Путин се закани: Русия ще открие всеки враг и ще нанесе непредотвратима атака

Думите на президента идват след инцидента с британски кораб в Черно море
Обновена: 26 юли 2021 08:52 | 26 юли 2021 08:48, Петя Славова
77
Путин се закани: Русия ще открие всеки враг и ще нанесе непредотвратима атака
Снимка: Bloomberg L.P.

Руският флот може да открие всеки враг и да нанесе "непредотвратима атака", ако е необходимо, заяви президентът на Русия Владимир Путин, седмици след като британски военен кораб разгневи Москва, преминавайки покрай полуостров Крим.

"Способни сме да открием всеки подводен, надводен, въздушен десант и ако е необходимо, да нанесем безпрецедентен удар срещу него", каза Путин по време на парад на флота в Санкт Петербург.

Думите му са след инцидент в Черно море през юни, когато Русия заяви, че е изстреляла предупредителни изстрели и е хвърлила бомби по пътя на британски военен кораб, за да го изгони от водите на Крим, предаде BloombergTV.bg.

Великобритания отхвърли изказа на Русия за инцидента, като заяви, че смята, че всеки изстрел е предварително обявено руско "оръжейно учение" и че не са пуснати бомби.

Русия анексира Крим от Украйна през 2014 г., но Великобритания и по-голямата част от света признават полуостров Черно море като част от Украйна, а не Русия.

Миналия месец Путин заяви, че Русия е могла да потопи британския военен кораб HMS Defender, обвинен в незаконно навлизане в териториалните води, без да започне Трета световна война и каза, че САЩ са изиграли роля в "провокацията".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До До анонимен 66дори няма да могат да излетят ссср ракетите им,те така се хвалеха на хитлер...всеки грамотен може да прочете резултата...САЩ им помагаха...Западният Свят спечели ВСВ...с включването на САЩ във войната я обърнаха...с ресурсите и оръжията с които помагаха на ссср я обърнаха...само факти които всеки добросъвестен може да провери!сега играе още по-опасна игра путин... то и гьобелс така умря...самозалъгвайки се и лъжейки народа си
57
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
69, а ДЕСЕТКИТЕ милиони които дадоха безмислени жертви СЛЕД войната? Кажи ве русифилистико, я ни обясни за тях! И тях ли да пишем като причнина за страховитите безаналоговье ненадминати аружия? ***!!!!
56
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жужано, а какво стана със свалиения ти изстребител от чалмодоган преди 5-6 години? Нали и там щеше да има незабавен светкавичен съкрушителен отговор? Отговаряй веднага жужано!!!!!
55
3
 
4
 
! Отговори
До анонимен 66 преди 2 години
"Руснаците със свойте извратени мозъци мислят само за оръжие, войни..."Извратен е твоят мозък! Руснаците са най-позитивно настроеният народ точно заради милионите жертви, страхотните страдания и разруха, които са понесли във ВСВ. Сега създадоха страховити оръжия, с които могат да попилеят всеки враг. Точно това В.В.Путин обяснява на сенилния си колега и джафкащата глутница послушни пудели! А такива като теб, имащи нахалството и про-сто-тията да кажат "извратени мозъци" за братския народ, заслуж
54
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЛАВА РОССИЯ !!!!! Долу Сатанато !
53
6
 
2
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Според мен, по-добре е Путин да се концентрира върху "пълната чаша", вместо върху"празната й половинка", да бъде по-позитивен и да не търси врагове, а приятели...Мисля, че англичаните направо се подиграха с маниите на Русия за врагове, нападатели....
52
7
 
4
 
! Отговори
Jas преди 2 години
Пак словесни *** на пигмея, батюшката наш, Единствения и най-мъдрия. Кога руснаците най-накрая ще пораснат и ще почнат да функционират като нормална държава (не като феодална губерния), т.е. на всеки 5 г. пълна смяна на президент, премиер, правителство а не все същите муцуни. Путин е на власт по-дълго и от Брежнев. С Медведев преди барем се сменяха един друг през 10г. Редакторе, откога Черно море е полуостров??? Тези текстове проверява ли ги изобщо някой или я свиркате по диагона
51
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Думите на Путин по повод 325-та година от създаването на русия флот - Днес руският флот има всичко необходимо, за да гарантира защитата на нашата родна страна, нашите национални интереси. Ние сме в състояние да открием всеки подводен, надводен, въздушен враг и да му нанесем неизбежен удар, ако това бъде необходимо". Нито е закана, нито е след инцидента в Черно море. Не се е заканвал, а казва, че ще брани Русия. Толкова ли е сложно да го проумеете и да не пишете лъжи?
50
13
 
4
 
! Отговори
ник преди 2 години
Почнеш ли даобясняваш мколко си силен и страшен - значи не си - бункерното джудже Путин е пример за това. Сила не се показва , а се доказва.....
49
1
 
16
 
! Отговори
стига лъжи преди 2 години
Пак заблуди и манипулации от този сайт. Думите му не са след инцидента в Черно море през юни, а вчера по време на главния морски парад в Санкт Петербург в чест на 325-годишнината от създаването на руския флот. Сигурен съм, че и думите му са преиначени, но пък и не съм очаквал нещо друго.
48
4
 
11
 
! Отговори
До 60 преди 2 години
Щот си про'ст и неграмотен не си чул как щатите и нато се перчат по същия начин.
47
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждам един несигурен в собствените си възможности лидер, който се чувства длъжен да обяснява колко силна му е армията и как щял да унищожи невидимия предполагаем враг пред портата. Такива заклинания не са увереност, а признак на страх. Не съм чул някоя западна страна да се пъчи така. Само Русия, Турция, Китай, Северна Корея и Иран гo правят. Все диктаторски бaнанови реСпублики.
46
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не виждам сензацията. Сензация би било, ако на празника на флота развее рейнбоу флаг.
45
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако недоучилите, изфирясали либерасти подобни на Одисей1 не са си направили труда на се запознаят със съдържанието на "Русия и Украйна - един народ", да се сърдят на себе си. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Русия няма врагове. -------------------------------------------------------------------Русия има армия, флот, въздушно-космически сили.-----Ако някой реши, че е враг на Русия, това е негов личен проблем и негова лична мъка
44
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, и още Папуа нова Гвинея, Ямайка, Лесото, Зимбабве, Непал и други високоразвити колонии, чували сме.
43
9
 
15
 
! Отговори
Крим е руски. преди 2 години
Не знам аз кой кви колонии смята, но който не иска, ше има и сопа.
42
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно не си чувал за Канада, Австралия, Нова Зеландия, САЩ. А коя руска колония е богата днес? Северна Корея? Таджикистан? Украйна? Молдова? Беларус?
41
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво става със Северен поток 2? Защо няма новини?
40
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това си е подготвяна провокация със сценарий. Вижда се и без очила. Опитват да се правят на приятно разсеяни, но не опитват с цивилни кораби, а с военни. За всеки случай. Да пробват пак.
39
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън заяви на Зеленски, че вече не е на негова хранилка, и да ходи при други да проси коричка хляб за Украйна.