Русия към САЩ: Ще допуснете ли Лавров до срещата на ООН?

Въпросът за издаването на визи за руските дипломати е на дневен ред
9 авг 2022 23:00, Йоана Цонева
80
Русия към САЩ: Ще допуснете ли Лавров до срещата на ООН?
Снимка: БГНЕС

Дали ще бъде допуснат руският външен министър Сергей Лавров на заседанието на ООН в САЩ през септември? Това е въпрос, чийто отговор Русия потърси от Съединените щати, пише Bulgaria ON AIR.

Визовите въпроси са поверителни според законодателството на САЩ. Като страна домакин, Съединените щати имат задължение съгласно Споразумението за централата на ООН, да улеснят пътуването за представители на държавите членки на ООН. Това е заявил източник от американската постоянна комисия в ООН пред ТАСС.

Владимир Путин одобри Лавров за ръководител на руската делегация на 77-ата сесия на Общото събрание на ООН. Седмицата на високо равнище ще се проведе от 20 до 26 септември. Изказването на представителя на Русия е предвидено за първата половина на деня на 24 септември.

Още по темата
По-рано Лавров изпрати писмо до генералния секретар на ООН Антониу Гутериш. В него той посочва, че САЩ пренебрегват задълженията си, свързани с престоя в централата на световната организация в Ню Йорк. Въпросът за издаването на визи за руските дипломати е на дневен ред.

Забраната за издаването им беше една от първите санкции, които САЩ въведоха след началото на войната в Украйна.


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
2
 
! Отговори
Иво Андонов: преди 1 месец
Засега оставаш отвънка! Ако имаме нужда, ще ти звъннем.
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не, разбира се. Това е среща на цивилизовани държави в 21 век.
61
2
 
2
 
! Отговори
Моля моля .... преди 1 месец
До АнонименЧе от кога съдът в Хага е справедлив.
60
7
 
7
 
! Отговори
Стефанов преди 1 месец
Тъжният кон трябва да бъде допуснат само за да бъде унижен отново и изпратен обратно в азиатската си ко.чи.на.
59
9
 
5
 
! Отговори
САЩ преди 1 месец
НЕ. Такива грозни магарета не пускаме.
58
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сащ са непрозрачна и недемократична държава, защото президентът им е декоративна фигура и не може да управлява секретните служби. Той няма толкова високо ниво за достъп до секретна информация, колкото шефовете им. А достъп се получава само на база на необходимост да има такъв достъп. Вътре в самите секретни служби има секретни отдели, които работят без никакъв контрол от конгреса или сената. Истинската власт е под повърхността.
57
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз четох някъде, че казал -- "ще направят така, че да не мога да се видя със семейните" -- това е глупаво, ти вече нямаш работа като външен министър там.
56
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лавров е смел човек и е решил да свидетелства срещу Путин срещу сделка със съда и 20 годишна присъда.
55
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако има роднини живеещи в сащ нека да го арестуват, ако отиде. А той реално няма работа в сащ -- те са в състояние на война с Русия. Ако иска да каже нещо може да се направи конферентна връзка по интернет и да говори.
54
4
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
Демократично ли е да триете коментари който не ви харесват ?Ясно е как промивате мозъците и сте платени от американски фондации но тук хората не са прости
53
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лавров е невинен до доказване на противното. Ще бъде съден в справедлив процес. Доброволно се предава с този "жест на добра воля" на международния съд в Хага, след словото пред ООН.
52
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лавров: Кога САЩ ще открият Втори фронт срещу Украйна. Изнемогваме и руските буряти не стигат.
51
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще го пуснат еднопосочно към ООН и съда. Откога го чакат да се предаде за справедлив съд. Лавров е руският втори човек след Хитлер, който отива да договори мир със САЩ и заедно да победят Украйна.
50
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лавров е като Навални - отива да бъде съден и да излежи присъдата си. Той знае ли, че ще бъде арестуван и предаден на съда в Хага, където да чака справедлив процес и другите обвиняеми за престъпления срещу човечеството?
49
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че каква работа има военнопрестъпник в ООН? Това е все едно Рибентроп да го пуснат в САЩ по времето на ВСВ.
48
12
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Анонимен "Специално лавров, който има някакви роднини в сащ не трябва да е външен министър на Русия и трябва да бъде сменен. Защо е още министър не ми е понятно." Какви Роденини бре Щерка му вярно е израснала в САЩ но се венча за Руснак с бизнес и в САЩ и в РФ и сега си живеят в РФ. Ако има някакви роднини Нто коляно сигурно и аз ще намеря такива, както и всеки в България.
47
17
 
14
 
! Отговори
руските фашаги преди 1 месец
не ги искаме в нормалния свят.
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И как ще го пуснат? Нали ще отиде да ги обстрелва там, както в Киев обстрелваха Гутериш.
45
5
 
8
 
! Отговори
ООН преди 1 месец
И нека следващото седалище бъде в Дубай?
44
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ООН не трябва да е в сащ. Седалището трябва да се премести в неутрална държава -- например Швейцария или Австрия или някоя друга държава, но не и сащ, които нарушават всякакви международни закони, когато не им е изгодно да ги спазват. Специално лавров, който има някакви роднини в сащ не трябва да е външен министър на Русия и трябва да бъде сменен. Защо е още министър не ми е понятно.