САЩ призоваха гражданите си да напуснат Русия незабавно

Американците трябва да тръгнат, докато все още има възможност
Обновена: 28 сеп 2022 15:00 | 28 сеп 2022 15:00, Елка Василева
109
САЩ призоваха гражданите си да напуснат Русия незабавно
Посолството на САЩ в Москва. Снимка: архив, БГНЕС

Посолството на САЩ в Москва призова своите граждани да напуснат Русия незабавно, докато "все още има възможност" за това. Това беше съобщено на уебсайта на дипломатическата мисия днес.

Още по темата
"Гражданите на САЩ не трябва да посещават Русия, а тези, които се намират там или пътуват за Русия, трябва незабавно да напуснат страната, докато все още има ограничени възможности за търговски пътувания", заявиха от посолството.

От там изразиха опасения, че руската страна може "да откаже да признае двойното гражданство на гражданите на САЩ, да откаже на тези лица достъп до консулска помощ от САЩ, да им забрани да напускат Русия и да ги призове на военна служба".

Отбелязва се, че броят на търговските полети вече е изключително ограничен и често няма възможност да се купи билет в кратък срок преди пътуването. "Сухопътните маршрути с автомобил или автобус все още са отворени. Ако искате да напуснете Русия, трябва сами да се погрижите за това възможно най-скоро", посочват от посолството.

БГНЕС припомня, че във вторник България и Полша посъветваха своите граждани да обмислят спешно напускане на руската територия и да се въздържат от пътувания до страната.

 


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще яде скоро гъбки Пут Ир Сен. Атомни!!!
83
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако дойде криза още по-добре, мародерството ще е легално, броук лайфс метър
82
5
 
13
 
! Отговори
SS преди 2 месеца
ИДВА ВОЙНА СВЕТОВНА ФИНАНСОВА КРИЗА И ГЛОБАЛЕН ГЛАД С БИБЛЕЙСКИ РАЗМЕРИ ! А бай SS МНОГОКРАТНО Е ПРЕДУПРЕЖДАВАЛ ЗА ТОВА !
81
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Когато американците са казвали така ......следва кютек.
80
34
 
43
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
От самото начало 2014 година, когато ЦРУ съветваше министри на Порошенко да организират снайперистите на Майдана, САЩ са тези които провокират и търсят есщалация.
79
36
 
25
 
! Отговори
Македонец преди 2 месеца
Ще има бомбьошки върху проскубаната раша тъй ми се чини! Тъкмо Холивуд ще си снимат si-fi сериите около бившата москва и ленингород, няма да е нужен декор просто натурален лунен пейзаж
78
15
 
14
 
! Отговори
До НО преди 2 месеца
Изпреварил си ме. Точно това исках да пУтсетя форумното русофилство.
77
19
 
27
 
! Отговори
НО преди 2 месеца
До Анонимен"Русия ще ви смачка." Ще ни смачка топките с голо дупе
76
13
 
19
 
! Отговори
Doomsday Clock преди 2 месеца
Съветски жетани са окрали релсите за предвижване на съветските ядрени бойни глави при скачване с ракетите носители, което ще отложи ТСВ за известно време.
75
29
 
40
 
! Отговори
Дядо Боби преди 2 месеца
Американски граждани да напуснат и България!!
74
20
 
16
 
! Отговори
white star преди 2 месеца
А едуард сноудън?... Опита се да избяга от америка и затъна в русия. Даже и руско гражданство му натресоха! Дано вече се е измъкнал. Дали през грузия, дали през монголия... заедно с обикновените руснаци, които вече масово се евакуират... докато могат...
73
42
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия ще ви смачка.
72
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Поради сринатата икономика и криза в хранителния сектор в Русия, руснаците ще започнат да се хранят с хранителни и всякакви други отпадъци - американци, българи, поляци... Затова същите трябва незабавно да бягат от Русия... Или пък Путин смята да обстреля народа си с ядрено оръжие като един вид провокация, подобна на тази със СП-1 и 2? И после маган по щатите и европа... Лелеееее копеуе, кво станА?
71
7
 
13
 
! Отговори
До 68 преди 2 месеца
Няма да е зле да отгърнеш Интернет страницата на NASA, zа да се разочароваш иZцяло от словоизлиянията си.
70
6
 
22
 
! Отговори
Гледах преди 2 месеца
предаване, в което коментираха, че до няколко седмици може украйна да употреби някаква бомба за масово унищожения, дадена им в подарък
69
19
 
24
 
! Отговори
anonimen преди 2 месеца
Скоро на червения площад ще падат бомби.
68
24
 
23
 
! Отговори
white star преди 2 месеца
рассийская фидирация е за гъби. Нали никой не вярва че рассийская фидирация може да спечели световна война?... Ядрена пък хич. Ако рассийская фидирация започне ядрена война от рассия ще остане само източник на полезни изкопаеми.
67
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това вече е много сериозно... спичат се яко нещата. Май ще трещят атомите.
66
35
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Явно губят почва под краката си. И къде ще се спасяват у щатско? Ако Путин взриви йелоустоун от великата насовска космическа сила и винтче няма да остане. Те променяли траекторията на метеоритите, ама не могат литнат и на 2 метра без руските космически станции. Помагаха им да видят космос. Еееее, вече няма да видят.
65
11
 
12
 
! Отговори
американски фъшкии преди 2 месеца
То пък там милиарди американци.