Ответен удар: Русия съди украински прокурори, осъдили руски депутати

20 депутати от руската Държавна дума са били осъдени задочно в Украйна
22 мар 2023 11:16, Нели Христова
76
Ответен удар: Русия съди украински прокурори, осъдили руски депутати
Снимка: БГНЕС

Следственият комитет на Русия ще привлече към наказателна отговорност всички украински прокурори и съдии, участвали в издаването на незаконни присъди срещу руски депутати и сенатори. Това съобщиха пред ТАСС от пресслужбата на Следствения комитет на Русия.

"По указание на председателя на Следствения комитет на Русия следователите ще установят и привлекат към наказателна отговорност конкретни длъжностни лица от украинската прокуратура и съдебната система, които са взели незаконни решения в рамките на разследването на наказателното дело за незаконно преследване на няколко руски депутати и сенатори", се казва в съобщението.

По-рано беше съобщено, че 20 депутати от руската Държавна дума са били осъдени задочно в Украйна.


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Господ въдворява равновесие. Диктаторите и криминалните ще си получат заслуженото през 2023.
66
0
 
1
 
! Отговори
Полша преди 2 месеца
Телевизори Topaz се правеха в Полша, безтрансформаторно захранване.
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нас Русия и с косъм не ние докоснала. Вече сме недружествена държава, благодарение на НАТО. Русиьо ела и ни спаси от тия навлеци!
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 58.Не си чел достатъчно.Тервел е повикан от съседна държава,а Калоян е разбил кръстоносците при Одрин пак съседна държава и чак след като е видял какво правят кръстоносците с Византия.
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 64 И тоя меморандум ли даде смелост на украинците да нападат цивилни и да водят военни действия в Донбас.А що зелето в Мюнхен поиска ядрени оръжия,а? Украйна си е виновна и сега си плаща.Никой не ги е карал да вдигат оръжие срещу цивилни невъоръжени хора.
62
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Напрамо хрен
61
3
 
2
 
! Отговори
РФ спази ли соговора преди 2 месеца
При подписването на Будапещенския меморандум на 5 декември 1994 г. САЩ, Великобритания и Русия подчертаха ангажимента си да зачитат независимостта, върховенството и съществуващите граници на Украйна съгласно Заключителния акт на Конференцията за сигурност и сътрудничество в Европа. Освен това те поеха задължението да се въздържат от заплаха или от използването на сила срещу териториалната цялост или политическата независимост на Украйна, както и че никое от оръжията им никога няма да бъде използвано срещу страната, с изключение на случаите при самоотбрана или при други обстоятелства съгласно Х
60
2
 
13
 
! Отговори
до 58 преди 2 месеца
аз като българин да питам коя моята работа да спасявям фалирала америка или дрогирания клоун
59
1
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 2 месеца
Карл Бенц да не би да си дърта димеция ??? Какво трябва да се публикува и колко пъти за да те удовлетвори??? хахахах
58
4
 
1
 
! Отговори
Карл Бенц преди 2 месеца
В този сайт обаче е най-добре да спрете да ИМ публикувате заплахите и внушенията толкова стриктно!Май сте серьожковци!? А?
57
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ни е поне забранихме руската проказа в нашата страна. Вие все още говорите на руски.Руските партии растът у вас в разрез руските подигравки за азбуката ви. Кой е по достоен??
56
2
 
9
 
! Отговори
Славист Варна преди 2 месеца
До АнонименПише се гласност, не гласТност. Невежество демократично украинско.
55
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз като украинец чета вашата древна история и се възхищавам на дедите ви. нямате общо с тях. Тервел е спасил Европа от арабите. Без да е негова работа. Цар Калоян е победил и прогонил лръстоносците, без да е негиова работа. ... сега вие се държите странно за истински българи. Не било ваша работа.....
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какви полски телевизори? Унгарците имаха Мункаши, Видеотон. Източногерманците имаха Стадион, Съветите Електрон, Ние - София, Опера, Пирин, Велико Търново. Поляците какъв телевизор произведоха?
53
3
 
4
 
! Отговори
До 54 преди 2 месеца
дивото азиатско племе на русомонголите ??? оди си пий хаповете психо..... Не се прави по-голем расист от нацистите....
52
0
 
3
 
! Отговори
до 51 преди 2 месеца
Не ме интерсуеат вашите мнения... Ясно??? Аре друм... имате си сайтове.
51
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 52 Зная също така за вашата древна българска история, че сте спасили Европа от Арабите при Хан Тервел... Отдайте почит и на украинците, които защитават Европа от дивото азиатско племе на русомонголите.....
50
1
 
3
 
! Отговори
Ганди преди 2 месеца
Тия па,на ти си куклата,дай си ми парцалките....,едните като пръднат ,другите им викат наздраве
49
0
 
4
 
! Отговори
52 преди 2 месеца
доказвайте каквото искате... Мен това не ме засяга... Ясно? За останалите ти писания, немам намерение да ги чета. Малки са ти знанията ... аре друм.
48
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 49... Зная за вас българите , че сте големи бабаити в кръчмите. Но ние украинците го доказваме на фронта.Да си мъжага във фитнес залата и да ревеш по стадионите необезпокояван от вашата полиция е едно... С виждаш как хвърчат шрапнели е друго. Ще се наак... още преди първия взрив