Преговори Русия-Украйна няма да има, двете страни очакват победа

Такова изтичане на руски мозъци не е имало от 1917 г., посочи Милен Керемедчиев
Обновена: 26 май 2022 21:50 | 26 май 2022 21:45, Анисия Иванова
69

Преговорите между Русия и Украйна няма да се случат, защото и двете страни очакват да победят. Това заяви бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев в студиото на "Денят ON AIR".

"Путин взе някаква победа с това, което постигна в Мариупол. Това дава глътка въздух от напрежението върху руската армия. От друга страна, Украйна с помощта, която получава – от началото на месеца до септември САЩ ще дават по 100 млн. долара на ден на Украйна, най-вече за тежко оръжие – което се очаква да обърне полето на действията", изтъкна международният анализатор.

По думите му Русия ще прочиства село по село в Източна Украйна, както е правила в Грузия през 2008 г. - "след тях трева не растеше, унищоженията бяха изпепеляващи".

"В Давос беше много интересен и панелът с премиера Петков, "Изгубеното десетилетие?" Наистина се връщаме там, където бяхме преди 12 г. - Европа тогава зависеше 24% от руски газ, след 12 г. - 42%, В момента отново се обръща колелото... Вече на първо място е втечненият газ от Америка, на второ - Норвегия", посочи Керемедчиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Бившият зам.-външен министър не вярва в пропагандните твърдения, че срещу Путин се готви преврат.

"Не знам какво е здравословното състояние на Путин, но от гледна точка на конфронтация с най-близкия му кръг – не го виждам. Точно обратното – инакомислещите напуснаха Русия... Говорим за милионите украински мигранти, които са в различни държави в Европа, но не говорим за икономическите мигранти от Русия. Такова изтичане на мозъци не е имало от 1917 г. – видимо е, че съпротивата срещу Путин, ако я има, е много подмолна и не се вдига", смята международният анализатор.


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.