Русия глоби "ТикТок" за "ЛГБТ пропаганда"

"Туич" също е глобен заради съдържание за Украйна
4 окт 2022 17:45, Йоана Цонева
50
Русия глоби "ТикТок" за "ЛГБТ пропаганда"
Снимка: Pixabay

Във вторник Русия глоби "ТикТок" за това, че не е изтрила съдържание, което нарушава руските закони за "ЛГБТ пропаганда", и стрийминг услугата "Туич" за това, че е организирала видеоинтервю с украински политически деец, което според Москва съдържа "фалшива" информация.

"Интерфакс" съобщи, че представител на "ТикТок" в съдебната зала е настоял производството да бъде прекратено, без да дава повече подробности.

Глобите са най-новата стъпка в дългогодишния спор на Москва с големите технологични компании, в който се налагат санкции за съдържание, изисквания за съхранение на данни и някои пълни забрани.

"ТикТок", собственост на базираната в Пекин ИТ компания ByteDance, е глобена с 3 млн. рубли (51 000 долара), съобщи Таганският районен съд в Москва.

Новинарските агенции съобщиха, че делото срещу "ТикТок" се основава на обвинения, че компанията "популяризира нетрадиционни ценности, ЛГБТ, феминизъм и изкривено представяне на традиционните сексуални ценности" в своята платформа.

Още по темата
На "Туич", собственост на "Амазон", беше наложена глоба от 4 милиона рубли (68 000 долара), съобщи съдът. Информационните агенции съобщиха, че делото е образувано в отговор на това, че "Туич" е организирал интервю с Олексий Арестович и съветник на украинския президент Володимир Зеленски.

По-рано тази година "Туич" беше глобен с 3 млн. рубли за провеждането на друго интервю с Арестович.

В началото на март, скоро след като изпрати десетки хиляди войници в Украйна, Русия прие закон, който забранява "дискредитирането" на въоръжените сили, като наказанието е до 15 години. Чуждестранните технологични фирми бяха предупредени да не нарушават този закон.

Във вторник ТАСС съобщи, че "Туич" е изправен пред две нови глоби в размер до 8 млн. рубли за това, че не е изтрил това, което Русия смята за недостоверна информация за хода на своята "специална военна операция" в Украйна.

Русия обмисля да разшири обхвата на съществуващия закон за "гей пропаганда", приет през 2013 г., който забранява на всяко физическо или юридическо лице да насърчава хомосексуалните връзки сред децата. Законодателите твърдят, че законът трябва да бъде разширен, за да обхване и възрастните, а глобите за излагане на непълнолетни на "ЛГБТ пропаганда" трябва да бъдат увеличени.

Руските власти твърдят, че защитават морала в лицето на това, което според тях са неруски либерални ценности, насърчавани от Запада, но активисти за правата на човека казват, че законът се прилага широко за сплашване на руската ЛГБТ общност.

Отделно от това фондация "Уикимедия", която поддържа онлайн енциклопедията "Уикипедия", също е заплашена от глоба в размер на 4 милиона рубли за това, че не е изтрила "фалшификати" за руската армия, съобщи "РИА Новости".


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Стелко преди 1 месец
Това няма да ме спре да давам голо дупи на мъжете, които искат да ме мушкат.
40
1
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
Само така.
39
3
 
5
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 месец
Всички пед-арин-ки почнаха да се молят и да се шибкат като за последно что то усещат че края им близък.Путин знает от къде е излязъл няма да го излъжите)!Посвещава се на всички американски смукачи.
38
11
 
3
 
! Отговори
Германец преди 1 месец
Те, че мужиците нямат топки, нямат, ама пък чак толкова да са несигурни в сексуалността си... Ако едно видео в ТикТок може да ги прехвърли на другия бряг... И вие сте подобни, ако чета коментарите правилно :)
37
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"..,като наказанието е до 15 години." 15 години какво Йоано Йоанке ле? 15 години разврат, 15 години затвор, 15 години охолство, 15 години заточение на Марс? Йоанка е поредното преводаческо светило на този сайт.
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво!
35
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещо не разбирам, уж християнски ценности, а като гледаш клипове от Москва все са мъже с обеци, боядисани коси и изнежени. Патриарха им е сатинист с тия изказвания. Нашите русофили и путинофили все за хомосексуалисти, ***, халки, дупки и не знам си какво пишат. Извратеняци, крадеца вика дръжте крадеца.
34
5
 
4
 
! Отговори
до № 31 преди 1 месец
Ти кога се върна от Русия , че да познаваш в детайли живота на руските семейства . Вероятно имаш предвид живота в махалата . Не изненадваш никого с коментара си ?
33
2
 
5
 
! Отговори
Не преди 1 месец
Не може да е истина . Толкова млаади хора и вече толкова дебилизирани , неграмотни , кухи , елементарни , не е за вярване. Дано някой ме опровергае .
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
'Руските власти твърдят, че защитават морала в лицето на това, което СПОРЕД ТЯХ са неруски ценности' --- а според мисирките от днеса биологията е научна фантастика
31
9
 
6
 
! Отговори
Абе 29 преди 1 месец
Не става въпрос за никакви християнски женности. Рашките се напиват на куче и пребиват жените си, което междувпрочем вече не е наказуемо при тях.
30
0
 
5
 
! Отговори
До 24 преди 1 месец
Ама само едната шпага беше полирана с устата на другия и после им метнаха една гранатка, аз ей това не харесах, за какво така ги прекъсна дрона.
29
4
 
10
 
! Отговори
Абе № 10 преди 1 месец
Нещо си в грешка . Говорим за тотално обръщане на християнските ценности ,за тотален бунт срещу Създателя , създал човека"мъж и жена ги създдаде" , като две пол овини на едно цяло - човек . И тези две половини да се възпроизвеждат . Ти женен ли си /омъжена ли си/.Толкова гениално просто е за разбиране . Ако се бунтувате против Божия гениален Ред , значи или искате да установите нов ред , който няма да е Божия ред , но нещо извън Неговите норми , или създавате ред изцяло от човешки измислици ,
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво ви пука за социални мрежи, които не използвате? Големи хора също ги използват, а като такива те пределно ясно се запознават с последствията. За тях е съзнателно действие, така че да се оправят.
27
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Мен И понеже се готвеше за война, се обоср-ис яко, и затова плашат с ЯО. :)))))
26
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега "внезапно" всички планове за внос на китайски автомобили, които да заместят западните, ще се натъкнат на "непреодолими пречки". Просия още не е осъзнала, че вече не е 1970та и Китай командва парада в това "партньорство".
25
5
 
16
 
! Отговори
Мен преди 1 месец
Докато запада уточняваше третия и четвъртия пол, на изток първия и втория се подготви за война и им го натресе иззад вратленцата
24
12
 
9
 
! Отговори
ЛГБТ руска армия преди 1 месец
Сигурно е заради клипчето от украински дрон на което двама руснака си полират шпагите в окопа преди да им пуснат граната. Има го навсякъде в ТикТок в момента
23
1
 
12
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Браво
22
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТикТок е хит сред младите, които не могат да се съсредоточат за повече от 15-20 секунди.