В Татарстан издигнаха паметник на Сталин

Официалното му откриване е планирано за пролетта
7 дек 2022 15:00, Елка Василева
60
В Татарстан издигнаха паметник на Сталин
Снимка: архив, БГНЕС

Паметник на бившия съветски лидер Йосиф Сталин е поставен на обществено място в руската република Татарстан, предаде ДПА, като се позова на информации на руски медии.

Паметникът е в двора на частно училище в град Набережние Челни, на 1100 км източно от Москва, като официалното му откриване е планирано за пролетта, съобщава руският новинарски портал "Бизнес онлайн" (Business Online).

Снимки на паметника показват, че той представлява фигура на Сталин, седнал на пейка, по време на разговор с въображаем събеседник.

"Страхотно! Сега остава да се появи само и някой нов истински Сталин", написа потребител на местна социална мрежа. Други хора обаче изразиха задоволството си от инициативата на училището, отбелязва ДПА.

Паметникът очевидно е вдъхновен от скулптура от 30-те години, която изобразява как Ленин и Сталин седят на пейка и разговарят, отбелязва ДПА.

Повечето от паметниците на Сталин са премахнати по инициатива на Кремъл по време на процеса по десталинизация през 60-те години на миналия век.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
разкарайте им паметника от центъра на софия
45
5
 
3
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 година
Сталин направи три неща срещу българите. Волжките българи направи татари, част от дунавските българи направи - македонци, и разреши бомбардировките над София от САЩ и Великобритания.
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
44- да го сложа на М. ти във ПУ.
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жептвите на демокрацията са най-големи и възлизат на над един милиард човешки същества. Всички войни досега са се водили в името на демокрацията и интересите на народа!
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 44. Кажи бе шахматист кво общо имаш с нещо, което не съществува ?
41
2
 
13
 
! Отговори
Виж сега 46, преди 1 година
Всеки говори за "жертвите на комунизма", но никой не говори за жертвите на националсоциалистите преди тях, а какво да говорим за жертвите на царистите? Салвадор Дали има една популярна картина, която се нарича "Българче". Открий картината и се заинтересувай какво изобразява и защо. Всеки се оплаква от късата памет на българина, демонстрирайки още по-къса и избирателна такава. Четете историята, учете се от нея, за да не повтаряме, че в училището на живота повтарянето струва човешки животи.
40
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очакваме Путин да ходи да реже лентичката на възродените концлагери от Архипелаг ГУЛАГ.
39
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно всички, живели по времето на Сталин са мъртви, щом новите руснаци толкова се прехласват по този диктатор, с който са си нямали работа. Лесно се възвеличава човек или епоха в която не си живял. Отстрани и средновековието изглежда много романтично време.
38
10
 
8
 
! Отговори
до 41 преди 1 година
А пък ние си имахме и продължаваме да си имаме паметника на черевната армия, срещу която Източно европейските страни подписаха меморандум за безчинствата и по време на ВСВ на териториите им. Не случайно с изключение на нас всички източноевропейско страни въстанаха срещу режима на Москва -Будапеща 1956та, Прага 1968ма, Варшава 1980та. И по примера на Москва създадохме концлагерите където избиха 30 000 българи.
37
4
 
8
 
! Отговори
Бачо Спиро преди 1 година
Между Сталин и Путин има една основна разлика - втория съотвества на името си и е страхлив като женски полов орган. Сталин е пратил сина си на фронта, а *** се е оградил с прогандони които от топлото си местенце лаят че който го повикат на фронта и не иде, е предател, защото са сигурни че тях няма да ги повикат никога.
36
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТУКА БЕЗРОДНИКА ЗАПЛАТЕН В РУБЛИ Е СРЕЩУ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ! ДЕМАСКИРА СЕ ГАВЕДОТО! ЛЕСНО ВИ СЛАГАМ МОТИКАТА АЗ... НАСТЪПВАШ Я ПАК!
35
2
 
5
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Нека кажем така, в индустрията на СССР , особенно преди студената война, основна роля са изиграли западни индустриални корпорации. С помощта на западни технологии са изградени над 500 завода, с това се обяснява и по високото качество на съветската продукция от тези времена. След това по времето на късния соц, съветското беше синоним на гарбидж.
34
4
 
3
 
! Отговори
До Асанчо преди 1 година
Ти чувал ли си кой е Махатма Ганди и Нелсън Мандела? Или само си пишеш да се намираш на работа.
33
6
 
13
 
! Отговори
Км преди 1 година
А пък ние си имаме паметник на американските летци,които бомбардираха София и други български градове.Хвърляха бомби ,маскирани като детски играчки.Мазохизма е голяма работа,ла знайте.И навеждането.
32
4
 
8
 
! Отговори
Интербригадист преди 1 година
Сталин Тито Димитров
31
2
 
3
 
! Отговори
Хуманиз преди 1 година
Е то Волгоград беше преименуван пак на Сталинград, та кво е некъв си паметник в частно училище на местен екстравагантен олигарх.
30
3
 
3
 
! Отговори
До 37 преди 1 година
Откъде накъде е твоя бе шахматист ?
29
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ТОВА Е НА ТЕРИТОРИЯТА НА НАШАТА ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ!
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Набережни Челни е прекрасен град на великата река Кама. Неговите жители с гордост наричат себе си Челнинские и освен много други неща правят най-добрият камион на нашето време, многократният победител в наколко от най-реномираните световни ралита, ненадминатият "Камаз"- Камски автомобилен завод.
27
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-хааааааааааааа! Да си го заврат --------/където слънце не изгрява/.