунал".

Санкции за нарушителите на този закон все още не са определени, посочва БТА.

Руският президент подписа и закон, който забранява да се показват публично като "екстремистки материали" изображения на лицата на нацистки военни престъпници, защото това "оскърбява многонационалния народ и паметта за жертвите от Великата отечествена война".

Забранява се и разпространението на изказвания на лидери на организации, признати за престъпни от трибунала в Нюрнберг. Изключение правят случаите, в които се формира негативно отношение към идеологията на нацизма и няма признаци той да бъде пропагандиран или оправдаван.

 


264
Още от Коронавирус
Принудени ли са руснаците да се ваксинират срещу COVID-19?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
0
 
2
 
! Отговори
Глупости преди 2 седмици
Нищо не се променя и фактите за ВСЯКА ДИКТАТУРА СИ ОСТАВА СЪЩАТА.....ДАЛИ Е "СОЦИАЛИСТИЧЕСКА" ИЛИ .."НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИСТИЧЕСКА"------ Е САМО МАЛКА ПОДРОБНОСТ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ПЕЙЗАЖ!..../.ЖАЛКИ НАПЪНИ../
240
0
 
4
 
! Отговори
бг преди 2 седмици
Това е типично комунистическо мислене ,че ако забраниш и преименуваш нещо то ще се промени .Да наречеш ромите и турците българи не ги променя .Да забраниш на пора да мирише и да го наречеш роза е безмислено . Фактите са такива .а Путин да съди европейски съюз който приравни болшевишккия режим с фашистки щом е нарушил неговата забран
239
2
 
6
 
! Отговори
Георги преди 2 седмици
Путин като македонците със собствена история.Не разбрах.Ще има ли санкции,който говори за хилядите поляци убити в Катинската гора от болшевиките,бягайки от Хитлер. ,спасявайки" се при Сталин?
238
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Май руснаците ше си висят в собствената кошара. Както са си свикнали , да са крепостни. С изключение на олигарсите си - както си беше и по времето на сесере. Да им вкарват пак Корекомите и всичко ще си дойде на място.
237
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много си повярваха.Май е добре, че този път сме от другата страна на завесата.Тия се вдървяват все повече. Не били еднакви като нацистка германия хаха,същите са, само дето са с по-архаична техника и по-малко ценен им е местният хуманоиден материал.
236
3
 
11
 
! Отговори
Бай Грую преди 3 седмици
А Парада на победата на Красната армия в Полша под знамената на Вермахт,как да го приемаме негативно или да?
235
2
 
2
 
! Отговори
До Я па я... преди 3 седмици
Хкрементче, и по-долу други с твоите мисловни способности тръбят същото! Не гледате ли Ntnl=Geo, History? Че там всеки ден показват я десанта в Нормандия, я Гуадалканал, Иво Дзима, Окинава! На пъпа ми израснаха плажа Омаха и другите места на десанта. Ами позорните битки с Ромел, на който му свърши бензина, та не навря Монти в морето!Или срамната битка за Монтекасино, при която унищожиха исторически паметник! Руснаците говорели за войната! о е, защото онези дришъли обявяват нагло себе си за поб
234
4
 
5
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До Зозо"В блатная бавно и сигурно си вървят към крепостничество. Влече си ги :)"__Както се казва говориш едно към кесим... Следя няколко години блога не един шофер в Русия, къде ли не беше, Сибир през зимата, Питер, Москва. Сега с негов приятел си правят "тур" по цяла Русия от Владивосток до Питер 9000км. И какво се оказва. Селата в Русия загиват - хората се местят в градовете а вече направили това веднъж по-пробивните се местят из цяла Русия където има по-добра работа - Крепосничество???
233
3
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 3 седмици
В блатная бавно и сигурно си вървят към крепостничество. Влече си ги :))))))))))))))))))))
232
5
 
4
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До Анонимен"Той написа закон, добре. Сигурно ще се спазва, че ръката на Путин е дълга. Обаче какво става с фактите? Или и срещу фактите ще напише закон?"Кои факти бре??? Нацистите доказано в СССР за затрили минимум 20 милиона гражданско население поне още толкова хора са затрили в цяла Европа. Остави на страна колко СССР е загубил чисто като военни само в армията(11 милиона+)Ама Сталин е затрил над 100 милиона за преиода 1924-53 година - Наистина? И СССР си увеличава населението постояно?
231
1
 
10
 
! Отговори
абе преди 3 седмици
забранявам историята, еволюцията и гравитацията, аз съм безсмъртното джудже Влад дъ ***
230
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какво да кажем за престъпленията на либералната диктатура особено в последно време.
229
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Номерацията нещо променена ми се види.
228
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Той написа закон, добре. Сигурно ще се спазва, че ръката на Путин е дълга. Обаче какво става с фактите? Или и срещу фактите ще напише закон?
227
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Никакъв закон не може да отмени престъпленията сталинския СССР, заради престъпленията на хитлеристка Германия !
226
8
 
7
 
! Отговори
НЕ НА ФАШИЗМА преди 3 седмици
"защитниците на Родината, дали живота си в борбата за нейната свобода и независимост45 ГОДИНИ РУСИЯ ГАРАНТИРАШЕ МОЯТА СВОБОДА И НЕЗАВИСИМОСТИ ОТ ТОГАВА НЕ МОГА ДА СЕ ОПРАВЯ
225
2
 
7
 
! Отговори
РУСКИ ФАШИСТ преди 3 седмици
Русия забрани отъждествяване ролите на СССР и на нацистка ГерманияБРАВО ТАВАРИЩ ПУТИННИЕ НЕ СМЕ ФАШИСТИИ ТИ НЕ СИ ДИКТАТОРПРОСТО УПРАВЛЯВАШ ОТ ДЪЛГО ВРЕМЕ
224
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Един по надолу зарадван че според него сме били членове на нато и на ес и видите ли колко важно го раздава нещо зелки щял да реже такива тъпотии...
223
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Жиб. Какво толкова е направил Рейгън не мога да разбера. Речи ли държа или какво.
222
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако историческите факти не се показват публично, не означава, че не съществуват. Ефектът от тази забрана е- още една тухла, в зида на диктатора Путин.