Още спекулации за здравето на Путин: Заснеха го как се бори с тремори в краката

Една от вероятните диагнози е паркинсон
20 май 2022 15:03, Нели Христова
270

Нови кадри на президента Владимир Путин, който странно извива крака си и привидно се бори с тремори в краката, допълнително разпалиха слуховете, че здравето му рязко се влошава.

Клипът, направен по време на срещата на Путин с президента на Таджикистан Емомали Рахмон, показва как левият крак на руския лидер многократно се повдига и спуска, докато коляното му се свива навътре.

По-късно Путин коригира позицията си, докато седеше на стола и стъпи здраво на земята, докато говореше с Рахмон за развитието на отношенията между Русия и Таджикистан, но кракът му сякаш продължаваше да потрепва.

Странните движения привлякоха окото на таджикския лидер, който изглеждаше някак неспокоен, докато гледаше надолу и наблюдаваше как кракът на Путин се огъва хаотично.

През последните седмици имаше много спекулации относно здравето на руския президент, като здравни експерти, политици и дори руски бизнесмени в изгнание твърдят, че той вероятно се бори с тежко заболяване.

Болестта на Паркинсон - мозъчно разстройство, което засяга двигателните умения - е едно от състоянията, което често е цитирано от анализаторите. Синдромът на неспокойните крака - неконтролируемо желание за движение на долните крайници и стъпала - е симптом, който често се проявява от страдащите от Паркинсон.

Фините промени в модела на ходене на човек, като бавни или нестабилни стъпки и влачещи крака, също са индикатори за болестта на Паркинсон. Путин изглеждаше нестабилен на тържествата послучай Деня на победата на 9 май в Москва, а също и преди срещата с Лукашенко през февруари.

По време на честването на Деня на победата в Русия на 9 май, 69-годишният мъж произнесе реч, в която представи образ на руската сила и военна мощ въпреки нестабилната война в Украйна. Но на няколко места - включително когато напусна подиума за изказвания и отиде до Гробницата на Незнайния войник, за да положи венец - Путин изглежда вървеше с тежка стъпка, сякаш се опитваше да прикрие накуцване.

По време на самия парад той беше видян да седи с тежко одеяло върху коленете си, въпреки че ветераните от войната бяха седнали около него без да са покрили скутовете си.

В края на април Путин беше заснет да говори с министъра на отбраната Сергей Шойгу в Кремъл, но изглеждаше подут и държеше здраво масата през цялата среща.

Нехарактерно подпухналото лице и шия на Путин предизвикаха спекулациите, че президентът на Русия се подлага на лечение със стероиди, докато според съобщенията Путин е "постоянно" придружен от лекар, специализиран в лечението на рака на щитовидната жлеза.

Хирургът Евгений Селиванов от Централната клинична болница в Москва е летял до черноморския курорт Сочи - една от предпочитаните резиденции на Путин - десетки пъти през последните години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
2
 
7
 
! Отговори
Големия памперс преди 1 година
Америкашките що не се притесняват за здравето на изкукалото старче, дето им наложиха за президент, а са тръгнали да обсъждат здравето на Путин? Не съм му фен, но като гледам човекът си е в добро физическо и ментално здраве, което не може да се каже за Байдън. Човечецът се ръкува с духове, пелтечи несвързани глупости, жена му го подсеща да помаха на множеството, задрямва на официални събития, не помни имената на синовете си и се губи в речите си..... Хора, това са признаци за истински здравословн
236
8
 
8
 
! Отговори
Долукремъл преди 1 година
Ако го умори болестта ще се отърве леко. Съд го чака и световен резил. А мафиотите му ще платят за разрушенията и убийствата и ще се разпродаде богатсвото им в полза на Украйна.
235
6
 
6
 
! Отговори
Антипитлер преди 1 година
Скоро ще свърши *** и феновете му могат да си го мумифицират и да му се кланят докато са живи. За разнообразие могат и на ленин да се кланят. Слава Украини, героям слава.
234
13
 
9
 
! Отговори
Българка преди 1 година
Стига сте писали лъжи,но преди да се разболее ще убие онова гнусно човече Зеленски
233
9
 
7
 
! Отговори
Група гробари преди 1 година
Чакаме го с нетърпение!Времето му изтече!Нека празненствата започнат сега
232
2
 
14
 
! Отговори
БПФ преди 1 година
Да, бе. Освен това си мърда и устата като говори. Още един опасен симптом. Жалко сте вече.
231
7
 
16
 
! Отговори
Някой преди 1 година
А как припка само Байдън, нали?
230
15
 
10
 
! Отговори
Путин преди 1 година
Ей *** моризливи,хранете се само с мъртво родени глупости и простотии,да ви е сладко, нищо по различно от *** в катакомбите които изпълзяха като умрели торни червеи от буркан за стръв, важен е края ви а той ще дойде непременно ...и по бързо от колкото предполагате
229
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези, които следят изявите на руския президент знаят , че това е неговото поведение.За никакви тремори не става въпрос.Така че ще т ябва да измислят нещо зруга
228
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За онзи, който едва не литна от стълбичката на самолета, или който се ръкува с въздуха, който не знае Камала Харис вице ли е или президент, за него нито дума няма в медийния стрийминг. Това какво показва ? Показва, че нека руснаците им набият манерките в Украйна, а световните в т.ч. и наши медии , да си пишат каквото си искат. Или за каквото им плащат. оръжейните магнати.
227
27
 
19
 
! Отговори
путински тр ол преди 1 година
Болните диктатори са още по-опасни за света, понеже няма какво да губят. Путин очевидно е такъв!
226
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре де, някой видия ли, как още по-неадекватно се държи президентът на Таджикистан?
225
24
 
18
 
! Отговори
Мен преди 1 година
По скоро да мре ситния диктатор, че доста невинни живота си отидоха заради него.
224
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не харесвам Путин ама на фона на Байдън. Стига бе ако Путин е зле то Байдън е направо за старчески дом.Едвам ходи неориентран не помни имената на собствените си внуци.Ама що не пишат за това през 5 минути не знам.
223
4
 
28
 
! Отговори
Edin преди 1 година
Пуснете си срещата на Путин с Обама през юни 2013, почти девет години назад, и наблюдавайте краката. Горе долу пак е така, вижте през 2017 срещата с Нетаняху и с когото намерите, пълно е с видеа в Ютуба със срещи на Путин през годините, може да търсите например Putin meets with .Явно тези движения на краката си ги прави от много години назад.
222
18
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 236====един, ама най-големият в Европа! А какво изпълзя от подземията!Храбри украински войни, дето се криеха в подземията като мишоци! Сега ще изпълзят и американци, французи, немци, канадци и прочая свволочь и ще стане много весело!
221
33
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Треперливият дядо завоюва един завод. Хип хип ура. Ааа
220
35
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя ще продължи да се излага, ама властта няма да пусне.
219
36
 
30
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Когато се спомине, светът ще си отдъхне.
218
28
 
32
 
! Отговори
Ванга преди 1 година
Лудото джудже ке умре!