Отговорът на Русия: Експулсира 14 български дипломати

Това е ответната мярка за изгонените от България
Обновена: 5 авг 2022 13:29 | 5 авг 2022 13:18, Александър Попов
378
Отговорът на Русия: Експулсира 14 български дипломати
Снимка: БГНЕС

Русия гони 14 български дипломати като ответна мярка, съобщи Mинистерството на външните работи на Русия.

Българският посланик в Руската федерация Атанас Кръстин е бил повикан в руското външно министерство, за да му бъде връчена нота, с която 14 служители на българското посолство в Москва са обявени за персона нон грата.

Русия била убедена, че неприятелските действия на София по отношение на Москва нямат нищо общо с националните интереси на България и нейния народ.

Русия смята, че експулсирането на нейните дипломати от България нанася значителна вреда на отношенията между страните и е знак за по-нататъшна деградация на Запада.

"Смятаме, че подобни действия не само нанасят значителна вреда на традиционните връзки между нашите страни, нарушават правата на сънародниците, лишени от достъп до консулс-ки услуги, но и свидетелстват за по-нататъшна деградация на колективния Запад, готов да жертва интересите на партньорите си, само за да навреди на Русия", заявиха от дипломати-ческото ведомство.

"Безпрекословното придържане на официална София към тази деструктивна линия е достойно за съжаление", допълва външното министерство.


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Боби__хе, че готвача може да си е шпионин под прикритие, аз лично от товарищите очаквам всичко
262
10
 
8
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Анонимен "А при голям конфликт първо ще бъдат свалени сателитите GPS и дотам с голяма част от въображението на САЩ нали всичко го ползва" Значи непотвърдена информация, но която упорито се върти из медиите С-500 има ракети които могат да унищожават ГПС сателити. Сигурната информация е че има ракети унищожаващи ниско прелитащи сателити(шпионски). Освен другия спектър цели.(Става дума само за РФ версията за собствено ползване експортните версии са по правило скопени)
261
12
 
4
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Анонимен "То за русофила нява никога доказателства уличаващи Русия." Има ли арестувани? Има ли червени бюлетини за издирване на лица по света? Има ли изгонени дипломати с предоставени какви и да са доказателства?(не и този ФАРС с 70 руснаци - шеф готвача на посолството моля ти се са го изгонили - Спагети с проводно насочване или пелмени с 5 секундно забавяне на взрива...)
260
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 273 чака се но не се плаща предварително цялата сума и то с толкова години напред.
259
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сигурно се радват,че се махат от клоаката.
258
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 237 направиха си реклама за пред бaлъцuтe като теб, както направиха и с Байрактарите които вече не чуват напоследък. Щото нещо дават бая фира. Както сам каза впк на Америка е най-големият печеливш от цялата работа. Може би това е била целта на занятието. А при голям конфликт първо ще бъдат свалени сателитите GPS и дотам с голяма част от въображението на САЩ нали всичко го ползва.
257
12
 
1
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Анонимен "Американците си направиха такава реклама с тия Хаймарси" Малко Техническо Инфо: МАРС РСЗО има 3 боеприпаса и то ограничени по размер от пусковия контейнер. 40км неуправляем 159кг бч; 80км с ГПС насочване има 80кг БЧ и ракетта АТМС 150км 150кг бч да видим Конкурентите РУСИЯ Торнадо С(Смерч) 80км ГПС насочване 250кг бч, 120км ГПС насочване 135кг бч, Китай 400мм РСЗО(само на хартия реално ракети) 300/400км ГПС насочване(направено е да се стреля от континентален Китай по цели в Тайван)
256
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Боби То за русофила нява никога доказателства уличаващи Русия.
255
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 268 Чака се с години както за граждански самолети така и за добрите военни самолети. Не се чака само за руските трошки, но след руската излагация в Украйна никой не купува руско оръжие. Американците си направиха такава реклама с тия Хаймарси, че Локхийд Мартин е получил заявки запълващи всичките им мощности до 2030 година. Само Полша поръча 500 бройки 10 пъти повече отколкото има Великобритания в момента.
254
10
 
7
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Анонимен "Боби кой взривява български складове с оръжие? Кой трови български търговци с легален бизнес у нас с Новичок?" 1. Съгласен съм с теб че вероятно рашки са гърмели складовете но реално в един склад просто от мерки за сигурност се държат няколко тона боеприпаси дори и миниятюрната Българска армия при каква да е военна операция ще усвои толкова оръжия за по-малко от ден и НАЙ-ВАЖНОТО ПРЕКИ ДОКАЗАТЕЛСТВА НЯМА 2. Аз съм ОЗ от ХИМ Войски - Спрете с тази измислица отравяне с Новичок МОЛЯ!!!
253
2
 
9
 
! Отговори
хмм преди 2 месеца
каза ли кога ще закриват посолството .....
252
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Къде приемат документи за дипломати ? За Русия ? Да пусна едно св. С руския съм зле малко ама ще го науча. Пия водка като руснак ама после минавам на ракия с шопска.
251
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Боби Боби кой взривява български складове с оръжие? Кой трови български търговци с легален бизнес у нас с Новичок? Кой, американците ли? Хайде стига с това *** на руски подметки.
250
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 257 ще слушате или няма да ви дадем платените самолети. Гласувайте по казуса с Македония и о чудо на следващият ден изявление,че ще получите самолетите. Липсва пазарната логика ако аз си купувам нов автомобил няма да го платя и да чакам 5-6 години даго произведат. Kлaтят ни както си искат нашите партньори
249
17
 
5
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Анонимен "Българския народ иска всички руснаци до крак да си заминат в прекрасния руски свят и повече никога да не стъпват тук." Грешите ПРОДАЖНИТЕ НЕОЛИБЕРАЛНИ ПОЛИТИЦИ искат Русия и вече и Китай да не съществуват на картата на света защото им бъркат сметките на Алъш Вериша. Българския и Руски народи са поредните потърпевши от тази политика.
248
4
 
13
 
! Отговори
.!. преди 2 месеца
Айде затваряйте и двете посолства, че ми писнс вече от тия ршняци.
247
11
 
2
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Анонимен "прекалено много бяха тези руски дипломати-шпиони за малка България" Глупости на търкалета. 1. съвременния шпионаж 95% е общодостърпна компютърна информация 4% сателитна информация за икономиката(посеви, пожари, наводнения и пр) и 1% е сензитивна военна информация. Но тя не се събира от Дипломати вече. След като има интернет инфото се предава ако щеш по време на покер игра онлайн. А многобройни посолства като в България са за подготовка на дипломати(в този случай руски) за по света
246
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До РУССКИЙ ОККУПАНТ Българския народ иска всички руснаци до крак да си заминат в прекрасния руски свят и повече никога да не стъпват тук.
245
1
 
1
 
! Отговори
Външно преди 2 месеца
Тези от Канада отиват в посолството в Китай. От Китай отиват в Русия . А в канадското ще пратим нови.
244
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Боби Боби, дано можеш финансово да си позволиш едно еднопосочно билетче за Блатная за да се куртолисаме от твоето русопоклонничество.